Ellenkezik-e Isten szeretetével a gonoszok elpusztítása?
Úgy látom, nem egyértelmű a kérdés.
Arra gondolsz, hogy Isten pusztítja el a gonoszokat, vagy emberek (vélt vagy valós isteni felhatalmazással) teszik ezt?
És mit értesz elpusztítás alatt?
2. vagyok, köszönöm hogy pontosítottál, így már egyértelműbb.
Azt kell mondjam, hogy nem! Hiszen Isten nem csak maga a végtelen jóság, hanem maga a végtelen igazságosság is. Így könnyen belátható, hogy a bűnös büntetést érdemel. Hogy mi lesz ez a büntetés, az minden esetben Isten szuverén döntésén áll.
Én a magam részéről úgy gondolom, hogy ebben a kérdésben is, mint minden hasonlóban "emberi" gondolatmenetet követtek.
Isten nem intézi el a gonosz büntetését azzal, hogy kukoricára térdepelteti. Tudja, Isteni mivoltából eredőben tökéletesen tisztában van azzal, hogy itt a Földön szörnyű, borzalmas, lelkileg megindító, feldolgozhatatlan dolgok történnek. ezeknek vannak elkövetői és elszenvedői.
Tegyük fel történik egy gyermekgyilkosság.
A büntetés-végrehajtásban dolgozom és láttam már ilyesmiről a hatósági munka dokumentumaiként fotókat.
Édesanya vagyok.
Én , mikor ( felkészületlenül, naivan) fellapoztam a dokumentációt, olyan, de olyan rosszul lettem, fizikailag, mentálisan , hogy arra szavak nincsenek.
Hidd el, ..... kavargott a gyomrom, felszaladt a gombóc, .mit gombóc, dinnye a torkomba, azt hittem meghalok.
Mit ad Isten képzeljétek el, az jutott az eszembe, hogy Édes Jó Istenem , de jó, hogy nem vagyok büntetőbíró!!!
Ki nem bírnám! Vagy boncmester!
A lelki fájdalom "utánozhatatlan".
Ez a POKOL. Ezt kínálja Isten a gonosznak. A vétlen áldozatok és szeretteik érzéseit.
A leírtak után el tudod képzelni mit érezhet hitler ( szándékosan kis h) ???
Csak azt tudom remélni, hogy erős, mint a bivaly és még most is haldoklik az általa okozott szenvedések áldozatainak fájdalmától.
EZ A TOTÁLIS MEGSEMMISÜLÉS!
Egyébként úgy gondolom fejlődni, tanulni vagyunk itt a Földön.
A nagy gonoszok pedig a legnagyobb lelki korcsok.
Én a magam részéről arról faggatnám a Mindenhatót, hogy meddig tart a kegyelme? Meddig képes megbocsátani nekik?
Mivel lángelme bizonyosan válasza is van, de nem a földi lét élői számára. Majd. a eljön az idő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!