Hogyan értelmezitek ezt?
"Senki sem jöhet én hozzám, hanemha az Atya vonja azt, aki elküldött engem; én pedig feltámasztom azt az utolsó napon."
János 6,44
"És monda: Azért mondtam néktek, hogy senki sem jöhet én hozzám, hanemha az én Atyámtól van megadva néki." János 6,65
A kérdező kommentje:
tehát valamennyire igazolódik a predesztinácó...ezzel nem akarok viszályt szítani...nem azt mondom, hogy mindenkinek el van döntve, hogy ki hova jut, hanem azt, hogy az Úr tudja, hogy ki hogyan fog dönteni, és ebben Ő segíteni fogja...
----------
Nem igy van kedves kérdezö
Az Atya látja az ember szívállapotát, mert az embereket egy kétszínü rosz ember betudja csapni, de Istent nem.
Nem hiába tömjük gyermekeink fejébe, hogy ne higyjenek a "kedves cukros bácsinak".
Jehova a szívet és vesét vizsgálja, igy írja a Biblia.
Mindnyájan dolgozhatunk magunkon, kaptunk észt, megkülönbözteto képességet, és a durva konok ember is megváltozhat, ha akar.
Még Kaint is fogyelmeztette, hogy a gonosz ott leselkedik, nem volt muszály, hogy megölje testvérét...
Jézus ezekben a kijelentésekben nem saját személyére célzott, hanem az ember isteni kilétére, az „én” itt tehát nem Jézusra vonatkozik. Jézus ugyanis mikor saját személyéről beszélt, akkor az „ember fia” kifejezést használta.
És igen, ihletre van szükség az Atya vonzalmára, hogy felébressze benne az érdeklődést Jézus tanítására iránt. Akkor isteni kiléte az „én” őt feltámasztja, nem a fizikai halálból, hanem (ön-)tudata szánalmas állapotából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!