Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi hogy képzelik el...

Megfelelő kérdése:

Jehova Tanúi hogy képzelik el az örök életet?

Figyelt kérdés

Mit fognak csinálni itt a földön, hogy fognak élni? Lesz tudomány? Mi lesz a technikával? Szaporodni fog tovább az emberiség, és mi lesz azokkal?

Csak szabadon, mindenféle válasz érdekel.

2014. jan. 1. 11:56
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
17%

A kérdező azt kérdezte, hogy: "Szaporodni fog tovább az emberiség" erre azt írod, hogy: "A szaporodással kapcsolatban az 1.Mózes 1:28---- ez az eredeti szándéka Jehovának."

Igen ezt mondta Ádámnak és Évának! De nem ez volt a kérdés!

--------

No hogy is mondjam neked meg tapintatosan :-D

Mielött az ember valamire meg akar felelni figyelmesebben kéne olvasni. Nézd meg kérlek a kérdezö feltette kérdésében azt is hogy "szaporodni fog-e tovább az emberiség....."

Nos nem akartam hosszú kommentárokat írni, gondoltam, hogy a keresztények mind elolvashatják ezeket a szövegeket a Bibliájukból, amiket leírtam.

Ehhez idéztem az 1.Mózes 1:28 versét, amit látom nem olvastál el.

OLvasd el kérlek, benne van a felelet. Nem írom ki.

Ha akarsz csinálhatsz egy kis személyes tanulmányozást

És kérlek tudod mit mondott Jézus? Ne itéljetek, hogy ne itéltessetek. Elötte elég egy kicsit kutatni, összehasonlítani, gondolkodni.....

2014. jan. 1. 16:33
 12/33 anonim ***** válasza:
69%

Kedves grkaty! Nem ítéltelek el, csak kijelentettem, hogy nem a kérdésre válaszoltál, ha te ezt a válasz a kérdésre szántad, akkor hamis!

Bemásolom mire hivatkozol, ugyanis kikerestem, nem szoktam a levegőbe beszélni!

Mózes I. könyve 1. rész "28. És megáldá Isten őket, és monda nékik Isten: Szaporodjatok és sokasodjatok, és töltsétek be a földet és hajtsátok birodalmatok alá; és uralkodjatok a tenger halain, az ég madarain, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon."

Itt nem olvashatunk arról, hogy a feltámadás után mi lesz! Ellenben arról, hogy mi lesz Jézus így válaszolt:

Márk Evangyélioma 12. rész 24. "Jézus pedig felelvén, monda nékik: Avagy nem azért tévelyegtek-é, mert nem ismeritek az írásokat, sem az Istennek hatalmát?

25. Mert mikor a halálból feltámadnak, sem nem házasodnak, sem férjhez nem mennek, hanem olyanok lesznek, mint az angyalok a mennyekben."

Szerinted mi nem egyértelmű?

2014. jan. 1. 16:41
 13/33 anonim ***** válasza:
15%

Mózes I. könyve 1. rész "28. És megáldá Isten őket, és monda nékik Isten: Szaporodjatok és sokasodjatok, és töltsétek be a földet és hajtsátok birodalmatok alá; és uralkodjatok a tenger halain, az ég madarain, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon."

---------

No, hát erröl van szó. Jehova eredeti szándéka az volt, hogy az emberiség betöltse a földet....." Pontosan erröl van szó. Azért írtam hozzá szemléltetésképpen a poharat a vízzel, hogy csak addig öntsük, míg tele nem lesz.

Nos, te is, én is biztosak lehetünk abban , hogy a Teremtö tud számolni.

Nézd a bibliai jövendölés az Ézsaiás könyvében azt írja, hogy még a sivatag is virágozni fog és azt a jövendölést is irja, miszerint Jehova az esöt meg fogja idejében adni...nem lesz éhség, böséges eledel lesz mindenki számára....ez mind a Bibliában van leírva.

De ehhez meg kell értenünk azt, hogy a halottak most nincsennek sehol sem, "alszanak". Erre is számos bibliai vers van.

Nézd, ezt már írtam: Mit mondott Jehova Ádámnak: "Ha eszel a fa gyümölcséböl MEGHALSZ..... nos kedves vitatkozó társam, ha nem ettek volna mit gondolsz mi lett volna?

2014. jan. 1. 16:49
 14/33 anonim ***** válasza:
77%

Kedves grkaty!

Akkor megmagyaráznád nekünk, hogyan kell ezt értelmezni?

Márk Evangyélioma 12. rész 24. "Jézus pedig felelvén, monda nékik: Avagy nem azért tévelyegtek-é, mert nem ismeritek az írásokat, sem az Istennek hatalmát?

25. Mert mikor a halálból feltámadnak, sem nem házasodnak, sem férjhez nem mennek, hanem olyanok lesznek, mint az angyalok a mennyekben."

Erről: "De ehhez meg kell értenünk azt, hogy a halottak most nincsennek sehol sem, "alszanak". Erre is számos bibliai vers van."

nem is beszéltünk most, nem kell terelni! Igen egyébként én is tudom, hogy a halottak a sírban vannak, vagyis alszanak! De most nem erről beszélgetünk!

2014. jan. 1. 17:02
 15/33 anonim ***** válasza:
0%

Kérlek ne a tévelygésröl beszélj nekem, ha már kommentálsz. Válaszolj kérlek a kérdésemre, hogy mi történt volna akkor, ha az elsö emberpár nem vétkezik.

Ugyanis pontosan azt fogja Jehova Isten megvalósítani a közeljövöben

Tudod hol találod meg a szöveget.... de kérlek, ha nem tudsz rá felelni, akkor ne írj vissza

2014. jan. 1. 18:15
 16/33 A kérdező kommentje:

Lazítsatok! :-)

Most nem általános bibliai dolgok foglalkozhatnak, hanem sokkal hétköznapibbak.

Pl: lesz-e szerintetek számítógép, autó, internet, mennyit fognak dolgozni az emberek, milyen cél érdekében, milyen ipar fog megszűnni, mivel fogunk közlekedni, meg hasonló dolgok. Mit fogtok a gyerekeitekkel csinálni, hétköznapi dolgok.

A Bibliát most hagyjuk, nem ez a kérdés lényege...

2014. jan. 1. 18:41
 17/33 anonim ***** válasza:
69%

Nem én beszéltem a tévelygésről, hanem Krisztus Urunk!

"Szaporodjatok és sokasodjatok, és töltsétek be a földet"

Az, hogy mi lett volna és hogyan, nem a mi dolgunk ezzel a foglalkozni, te sem tudhatod és én sem, ezt csak Isten és Krisztus tudja!

A kérdés az, hogy most mi van és mi lesz, arról pedig ezt mondta Krisztus: "Márk Evangyélioma 12. rész 24. "Jézus pedig felelvén, monda nékik: Avagy nem azért tévelyegtek-é, mert nem ismeritek az írásokat, sem az Istennek hatalmát?

25. Mert mikor a halálból feltámadnak, sem nem házasodnak, sem férjhez nem mennek, hanem olyanok lesznek, mint az angyalok a mennyekben.""

Akkor én is megkérlek (ismét), hogy te is magyarázd meg ezt az utóbbi igét, hogyan kell értelmeznünk!

Köszönöm!

2014. jan. 1. 18:41
 18/33 anonim ***** válasza:
81%

Bocsánat kérdező, most láttam, hogy közben írtál! Akár privátban is érdekelne a válasz kedves grkaty. Konkrétan a válasz!

Kérdező! Nem tudhatjuk, hogy mindezek lesznek-e vagy sem, de azt tudom, hogy Krisztusnak emberként nem volt ezekre szüksége, sőt ha belegondolunk a mai ember is meglenne ezek nélkül, ahogy 500, vagy 1000 évvel ezelőtt is, (számítógép, autó, internet). Tudom elmaradott és tudatlan vagyok, de én csak azt látom, hogy a "fejlődés" nagyon sok esetben tönkre teszi az embert és nem előnyére válik!

2014. jan. 1. 18:47
 19/33 A kérdező kommentje:
Olyasmikre gondolta, mint Kati a 7-es válaszában írt.
2014. jan. 1. 18:53
 20/33 anonim ***** válasza:

Érdekes, mert számomra nem az a fontos, hogy én mit szeretnék majd csinálni, hanem legyen az Úr akarata szerint, bármi is az, az úgy lesz jó!

Mi lesz, ha nem teheted meg azokat amiket most szeretnél (katy), akkor felháborodsz? Biztosan nem!

Nem az a fontos, hogy én mit szeretnék, vagy mit gondolok, hanem az Isten akarata...

2014. jan. 1. 18:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!