Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ellenkezik-e Isten szeretetéve...

Ellenkezik-e Isten szeretetével a gonoszok elpusztítása?

Figyelt kérdés
2009. nov. 27. 11:42
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
92%
Igen, mert nem a mi dolgunk ítélkezni mások felett.
2009. nov. 27. 11:46
 2/26 anonim ***** válasza:
87%

Úgy látom, nem egyértelmű a kérdés.

Arra gondolsz, hogy Isten pusztítja el a gonoszokat, vagy emberek (vélt vagy valós isteni felhatalmazással) teszik ezt?

És mit értesz elpusztítás alatt?

2009. nov. 27. 11:51
 3/26 A kérdező kommentje:
"A GONOSZTEVŐK KIVÁGATNAK" ZSOLTÁROK 45:7 EZ ALAPJÁN A BIBLIAVERS ALAPJÁN ÉRDEKLŐDNÉK, HOGY MENNYIRE ÖSSZEEGYEZTETHETŐ SZERINTETEK ISTEN SZERETETE A GONOSZOK ELPUSZTÍTÁSÁVAL. TERMÉSZETESEN AZ ISTEN SZEMSZÖGÉBŐL NÉZETT GONOSZOKRA GONDOLOK. TELJESEN IGAZAD VAN, ISTEN JOGA AZ ÍTÉLKEZÉS. (ki álította az ellenkezőjét?)
2009. nov. 27. 11:53
 4/26 anonim ***** válasza:
55%
CSAK NYUGODTAN ,MEGENGEDEM(igy is sok a dolgom)
2009. nov. 27. 11:58
 5/26 anonim ***** válasza:
100%
igen, mert nem te döntöd el,ki gonosz és ki nem!nem vagy mindenható,hogy erről dönts, hogy mások felett bíráskodj...mi van, ha szerintem te vagy a gonosz? akkor elpusztíthatlak?
2009. nov. 27. 12:12
 6/26 anonim ***** válasza:
49%
nem ellenkezik. nem csak szeret, büntet is, és ver bottal is, ha épp nincs más a keze ügyében. az nem úgy van, hogy Isten csak a jó, és minden piszkos munkát kiadott alvállalkozónak (Sátán), a mindenhatónak kell bevállalnia a büntetést, és a pusztítást is.
2009. nov. 27. 12:15
 7/26 A kérdező kommentje:
ELNÉZÉST A PONTATLAN KÉRDÉSFELTEVÉSÉRT, MÉG FINOMÍTANÉK RAJTA, HOGY MI IS ÉRDEKEL. TEHÁT NEM EMBEREK ÁLTALI ELPUSZTÍTÁSRÓL, HANEM ISTEN ÁLTALI ELPUSZTÍTÁSRÓL ÉRDEKLŐDÖM. SORRY
2009. nov. 27. 12:20
 8/26 anonim ***** válasza:
100%

2. vagyok, köszönöm hogy pontosítottál, így már egyértelműbb.

Azt kell mondjam, hogy nem! Hiszen Isten nem csak maga a végtelen jóság, hanem maga a végtelen igazságosság is. Így könnyen belátható, hogy a bűnös büntetést érdemel. Hogy mi lesz ez a büntetés, az minden esetben Isten szuverén döntésén áll.

2009. nov. 27. 12:26
 9/26 anonim válasza:
Hogy bibliai szavakkal éljek...Azt mondja hogy az úré a bosszúállás..De megtalálható olyan is(Jézusnak mondja) hogy ülj a jobbomra míg ellenségeidet a lábad alá vetem..Szóval én szerényen..:D megïtélem az embereket de elötte mélyen magambanézek hiszen azt irja a biblia hogy amilyen mértékkel mérsz téged is ugy fognak ..szóval nem tilos szerintem felismerni hogy ki a gonosz és ki nem..csak vigyázni kell.XD..De egyáltalän nem ellenkezik isten szeretetével mäsrészt mert városokat púsztított el isten mert sok volt a gonosz(szodoma,gomora,özönvíz,babilon)ezeket mindd meggyülölte isten az embereket és számtalan példa van még..Mindenesetre én örülnék ha az én ellenségeimen rajtam keresztül akarna bosszút állni.Fölvállalnám a szerepetXD....
2009. nov. 27. 12:28
 10/26 anonim ***** válasza:

Én a magam részéről úgy gondolom, hogy ebben a kérdésben is, mint minden hasonlóban "emberi" gondolatmenetet követtek.

Isten nem intézi el a gonosz büntetését azzal, hogy kukoricára térdepelteti. Tudja, Isteni mivoltából eredőben tökéletesen tisztában van azzal, hogy itt a Földön szörnyű, borzalmas, lelkileg megindító, feldolgozhatatlan dolgok történnek. ezeknek vannak elkövetői és elszenvedői.

Tegyük fel történik egy gyermekgyilkosság.

A büntetés-végrehajtásban dolgozom és láttam már ilyesmiről a hatósági munka dokumentumaiként fotókat.

Édesanya vagyok.

Én , mikor ( felkészületlenül, naivan) fellapoztam a dokumentációt, olyan, de olyan rosszul lettem, fizikailag, mentálisan , hogy arra szavak nincsenek.

Hidd el, ..... kavargott a gyomrom, felszaladt a gombóc, .mit gombóc, dinnye a torkomba, azt hittem meghalok.

Mit ad Isten képzeljétek el, az jutott az eszembe, hogy Édes Jó Istenem , de jó, hogy nem vagyok büntetőbíró!!!

Ki nem bírnám! Vagy boncmester!

A lelki fájdalom "utánozhatatlan".

Ez a POKOL. Ezt kínálja Isten a gonosznak. A vétlen áldozatok és szeretteik érzéseit.

A leírtak után el tudod képzelni mit érezhet hitler ( szándékosan kis h) ???

Csak azt tudom remélni, hogy erős, mint a bivaly és még most is haldoklik az általa okozott szenvedések áldozatainak fájdalmától.

EZ A TOTÁLIS MEGSEMMISÜLÉS!

Egyébként úgy gondolom fejlődni, tanulni vagyunk itt a Földön.

A nagy gonoszok pedig a legnagyobb lelki korcsok.

Én a magam részéről arról faggatnám a Mindenhatót, hogy meddig tart a kegyelme? Meddig képes megbocsátani nekik?

Mivel lángelme bizonyosan válasza is van, de nem a földi lét élői számára. Majd. a eljön az idő.

2009. nov. 27. 12:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!