Hogy áll a Biblia a foglalkozásokkal?
1. pl. a fekete munkával, nem mindenkit vesznek fel hivatalos munkára, mert az a munkaadónak nem érné meg, ezért csak feketén alkalmaz munkásokat. És pl. a munkakeresőnek meg csak ilyen ajánlatokat adnak. Az Úr mit szól ehhez??
2. lehet valaki keresztyén katona?? Hiszen a Bibliában Jézus egy katonatiszt szolgáját is meggyógyította, és nem mondta a katonának, hogy mondj fel a katonaságnál. Továbbá ha jól emlékszem, egy másik katonának/katonáknak, azt mondta, hogy ne bántsátok a szegényeket, stb.
T. 9/9-es!
Te azt irod, hogy csak az artatlanok megolese bun.
Nos, a ket vilaghaboru alatt, ha barmelyik katona megtagadott egy parancsot /a lelkiismeretere hagyatkozva/, bizony egyhamar szembenezett a kivegzesevel. Es ez nincs ma sem maskepp. Ha valaki szolgalatot vallal a katonasagnal, akkor a parancsokat gondolkodas nelkul kell vegrehajtania.
Tehat aki belep katonanak, ne gondolja azt, hogy O majd kibvetel lesz. Es ha valamelyik parancs ellenekezik a lelkiismeretevel, akkor majd elnezik neki ha nem teljesiti a parancsot. Haboru eseten az ilyen eljaras azonnali kivegzest vont maga utan. Udv: Judit!
akik azt hiszik, hogy a magyar katonaságnál csak ölnek eszeveszettül, azok nagyon tévednek. Nem azt mondom, hogy aki ki megy a Közel-Keletre misszióra, nem öl embert, de itt Magyarországon senkit sem kell megölniük. Sőt, természeti katasztrófa esetén még segítenek is. Szóval ne az amerikai filmekből vegyétek a példákat, hogy a katona egy rossz ember.
És ha már a parancsokról beszéltek, akkor megemlíteném, hogy amit Jézus mondott: nincsen hatalom, csakis az Úrtól. Persze ezt addig kell elfogadni, amíg nem megy a Biblia ellen.
Másrészt, az Ószövetségben nagyon sok hadjárat le van írva, ahol szó szerint mészárolták az embereket. Persze erre mondhatjátok, hogy azok pogányok voltak, meg miegymás. De azok a katonák, akik ölnek, szintén "rossz" embereket ölnek, gyilkosokat, terroristákat...
Kérdező el kéne gondolkoznod a két legfőbb parancsolaton:
Máté 22:
36 Mester, melyik a nagy parancsolat a törvényben?
37 Jézus pedig monda néki: Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből.
38 Ez az első és nagy parancsolat.
39 A második pedig hasonlatos ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat.
40 E két parancsolattól függ az egész törvény és a próféták.
---------------------------------------------------------------------------
"Most pedig, óh Izráel! mit kíván az Úr, a te Istened tőled? Csak azt, hogy féljed az Urat, a te Istenedet; hogy minden ő utain járj, és szeresd őt, és tiszteljed az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, és teljes lelkedből,"
V Mózes 10:12
"Szeresd azért az Urat, a te Istenedet, tartsd meg az ő megtartani valóit: rendeléseit, végzéseit és parancsolatait minden időben."
V Mózes 11:1
Katonának lenni maráhára nem bűn. A biblia sokszor ír háborúkról.
Judit - nak üzenem, hogy a katonáknak nem az a parancsa, hogy civileket öljenek. A náci németországban meglehetősen ez volt a feladatuk. De egy magyar katonának addig nem lesz ilyen parancsa, amíg a "Magyarország" névhez nem kerül egy bővítmény "Náci Magyarország" Én Úgy gondolom, hogy egy keresztény ember, aki katona akar lenni mindenáron, az lehet katona, nem tesz bűnt, akkorse ha afganisztánon harcol, akkor tesz bűnt, ha civileket öl, vagy egy olyan ország hadseregébe lép bele, amelyről köztudott hogy civil ellenes. (pl:komcsi, náci) Én pl:Keresztény vagyok, és katona leszek. Nem vagyok náci, meg semmilyen szélsőséges ember nem vagyok. Keresztény vagyok, és ennyi. Nem bűn az, ha egy katona ellenséget öl, mert a bűn az az, ha egy katona ártatlanok vérét ontja. "Aki velem nincs ellenem van" "Aki nincs ellenem velem van az"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!