Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ellenkezik-e Isten szeretetéve...

Ellenkezik-e Isten szeretetével a gonoszok elpusztítása?

Figyelt kérdés
2009. nov. 27. 11:42
1 2 3
 11/26 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:

Az a pontosításod, hogy "ISTEN ÁLTALI ELPUSZTÍTÁS" érdekel, számomra felfoghatatlanná tette a kérdést. Valójában Isten sohasem tett/tesz közvetlenül ilyesmit, mindig volt más közvetítő tényező, a legfőbb kategóriák:

1. Természeti csapás

2. Betegség

3. Gyilkosság (ember által)

Mivel semmi sem történhet a tudta és jóváhagyása nélkül, ezért nyilvánvalóan belefér az erkölcsi normáiba a pusztítás is. A szeretete ettől még megmarad, az ellentmondást az oldja fel, hogy nem csak ez az egy életünk van, a barátságos és etikus szellemvilág realitása választ ad (majd) a kérdéseidre.

2009. nov. 27. 12:50
 12/26 anonim ***** válasza:

12.50-esnek!

Nagyon jól fogalmatál.

Teljesen egyetértek veled.

Téged megelőző válaszadó voltam.

2009. nov. 27. 12:51
 13/26 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:

12:38-nak

Kösz a dícséretet, de a te megható és IGAZ magyarázatod mellett igazán eltörpülök.

2009. nov. 27. 12:54
 14/26 anonim válasza:
Szerintem meg nem kéne itt a lélekvándorlással összekeverni a dolgokat köze sincs az egészhez.
2009. nov. 27. 12:59
 15/26 anonim ***** válasza:

12.59-esnek!

na. na!

Lélekvándorlásról nem volt szó!

Már csak annál inkább sem, mert nekem pl. fogalmam sincs róla, hogy hogy hogyan működhet az egész. Sejtem. ... Talán és akkor már nagyon bátran fogalmaztam .

Próbálom, kapisgálom érteni az Isteni szándékot.

Megrendülök minden borzalmas hír hallatán. Gyomorgyörcsöt , fájdalmat élek meg minden gyermekhalál , felnőtthalál hallatán.

Aztán, ... megnyugszom és újra bízom.

katolikus nevelést kaptam , mégsem vagyok az, de....

mivel hiszem, hogy a gyermekkor meghatározó nagyanyám meséi Jób-ról elfelejthetetlenek: mindamellett, hogy a mai napig eszembe jutnak , értem is , csak megélni nem tudom: " JOB mondja:

"Isten szeret minket, mert sok szenvedést bocsát rám és családomra" .

Na.

majd ha én ilyet tudok mondani, akkor talán közelítek ahhoz, hogy értek is valamit.

Addig nem.

2009. nov. 27. 13:11
 16/26 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:

"nem kéne itt a lélekvándorlással összekeverni a dolgokat köze sincs az egészhez"

Honnan veszed, hogy nincs köze hozzá?

De ha enélkül is meg tudod magyarázni a szóban forgó dolgokat, akkor hajrá!

2009. nov. 27. 13:24
 17/26 anonim ***** válasza:

(Mal 1,2) "Szerettelek titeket, azt mondja az Úr, és azt mondjátok: Miben szerettél minket? Avagy nem atyjafia vala-é Ézsau Jákóbnak? azt mondja az Úr: Jákóbot pedig szerettem;

(Mal 1,3) Ézsaut ellenben gyűlöltem, és az ő hegyeit pusztává tettem, örökségét pedig pusztai sakálokévá."

Ennyi kérdésedre a válasz. Isten már előre eldöntötte magában, hogy Jákobot szerette, Ézsaut pedig gyűlölte!

A többi pedig már ennek a következménye.gyhogy személyszerint szerintem nem ellekezik Isten szeretetével a gonoszok elpusztítása, mert az igerész is így kezdődik, hogy Szerettelek titeket! tehát egyértelmű, hogy mindannyiunkat szeretett, csakhogy akkor az édenkertben engedtünk a gonosznak és ott rontottunk el mindent!!!

2009. nov. 27. 13:36
 18/26 A kérdező kommentje:
12:50-nek bocs, belekavarodtam ebbe a kérdésbe. amit kérdezel: pl az 1 mózes 19:24 ezt mondja: Isten ekkor kén és tűzesőt bocsátott szodomára, és gomorára vagy pl amikor Isten elpusztította a fáraót és a seregét stb, ilyenekre gondoltam. na megyek grétsy tanár úrhoz különórára...;-)
2009. nov. 27. 13:39
 19/26 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:

"...az édenkertben engedtünk a gonosznak és ott rontottunk el mindent!"

Ez nálam kiveri a biztosítékot. Bocs, de én nem emlékszem arra kertre, lehet, hogy nagyon be voltam rúgva?

Ja, hogy az ük-ük-ükapámék voltak, akik egy csínt követtek el??? Ezt nem lehet megbocsátani, de a világháborút igen?

2009. nov. 27. 13:41
 20/26 anonim ***** válasza:

13:41! Igen lehet hogy bevoltál akkor rúgva, de az tuti hogy még most is belehetsz rúgva józanul is! Ez nemcsak egy csíny volt, hanem lelki szakadás Isten és ember között!!! Olyan ez mint mikor valakit megcsal a párja! A lelke szakad akkor szét!!! Átérzed a súlyát???

Ehhez tudnám hasonlítani. Ezt érezhette akkor Isten is, ebben biztos vagyok. (nem mi vagyunk a fazekas, mi csak az anyag vagyunk!) Micsoda fájdalom lehetett akkor neki, mikor látta hogy az alkotása nem az alkotónak engedelmeskedik lélekben, hanem valaki egész másnak, a gonosznak! És ezért küldte el Jézust, hogy álltala nyerjünk bűnbocsánatot, azaz van még egy esélyünk, de csak akkor ha hiszünk benne! Jézus a kötelékünk!

És ez az a bűn amit már a csecsemő, sőt a magzat is magában hordoz! De kijavíthatjuk Jézus álltal és ez a Karácsony öröme!!! :o)

2009. nov. 27. 14:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!