Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanui-Ti mit gondoltok...

Jehova Tanui-Ti mit gondoltok a babonákról?

Figyelt kérdés
Én egyáltalán nem vagyok babonás.És ugy gondolom,hogy azt az ördög idézi elő az emberekbe,hogy mindig valamitől féljenek és hogy mindig tartsák magukat valamihez,pl. lekopogjanak dolgokat,meg pl.ne egyenek ujévkor halat,mert eluszik a szerencséjük meg hasonlók.Szerintetek ezek csak emberi butaságok,hiszékenység vagy valóban közrejátszik az ördög?
2013. dec. 29. 11:08
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Ez annyira ironikus :D
2013. dec. 29. 11:23
 2/17 anonim ***** válasza:
Ezt majd kérdezd a katolikusoktól is. Majd akkor látsz sok "csodát"bár ezt erősen tagadják.
2013. dec. 29. 11:33
 3/17 anonim ***** válasza:

Szervusz.

A Babonaság, nem keresztény tanításon alapszik.

„babona” szó jelentése

A Magyar Nagylexikon a következőképpen határozza meg a babonát: „egyes tárgyaknak, cselekményeknek, körülményeknek titokzatos (természetfölötti) hatást tulajdonító és bizonyos jelenségeket természetfölötti erők megnyilvánulásaként magyarázó tévhit.”

eredete:

Az emberek általánosságban véve tele vannak félelmekkel: félnek a haláltól, az ismeretlentől, az úgynevezett túlvilági élettől és még sorolhatnánk. Sátán, aki lázadóan ellenszegült Istennek, minden igyekezetével azon van, hogy rabszolgaságban tartsa az embereket, és az ilyen félelmeket aljas hazugságokkal táplálja (János 8:44; Jelenések 12:9). És nem Sátán az egyetlen, aki törekszik eltávolítani az embereket Istentől. A Biblia Sátánt ’a démonok uralkodójának’ nevezi (Máté 12:24–27). De kik a démonok? Noé idejében voltak olyan angyalok, akik csatlakoztak Sátánhoz az Isten elleni lázadásban, és démonokká tették magukat. Azóta folyton igyekeznek hatni az emberek elméjére. A babona az egyik praktikájuk (1Mózes 6:1, 2; Lukács 8:2, 30; Júdás 6).

Sátán egyik hazugsága alapul szolgál a babonákhoz. Ez az az elképzelés, hogy az embernek egy láthatatlan része túléli a test halálát, és aztán visszajárhat, hogy hatással legyen az élőkre. De a Biblia ezt írja: „a halottak semmit sem tudnak”. Ezt követően pedig kijelenti, hogy a halál után nincs „sem cselekedet, sem tervezés, sem ismeret, sem bölcsesség” (Prédikátor 9:5, 10).

A Biblia megmutatja, hogy Sátán és démonai egyebek között milyen módszert használnak: „maga Sátán is folyton átváltoztatja magát a világosság angyalává” (2Korintus 11:14). Sátán szeretné elhitetni velünk, hogy nála van az igazán jó élet kulcsa. Ezért úgy tűnhet, hogy némi átmeneti hasznunk valóban származik abból, ha gonosz szellemek lépnek közbe az érdekünkben. Ám tartós megoldással nem szolgálhatnak (2Péter 2:4). Még ha akarnának, akkor sem tudnának örök életet adni senkinek, arról nem is beszélve, hogy rövidesen el lesznek pusztítva (Róma 16:20). Egyedül a Teremtőnktől várhatunk örök életet és valódi boldogságot, és ő tud a legjobban megvédeni minket a gonosz szellemi erőktől (Jakab 4:7).

Isten elítéli azt, ha valaki spiritiszta gyakorlatokban keres megoldást a gondjaira, mert ezzel valójában az ellenség felé kacsingat, hiszen azokkal lép szövetségre, akik elárulták Istent! (5Mózes 18:10–12; 2Királyok 21:6). Aki horoszkópokat olvasgat, törzsi kuruzslóhoz fordul, vagy a legcsekélyebb mértékben is babonás cselekedetekbe bocsátkozik, az igazából nem tesz mást, mint hagyja, hogy a döntései meghozatalában gonosz szellemek irányítsák. Más szavakkal, csatlakozik az Isten ellen lázadók táborához.

A babonák és a szellemidézők sokat tudnak ártani, hiszen az Ördög mesterkedéseit segítik elő, akit Jézus a hazugság atyjának nevezett (János 8:44; Efézus 6:11). Ha egy fontos kérdésben útmutatásra lenne szükséged, egy hazug emberhez fordulnál segítségért? Biztosan nem. Ezért hát bölcsen teszed, ha messzire elkerülöd a hazugság atyját.

Úgy tudsz jó döntéseket hozni, ha a bibliai alapelvek és Isten szándékának pontos megismerése által bölcsességre teszel szert. A Példabeszédek 2:6 ezt írja: „Jehova ad bölcsességet, az ő szájából ismeret és tisztánlátás származik.”

Mi viszi rá az embereket — a műveltek közül is sokakat —, hogy csillagok tanácsát kérjék ki, vagy más értelmetlen, babonás gyakorlatokba keveredjenek? Egy lexikon megjegyzi: „A babona valószínűleg mindaddig része lesz az életnek, amíg az emberek félnek egymástól, és nem tudják, mit hoz a jövő” (The World Book Encyclopedia). A félelem és a bizonytalanság arra indíthatja az embereket, hogy babonásak legyenek. A keresztények azonban kerülik a babonát. Nem félnek az emberektől — Jehova az ő védelmük (Zsoltárok 6:5–11). Nem bizonytalanok a jövő felől; ismerik Jehova kinyilatkoztatott szándékait, és nem kételkednek abban, hogy „az Úr tanácsa [szándéka, Kámory fordítás] megáll mindörökké” (Zsoltárok 33:11). Ha összhangba hozzuk az életünket Jehova szándékával, akkor biztos, hogy hosszú és boldog jövőnk lesz.

Talán tudtam segíteni.

2013. dec. 29. 11:45
 4/17 anonim válasza:

Kezdjük ott hogy nem is létezik / létezett :)

A biblia egyfajta "kötet" ami sok történetet foglal össze, és volt valaki aki összeszedte a sok mende-mondát és kiadta Biblia néven, elég jó üzletet csinált vele...

2013. dec. 29. 12:20
 5/17 anonim ***** válasza:

"Talán tudtam segíteni."

-Ha nem vagy benne biztos, akkor lennél szíves vissza t4k@r0dn1 a szektás barátaidhoz?

Köszi szépen.

Üdv. Attila

2013. dec. 29. 12:52
 6/17 anonim ***** válasza:

"Szervusz, szervusz, szervusz..."

-Mindenkinek így köszöntök vagy mi!? R0h4dt idegesítő.

2013. dec. 29. 12:53
 7/17 anonim ***** válasza:

El tudom képzelni ahogy a tükör előtt próbálnak a házaláshoz és legalább 100x elismételgetik a "szervusz" szót...

A Bibliában, p@rdon, az ÚVF-ban hol van benne a "szervusz" szó? Annyira mondogatjátok, mintha karót dugt4k volna a s3gg3t3kb3 és mást már nem is tudtok mondani helyette.

Amúgy szeretlek titeket peace*

2013. dec. 29. 12:55
 8/17 anonim ***** válasza:

jót nevettem, hogy valakit felbosszant a szervusz. :-D

A magyarok általában használják, én mondom a szervuszt, szia, jó napot, reggelt estét éjszakát a csau-t is :-)

Kiváncsi vagyok hogy akinél már ez is enyhe rohamot idéz elö, hogy köszön?

2013. dec. 29. 13:34
 9/17 anonim ***** válasza:
A babonák ártalmasok és elrejtik Isten valódi személyiségét az emberek elől.
2013. dec. 29. 13:41
 10/17 anonim ***** válasza:

Kedves 5-ös válaszoló.

A "Talán tudtam segíteni" nem azért írtam oda, mert Én nem lennék biztos abban amit írtam.

Hanem abban nem vagyok biztos, hogy ez segít neki, vagy elfogadja a választ.

Minek utána, folyamatosan lenulláznak akkor is, ha egy választ adok valakivel de csak az enyém rossz, bár ugyan az a válasz.

De azt is tudom honnan jön.

Attól a gyűlölködő embertől, aki privátban összebeszélt némely itt levő emberrel, hogy folyamatosan nullázzanak, még a választ sem kell elolvasni.

Ezzel kinyilvánítja, a magas gyűlöletét az általam képviselt Isten felé, és a személyem felé is,

s ez neki nagy örömet szerez, hogy megalázhat, vagy "megbüntethet"

Sokszor imádkozom az ilyen emberekért, mert nem tudták elsajátítani azt a szeretetet amit Jézus tanított a követőinek, még ha ellenségről is van szó, Bár magam és a testvéreim, nem vagyunk senkinek az ellensége.

2013. dec. 29. 15:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!