Pál mikor látta Jézust?
Ezt írta Pál:
"Nem vagyok-é apostol? Nem vagyok-é szabad? Nem láttam-é Jézus Krisztust, a mi Urunkat? Nem az én munkám vagytok-é ti az Úrban?" 1 Kor 9:1
Mikor látta ő Jézust? A damaszkuszi úton nagy fényességet látott, amitől megvakult.
Meg vakult egy időre.
Igen akkor látta, Jézus már nem emberként, hanem az eredeti állásában szellem teremtményként jelent meg amivel Fény is jár.
s hallotta beszélni, megkérdezte tőle miért üldözi Őt?
Ugyan is Jézus ha bántják a követőit, úgy veszi, mint ha Őt bántanák.
Jézus soha többé nem fog emberi alakzatban megjelenni, mert vissza került abba az égi állásába, amibe azelőtt volt, hogy ide leszületett volna a földre.
ezért mondta, hogy a világ nem látja többé.
De a jelekből megértjük, hogy itt van.
Jehovát se látta senki Mózes is csak egy hatalmas "fényességet" látott, és hallotta beszélni a teremtőt, ember élve nem láthat ilyesmit, mert nem csak hogy meg vakulna, hanem el is égne, mert a Teremtő hatalmas energia forrás, a Biblia emésztő tűzként azonosítja.
Így nem is értem egyesek miért akarják Őt szó szerint látni.-....
Én nem....
""A következő éjszakán pedig melléállván néki az Úr, monda: Bízzál Pál! Mert miképen bizonyságot tettél az én felőlem való dolgokról Jeruzsálemben, azonképen kell néked Rómában is bizonyságot tenned.""
(Apcsel.23:11)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!