Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi hogy képzelik el...

Megfelelő kérdése:

Jehova Tanúi hogy képzelik el az örök életet?

Figyelt kérdés

Mit fognak csinálni itt a földön, hogy fognak élni? Lesz tudomány? Mi lesz a technikával? Szaporodni fog tovább az emberiség, és mi lesz azokkal?

Csak szabadon, mindenféle válasz érdekel.

2014. jan. 1. 11:56
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:
Szimplán az volt a kérdés, hogy a tanúk, hogy képzelik el az életüket. Semmi több.
2014. jan. 1. 19:22
 22/33 anonim ***** válasza:
0%
Kedves 7. Amiket leírtál, az már most megtehetnéd. Mi tart vissza? Rajtad múlik. Nem kéne várni holmi végítéletre.
2014. jan. 1. 20:28
 23/33 anonim ***** válasza:
0%

10-es válaszolónak.

ezeket Jézus a felkent keresztényekről mondja elsősorban.

Ők nemtelenek.A fizikai testtel rendelkezőket a boldog Isten nem fogja a nemüktől megfosztani, de ha még is, akkor nem a szex, vagy a szaporodás ad kizárólag megelégedettséget az embernek.

Jézus sosem kötötte a boldogság fogalmát sem a házassághoz, sem a szexualitáshoz, ezek fizikai érzések és gyarló embernél akik nem Isten szerint gondolkodnak fontos csak.

Megette a fene ha az élet a szextől függne kizárólag.

egyébként nézd meg mit mondott Jézus a boldogságról:

(Máté 5:3-11) 3 „Boldogok, akik tudatában vannak szellemi szükségletüknek, mivel övék az egek királysága. 4 Boldogok, akik keseregnek, mivel meg fognak vigasztaltatni. 5 Boldogok a szelídek, mivel örökölni fogják a földet. 6 Boldogok, akik éhezik és szomjazzák az igazságosságot, mivel megelégítik őket. 7 Boldogok az irgalmasok, mivel irgalmasságra fognak találni. 8 Boldogok a tiszta szívűek, mivel látni fogják az Istent. 9 Boldogok a békeszerzők, mivel »Isten fiainak« fogják őket hívni. 10 Boldogok, akiket üldöznek az igazságosságért, mivel övék az egek királysága. 11 Boldogok vagytok, amikor gyaláznak és üldöznek benneteket, és hazug módon mindenféle gonoszságot mondanak ellenetek énértem.

Sehol nincs a házasság, vagy a Szex megemlítve.

2014. jan. 1. 21:10
 24/33 anonim ***** válasza:
22%

Kedves 23-as válaszoló, miért állítod be úgy mintha én ezeket mondtam volna? Egy szóval sem mondtam, hogy azok a dolgok lennének a fontosak, vagy a boldogság kulcsa, sőt pont azt írtam, hogy ezek a dolgok már a feltámadás után nem lesznek! Inkább olvasd el még egyszer amit írtam, mert valamit félreértettél...

Amúgy tudnád idézni, hogy hol említi Jézus, hogy ezek a sorok csak a "felkentekre" vonatkozik?

2014. jan. 1. 21:26
 25/33 anonim ***** válasza:
0%

(Ézsaiás 26:19) 19 „Élni fognak halottaid. Holttesteink feltámadnak. Ébredjetek és örömmel kiáltsatok, ti porban lakozók! Mert harmatod olyan, mint a mályva harmatja, és a föld világra hozza a tehetetlen halottakat.

Lesz tehát újraszületése, regenerálása a földi halottaknak.

Mert a te harmatod, mint a fehér mályva harmatja [ellentétben a holttestek kiszáradt állapotával] és maga a föld szüli meg azokat, akik erőtlenek a halálban.’”

Miért a felkentek?

Mert elsősorban velük köttetett meg Jézus királyságára a szövetség, a földön maradtakkal nem kötött ilyen szövetséget, ezért az írások elsősorban nekik szól, De a más juhok nagy sokaságának is igyekeznie kell ugyan úgy élni, bár ők nem királyokként és papokként fognak élni, hanem alattvalóként, akiket Jézus és a 144.000 el visz a teljes tökéltességre az ezer év alatt.

(Jelenések 5:10) 10 és királysággá és papokká tetted őket a mi Istenünknek, és királyokként fognak uralkodni a föld felett.”

2014. jan. 1. 21:39
 26/33 anonim válasza:
100%
Hát ez elég furcsa. Jehova Tanúinak szerintem a hitükkel, annak mélyítésével és megismertetésével kellene foglalkozniuk, ahelyett, hogy értelmetlen végeláthatatlan vitákba bocsátkoznának és Bibliai idézetekkel dobálóznának. Egyébként a kérdésre koncentrálva, ha mindenki feltámad, akkor elég szűkösen lennének a földön nem? Nem számoltam ki, de valószínű nem nagyon férnének el.
2014. jan. 2. 00:43
 27/33 anonim ***** válasza:
0%

Hát ez elég furcsa. Jehova Tanúinak szerintem a hitükkel, annak mélyítésével és megismertetésével kellene foglalkozniuk, ahelyett, hogy értelmetlen végeláthatatlan vitákba bocsátkoznának és Bibliai idézetekkel dobálóznának. Egyébként a kérdésre koncentrálva, ha mindenki feltámad, akkor elég szűkösen lennének a földön nem? Nem számoltam ki, de valószínű nem nagyon férnének el.

--------------

Már nem akartam hozzászólni a témához. Mindent alátámasztunk a Bibliából. Mégis milyen ideges reakciók!! De a kedves hozzászólók a fenyegetésen és a csúfolódáson kívül semmilyen tényt nem hoznak fel.

Vannak itt öszinte keresztények, akik intelingens módon tudnak vitázni, de mi idézi elö mikor egy "keresztény" idegesen reagál , ha valaki nem egyezik az ö nézetével?

A kérdezö megkérdezte hogyan képzeljük el az életet a földön.... nem alázott meg senkit sem.....

A verseket amiket leírtunk, mindenki megtalálhatja a saját Bibliájában.

A feltámadáshoz: Az Ézsaiás könyve azt írja," mint ahogy magasabbak az egek a Földnél, akképpen magasabbak Isten gondolatai az emberekénél."

Aki Istenben hisz, tudja, hogy nem hazudik, nem beszél össze-vissza, tud számolni.

Jézus a földönlétekor a János 5:28,29-ben a jövöbeli feltámadásról beszélt.

A Biblia fö témája az Isten királysága, és Isten nevének a megszentelése.

Miért teremtette Isten az embert, elöre akarta-e hogy meghaljon, akkor miért próbálta ki? Miért mondta ha "ESZEL a FA Gyümölcséböl MEGHALSZ?

Miért nem tudja itt senki sem megmagyarázni, hogy mi történt volna, ha az ember szótfogad Teremtöjének?

Ki mondta ki az elsö hazugságot? és mi volt az?

Ahelyett hogy valaki ezeket alátámasztaná Bibliai versekkel, akkor elkezd fenyegetözni....miért? Félelemböl, hogy talán nem is úgy vannak a dolgok, ahogyan azt hiszi?

-----------

Kedves kérdezö, igérem, már nem térek vissza, a nézetem megírtam..... aki pedig csúfolkodik, hát csúfolkodjon

2014. jan. 2. 10:21
 28/33 anonim ***** válasza:
0%

Szervusz!

Eloszor is, ertesitelek, hogy raleptem a honlapodra.

Mivel megtalaltam a kerdesedet, igy most en is valaszolok ra.

Kerdezed, hogy mit fognak csinalni az emberek a foldon?

Lesz dolguk boven. Hiszen Armageddon lezajlasa utan rendbe kell tenni az egesz foldet. Hiszen az egesz fold

"paradicsomma" kell hogy valjon.

HOgy hogyan fognak elni az emberek, azt olvashatod a Zsoltarok 37:10,11 verseben: "Egy keves ido meg es nincs gonosz; nezed a helyet es nincsen ott. A szelidek pedig oroklik a foldet, es gyonyorkodnek nagy bekessegben."

Esaias 65:21-25: "Hazakat epitenek es bennuk lakoznak; es szoloket plantalnak es eszik azok gyumolcset. Nem ugy epitenek, hogy mas lakjek benne; nem ugy plantalnak, hogy mas egye a gyumolcsot, mert mint a fake, oly hosszu lesz nepem elete, es kezeik munkajat elhasznaljak valasztottaim. Nem faradnak hiaba, nem nemzenek a korai halalnak, mivel az Ur aldottainak magva ok, es ivadekaik veluk megmaradnak. Es mielott kialtananak, en felelek, ok meg beszelnek, es en meghallgattam. A farkas es barany egyutt legelnek, az oroszlan mint az okor szalmat eszik, es a kigyonak por lesz az o kenyere. Nem aratanak es nem pusztitanak sehol szentsegemnek hegyen, igy szol az Ur."

Esaias 35:5: "A vakok szemei megnyilnak"

Esaias 35:6: "Majd szokell a santa, mint a szarvas"

Esaias 33:24: "Egyetlen lakos sem mondja majd: beteg vagyok"

Zsoltarok 72:l6: "Boven lesz gabona a foldon"

Janos 5:28,29: "Mindazok, akik az emleksirokban vannak, kijonnek"

Jelenesek 21;4: "Letorol minden konnyet a szemukrol, es nem lesz tobbe halal, sem keserges, sem kialtas, sem fajdalom nem lesz tobbe."

Korintus I. 2:9: "Hanem amit szem nem latott, ful nem hallott es embernek szive meg se gondolt, amiket Isten keszitett az ot szeretoknek."

Tehat az emberiseg visszakap minden aldast, amit az elso emberpar elveszitett.

Tudomany, technika: termeszetesen lesz, hiszen amit az ember eddig feltalalt, az nem megy veszendobe. Sot, ott meg nagyobb lesz a tudas. De ami a legfontosabb, minden az ember javara, es nem pedig a karara fog tortenni.

Mert ma nagy tudas van az emberek birtokaba, de ha belenezeunk a dolgok melyebe, azt lathatjuk, hogy tobb kart okozunk ezzel, mint ami hasznunk van belole.

Szaporodas: Mi volt Isten szandeka ezzel kapcsolatban? Isten azt a parancsot adta ki Adamnak es Evanak,hogy szaporojanak, sokasodjanak es toltsek be a foldet.

Nos, miutan a fold betoltodott volna az emberekkel, nyilvanvalo, hogy a szaporodas megallt volna. Hiszen Isten nem azt akarta, hogy az emberek egymas hegyen-hatan eljenek a foldon, hanem kenyelmesen, mindenkinek elegendo hellyel.

De ezt bizzuk Istenre. Hiszen az O dontese mindig tokeletes, es a javunkra valik.

Hat kedves Zoltan, ennyi volt amit valaszkent meg akartam neked irni. Udvozlettel, es varom a valaszodat, irhatsz emailba is, hiszen mar megadtuk egymas elerhetoseget. Udv: Judit!

2014. jan. 2. 10:39
 29/33 anonim ***** válasza:
44%

"Miért nem tudja itt senki sem megmagyarázni, hogy mi történt volna, ha az ember szótfogad Teremtöjének?"

Mivel Isten a bűnbeesés előtt adta a parancsot, hogy töltsék be a földet (szárazt), valószínű, hogy betöltötték, betöltöttük volna, és Isten maradt volna velünk abban az értelemben, ahogy az Éden kertjében is volt. Mivel valószínűsíthető, hogy a szárazföld területe - a maival ellentétben - a vízözön előtt nem ~30%, hanem 70-80% lehetett, kiszámolható, hogy mit takar a töltsük be a földet parancs. Tehát mekkora népességet foglal magába? Egy ember étszükséglete, illetve belefoglalva az állatok étszükségletét is, egy emberre egy hektár (10.000 m2 = 0,01 km2) számolható. A szárazföld akkori területe ezen számolás alapján ~382,5 millió km2 lehetett. 1 millió négyzetkilométer 100 millió ember étszükségletét fedezi. 382,5 millió km2 több, mint 38 milliárd ember étszükségletét fedezi. Ez ma már elképzelhetetlen, mivel a vízözön nagymértékben átalakította a földfelszínt, így nem minden szárazföldi terület alkalmas étel termesztésére. De ez az Éden kertjének idején nem így volt. 6000 év alatt számítások szerint ~30-40 milliárd ember lehetett a földön ezidáig. Ezt az időszakot persze nem tarkították volna háborúk, halál és éhség. Így ennek a népsűrűségnek az eléréséhez nem kellett volna 6000 év, csupán 2-4 ezer esztendő. Hogy mi lett volna utána? Isten tudja. Vagy Isten elvette volna a szaporodjunk áldását rólunk, amiképpen Krisztus is mondotta, hogy a feltámadás után nincs házasság, ahogy az angyalok esetében is van. Megjegyezném, hogy a feltámadásról szólt, nem a feltámadásokról, és nem a 144000 ember feltámadásáról, hanem A feltámadásról. Avagy Istennek hatalma lett volna kiterjeszteni a födet akár a sokszorosára.

Viszont az ezer esztendő alatt, ha megszámlálhatatlan sokaság támad fel, márpedig a Jelenések Könyve így írja - megszámlálhatatlan - akkor azok szaporodása messze meghaladhatja a jelenkori életfeltételeket. Ugyanis nem az ezer esztendő alatt, hanem utána ígéri Isten az új földet és az új eget.

2014. jan. 2. 12:10
 30/33 A kérdező kommentje:

Köszi azt az egy-két választ, amit sikerült normálisan összehozni.

Én személy szerint olyasmire gondoltam, hogy Jézus királysága idején, biztos, hogy meg fog szűnni az egészségüggyel kapcsolatos minden munkakör, mert nem lesz rá szükség. Szerintem olyasmi sem lesz, ami károsítaná a Földet. Nem hiszem, hogy lesznek autók, mikor szekérrel is lehet közlekedni és akkor már nem sietünk sehová. Gondolkodtam azon, hogy városban vagy falun fognak élni az emberek. Mennyit fognak dolgozni és mi célból. Mi lesz vajon az állatokkal, ha senki sem eszik húst, nem fogják azokat megölni és elszaporodnak. Csakúgy, mint az emberek.

Szóval ilyesmire gondoltam...

2014. jan. 2. 12:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!