Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok erről?

Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés
Az Ószövetség tanítása avagy Jézus tanítása nem ütik egymást? Az Ószövetség azt mondja, hogy aki nem tartja be Isten törvényeitn hogy jár (nem is részletezem), Jézus pedig azt tanítja mindenkinek meg kell bocsátani.
2009. nov. 27. 14:39
 1/4 anonim ***** válasza:
igaz, én nem vagyok vallásos, de a hívők erre valami olyasmit szoktak mondani, hogy Jézus nem új vallást akart lefektetni és nem új törvényeket akart bevezetni, csupán a régieket finomította, módosította egy kicsit...tehát elvileg Jézus tanításait kell követni, mert azok is Isten akaratán alapulnak...és amúgyis, a keresztények Jézus törvényeit tisztelik jobban és az Újszövetség az ő "bibliájuk"... az ószövetség inkább a zsidóknak fontos
2009. nov. 27. 14:43
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Az Ószövetség (Tóra) eredetileg a zsidóknak íródott, az Újszövetség meg a keresztényeknek. Szerintem, nekünk keresztényeknek inkább Jézus tanítását kellene követnünk!
2009. nov. 27. 14:44
 3/4 bumbi02 ***** válasza:

nem vagyok hivő és szerintem a biblia egy mesekönyv...

de..

a ószövetség Istene egy kicsit keményebb, szigorubb isten, mig az Újszövetségben szereplö Istenkép megbocsátó,szerető...

És téves hogy az Ószövetség a zsidóké az Ujszövetség pedig a keresztényeké..

A zsidók csak az Ószövetséget ismerik el, mig a keresztények az egész Bibliát...(zsidók azért nem fogadják el az ujszövetséget mert az többnyire jézus életéről, és követöiröl szól és a zsidók jézust cska egy profétának tartották nem pedig megváltónak..)

2009. dec. 1. 21:44
 4/4 anonim válasza:

A Bibliában található történetek és írások, nem Istenről szólnak, hanem magukat Istenek beállító "csodát" tévő idegen lényekről. Csak olvass el egy-két ezzel foglalkozó könyvet és rájössz. Pl Solszár József könyve ingyen letölthető. Keress rá. Bibliai idézetekkel és azok magyarázataival foglalkozik.

A valódi Isten nem viselkedik úgy mint a bibliai. Nem ítélkezik, nem gyilkol, nem egy stratégiai játék szereplőinek nézi az embereket. Az igazi Isten minden embert egyformán szeret legyen az egy gyilkos vagy egy pap, és nem ítélkezik senki felett.

Persze ezzel lehet vitatkozni, csak nem érdemes.

2010. máj. 9. 12:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!