Tudja- valaki, hogy a bibliában hol található a "SZENTHÁROMSÁG", vagy "HÁROMSÁG" szó, vagy tantétel?
A választ tudom, az Ó- és Újszövetség egészéből egyértelműen bebizonyosodik a Szentháromság tanítása.
A 2 személy azonosságát/különbözőségét valóban nem lehet bizonyítani, itt legfeljebb a hívő becsületességedre tudok támaszkodni. (eddig nem írtad le egyértelműen.
A "kérdésekkel" az a baj, hogy nem kérdések. Az oldal és a logika szabályai szerint olyat kérdezünk meg, amiben nem vagyunk biztosak, vagy amire nem tudjuk a választ.
Olyat, amire tudjuk, csak akkor kérdezünk, ha valójában nem a válasz érdekel minket (hisz azt tudjuk), hanem ki akarjuk fejteni a dologgal kapcsolatos vélekedésünket. Ezért írom én, joggal, hogy ez, és a többi Jehova Tanús kérdés álkérdés.
Egyébként magadat leplezed le, hiszen a legutóbbi válaszodat úgy írod alá, mint Tanú,
ma 09:52-s kommentedben mégis "ártatlanul" azt írod: "ha jól értem, ez nem bibliai tanítás, hanem embereké?".
Egy Tanú számára ez nem kérdés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!