A " Mi Atyánk" imádságnak mi az üzenete? Ez csak egy keret, vagy valóban ezt kell imádkozni?
Szervusz.
Bár a Testvérem az első válaszoló nem írt Én írok erről.
S aztán ha szeretné kiegészítheti.
Jézusnak ez a minta imája.
A versben is kitűnik, hogy sorrendben mi volt neki a legfontosabb.
Az atyja, és a nevének a megszentelése, amit az édenkertben Sátán bemocskolt, és később az emberek el is hagyták ennek a névnek a használatát.
S a következőkben Jézus fontosnak tartotta, hogy Isten országával kapcsolatos, illetve Isten akaratával kapcsolatos dolgokért imádkozott, és végül jöhettek a személyes kérések, mint a minden napi megélhetések Stb.
Ez az Én válaszom, a Többiek is biztos elmondják a gondolatukat erről.
T. Kerdezo!
A "Mi Atyank" ima, mintaima, amit Jezus tanitott a tanitvanyainak. Lehet imadkozni termeszetesen. De ez csak egy keret, amihez igazodnunk kell. Isten azt az imat ertekeli, amit sajat szavainkkal mondunk el, ugy mintha beszelgetnenk vele.
A mintaima elso ket mondata nagyon fontos.
"Mi Atyank, aki vagy a mennyekben, szenteltessek meg a te neved." Jezus mig a foldon volt, megismertette a tanitvanyaival es az emberekkel Isten nevet.
Janos 17:26: "Es megismertettem o veluk a te nevedet, es megismertetem. hogy az a szeretet legyen o bennuk, amellyel engem szerettel, es en is o bennuk legyek."
Vajon hogyan szentelhetnenk meg Isten nevet, ha nem is ismerjuk?
Az ima masodik mondata pedig igy szol: "Jojjon el a te orszagod, legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, ugy a foldon is."
Mit varunk, milyen orszaga jojjon el Istennek, ugy mint mennyben mar eljott, es most ide a foldre is jojjon el?
Ezek nagyon fontos dolgok, amiket tudni kell.
Tehat ebben az imaban ez a ket kulcsmondat.
Ha imadkozunk, akkor legeloszor is Isten nevet dicsoitjuk, majd halat adunk neki mindenert. Es ezek utan johetnek a sajat kereseink. Az ima zarasa pedig: "mindezt a te szent Fiad, Jezus Krisztus altal kerjuk, ha megegyezik a te akaratoddal." Janos 14:14: "Ha valamit kertek az en snevemben, en megcselekszem azt."
Ha kerdesed lenne, nagyon szivesen valaszolok. Udv: Judit!
én is csatlakozom:
Sokszor tapasztalom, ha megkérdezzük az embereket, mit kérnek a Mi Atyánkban, a válasz az hogy Nem tudom.
Egyesek azt állítják, hogy Isten országa a szívben van./ezt egy apáca mondta nekem/ Valaki azt állítja, hogy ez a menyországi élet. De itt a földröl is szó van.
A Biblia szerint az Isten királysága a mennyben és a Földön is fog uralkodni, amikor Jehova Felkent Királya Jézus Krisztus az Armageddoni csata után fel fogja támasztani igérete szerint a halottakat. A Föld gyönyörü otthonná fog válni, ahogy azt Jehova Isten kezdetben elhatározta.
Az ima elsö mondata: "legyen megszentelve a Te neved".
Jehova, akiböl egyesek egy névtelen Istent csináltak, megszenteli nevét.
A Mi Atyánk több zsidó imádságból összerakott ima, mert a zsidók általában kompletten megírt imádságokat szoktak elmondani, mint a katolikusok.
Ez eredetileg azért volt így, mert nem mindenki tudja helyesen kifejezni magát és megszólítani Istent.
A ne vígy minket a kísértésbe rész, egy reggeli imádság része. A Mi Atyánkot a zsidók is elfogadják, és tökéletes zsidó imádságnak is tartják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!