Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért ellenzi édesanyám a...

Miért ellenzi édesanyám a katolikus keresztség felvételét részemről? (Részletek a kifejtős részben. )

Figyelt kérdés

Korábban sok közösségben megfordultam, főleg protestánsoknál. Aztán irányt változtattam és érdeklődésem keleti tanok felé irányult. Olyannyira, hogy több alkalommal utaztam Indiába, ahol hindu és buddhista szent helyeket kerestem fel, közösségekhez csatlakoztam, tanultam, meditációt gyakoroltam.

Majd hazatérve szükségét éreztem annak, hogy elolvassam a Bibliát újra. Ezen időszakban nem jártam el semmilyen közösségbe.

Majd valami miatt a római katolikus út felé fordultam.

Elkezdtem misére járni. Itt otthon érzem magam, úgy, ahogy korábbi helyek közül még sehol.

Ezért úgy döntöttem, hogy felnőttként katolizálok.

Ezt közöltem édesanyámmal, szülők iránti tiszteletből.

Azóta folyamatosan támad.

Olyan kijelentéseket is tett, hogy ha katolizálok, akkor el kell költöznöm a lakrészből, amelyben lakom és ami az övéké.

Vajon miért támad ennyire erősen?

Miért "fél" attól, hogy katolizálok, és miért nem volt probléma számára az, amikor évekig jártam protestáns gyülekezetekbe, majd Indiában keleti közösségekbe?

Most érzem, hogy mennyire erősen támad.

Ő reformátusnak van keresztelve, férje (apu) római katolikus, de egyházi esküvőjük nem volt és a vallásukat sem gyakorolják.

Ha valóban "hülyeség" az egész vallás, és nem számíz semmit, akkor miért harcol ellene? Miért támadja ezt a döntésemet?

28/N

2013. dec. 24. 21:14
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
...talán azért, mert látta, hogy tévelyegsz...talán azért mert félt, és mivel még maga sem jutott a kérdésben döntésre, időt akar neked is arra,hogy a lehető legjobban légy képes majd dönteni...vagyis egyszerűen szeret , de a maga módján..:)
2013. dec. 25. 07:15
 12/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!

Érdekes módja a szeretet megnyilvánításának az, ha elküld lakóhelyemről, amennyiben katolikus hitre térek... :(

Vagy amikor nyugodtan szeretnék vele beszélni, hogy tartsuk tiszteletben egymás nézeteit, mint felnőttek, akkor ő kiabálni kezd és veszekedni.

2013. dec. 25. 10:32
 13/16 anonim ***** válasza:

Többre mennétek azzal, ha mind a ketten hithű keresztények lennétek.

Csak egy javaslat.

2013. dec. 25. 11:06
 14/16 anonim ***** válasza:
Megvoltále keresztelve?
2013. dec. 25. 12:58
 15/16 A kérdező kommentje:

Nem, nem vagyok megkeresztelve.

Most, felnőttként, saját elhatározásból akarom felvenni a keresztséget (római katolikus közösségben).

2013. dec. 25. 13:25
 16/16 anonim ***** válasza:
Valószínű benne is él az a protestáns lelkület, ami oly sokakban: utálni a katolikusokat.Én görögkatolikus vagyok, s a protestánsok valami kis furcsa,különc bálványimádónak néznek minket, fura szokásokkal, baromi hosszú szertartással, felesleges keresztvetéssel. (off: hozzátenném az 1. válaszolónak: nem,mi NEM vagyunk bálványimádók, mert nem a képet imádjuk(imádni amúgy is csak Istent lehet, a többieket tiszteljük)hanem azt, akit ábrázol. Te ha fényképet tartasz magadnál, akkor sem a fotópapírt csókolgatod, hanem azt, aki rajta van) Ülj le vele, meséld el neki, hogy neked tetszenek ezek a dolgok, téged ez jobban megfog, mint az üres,fehérre meszelt falak egy református templomban. Hogy az énekek által közelebb tudsz kerülni Istenhez,hogy a szentségek megerősítenek téged a Vele való kapcsolatban. Amúgy meg én tuti a szemre hánynám, hogy csak azt követelje vissza,amit adott
2013. dec. 27. 21:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!