Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A hívők miért hisznek a...

A hívők miért hisznek a Bibliában?

Figyelt kérdés
Azért mert több ember írt egy könyvet ami régi még nem feltétlen lesz az igaz. Ennyi erővel megkérek 40 embert hogy írja le hogy 2013-ban 3000 négyszemű 3 karú tehenek uralkodtak akik tejallergiában életüket vesztették. 200 év múlva akkor azt is el kéne hinni....
2013. dec. 21. 18:00
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
0%
Valójában attól még, hogy valami nem innovatív, még lehet igaz. Nem kell baromságokat terjeszteni, csak hogy új legyen. Max ha hírnevet akarunk.
2013. dec. 21. 21:56
 32/41 anonim ***** válasza:
43%

Kedves Kérdező.

Bocsánatot kérek, a verset eric one "barátomnak" írtam

mivel bolondnak nevez minket.

Bizonyítékot kértél azt fogok adni:

De sajnos hosszú lesz.

A könyvben, mint említettem vannak olyan "jövendölések" amiket egy halandó ember nem is tudna befolyásolni, hogy megtörténjenek, csak azért, hogy valami Istenségben higgyenek az utódok

A bibliában napjainkra is vannak jövendölések, és ezt senki nem tudja megakadályozni, és ha körbe nézünk bekövetkeznek ezek az események, s nem tudja senki megállítani.

A bibliában felsoroltatja a Teremtő a volt és a leendő világhatalmakat, és ezeket nem tagadhatjuk, mert bizony tudunk róluk, tanultuk.Az első világhatalom Mózes idejében Egyiptom volt,

A DÁNIEL PRÓFÉCIÁJÁBAN SZEREPLŐ VILÁGHATALMAK

A hatalmas állókép (Dániel 2:31–45)

A tengerből feljövő négy állat (Dániel 7:3–8, 17, 25)

BABILÓNIA i. e. 607-től

MÉD—PERZSIA i. e. 539-től

GÖRÖGORSZÁG i. e. 331-től

RÓMA i. e. 30-tól

ANGOL—AMERIKAI VILÁGHATALOM i. sz. 1763-tól

POLITIKAILAG MEGOSZTOTT VILÁG a vég idején

ENSZ, mint a nyolcadik király.

Bár az Ensz nem valamelyik ország uralkodója, de a biblia úgy ír róla, mint aki úgy viselkedik, mint ha "király" volna de valójában a különböző országok vezetőitől kapja az erejét, akik szövetségesek egymással.

S ezt János apostol leírta.

szerinted ezeket honnan tudták a Biblia írói több ezer évvel előtte?

Meghaltak nem is tudják befolyásolni.

Vagy Dániel, aki pedig jóval Jézus előtt élt.

Írt egy nagy álló szoborról ami szintén a világhatalmakat jelölik, amik valamilyen módon kapcsolatban voltak Isten népével.

(Dániel 2:32-35) 32 A szobor feje jó minőségű aranyból volt, melle és karja ezüstből, hasa és combja rézből, 33 lábszára vasból, lábfeje pedig részben vasból, részben cserépből volt. 34 Nézted, mígnem egy kő vált le kéz érintése nélkül, és eltalálta a szobrot a vasból és cserépből való lábfejeinél, és összezúzta azokat. 35 Ekkor a vas, a cserép, a réz, az ezüst és az arany mind összetört, és olyan lett, mint nyári szérűn a polyva, s a szél széthordta, úgyhogy nyoma sem maradt. A kőből, mely eltalálta a szobrot, olyan nagy hegy lett, hogy betöltötte az egész földet.

aranyfeje a Nebukadnezárral kezdődő babiloni királyok dinasztiáját szemlélteti. Ezután három más király támad, amit az állókép egyéb részei szemléltetnek.

A szobor ezüstből való része jelképezte a méd–perzsa birodalmat, mely alsóbbrendű volt Babilonnál, az aranyfejnél abban az értelemben, hogy nem volt meg az a megkülönböztető jellegzetessége, hogy megdöntse Júdát. A következő hatalom Görögország volt, melyet a réz jelképezett. Görögország még inkább alsóbbrendű volt, mint ahogyan a réz is alsóbbrendű az ezüstnél. Bár a görög birodalom nagyobb területet mondhatott magáénak, nem részesült abban a kiváltságban, amelyben a méd–perzsa birodalom, hogy kiszabadítsa a fogságból Isten népét.

negyedik birodalom pedig erős lesz, mint a vas; mert miként a vas széttör és összezúz mindent; bizony mint a vas pusztít, mind amazokat szétzúzza és elpusztítja” (Dániel 2:40). Mivel ez a világhatalom erős, és képes szétzúzni mindent, olyan lesz, mint a vas — erősebb, mint az arannyal, ezüsttel vagy rézzel szemléltetett birodalmak. A Római Birodalom ilyen hatalom volt.

Róma szétzúzta és összetörte a Görög Birodalmat, és magába olvasztotta a méd—perzsa és a babiloni világhatalom maradványait. Semmi tiszteletet sem mutatott Isten Királysága iránt, amelyet Jézus Krisztus hirdetett, és i. sz. 33-ban kivégeztette Jézust egy kínoszlopon.

Róma üldözte Jézus tanítványait, mivel arra törekedett, hogy megsemmisítse az igaz keresztényiséget. Sőt mi több, a rómaiak Jeruzsálemet és templomát is elpusztították i. sz. 70-ben.

állókép vas lábszárai nem csupán a Római Birodalmat szemléltették, hanem annak politikai kinövését is.

Figyeld meg ezeket a Jelenések 17:10-ben olvasható szavakat: „Király is hét van; az öte elesett, és az egyik van, a másik még el nem jött; és mikor eljő, kevés ideig kell annak megmaradni.”

Amikor János apostol följegyezte ezeket a szavakat, a rómaiak fogságában volt Pátmosz szigetén. Az öt király, vagyis világhatalom, amely már elesett, Egyiptom, Asszíria, Babilon, Méd—Perzsia és Görögország volt. A hatodik — a Római Birodalom — még hatalmon volt.

Ennek is el kellett azonban esnie, és egy hetedik királynak támadnia az egyik olyan területről, amelyet Róma foglalt el. Melyik világhatalom volt ez?

Nagy-Britannia régen a Római Birodalom északnyugati része volt. 1763-ra viszont a Brit Birodalommá vált — azzá a Nagy-Britanniává, amely hét tengeren uralkodott. Tizenhárom amerikai gyarmata 1776-ban kinyilvánította függetlenségét, hogy megalapítsa az Amerikai Egyesült Államokat. A későbbi években azonban Nagy-Britannia és az Egyesült Államok egymás társai lettek háborúban és békében egyaránt. Ennek következtében a bibliai próféciában szereplő hetedik világhatalom az egyesített angol és amerikai hatalom lett.

A Római Birodalomhoz hasonlóan ’erősnek bizonyult, mint a vas’, ugyanis vashoz hasonló hatalmat gyakorolt. Az álomban szereplő állókép vas lábszárai magukban foglalják a Római Birodalmat és az angol—amerikai kettős világhatalmat is.

szobor lábfejéről

vasnak és cserépnek a keveréke

a birodalom kétfelé oszol, de lesz benne a vasnak erejéből, a mint láttad, hogy a vas elegy volt az agyagcseréppel. És hogy a lába ujjai részint vas, részint cserép: az a birodalom részint erős, részint pedig törékeny lesz. Hogy pedig vasat elegyülve láttál agyagcseréppel: azok emberi mag által vegyülnek össze [elegyedni fognak az emberek utódaival, NW ], de egymással nem egyesülnek, minthogy a vas nem egyesül a cseréppel” (Dániel 2:41–43).

Logikus, hogy az ’agyaggal elegyített vasból’ lévő lábak és lábujjak az emberi uralomnak azt a végső formáját szemléltetik, amely „a végső időben” létezik (Dániel 12:4).

A XX. század hajnalán a Brit Birodalom uralkodott a földön élő minden negyedik ember fölött. Más európai birodalmak további milliók felett uralkodtak. Az I. világháború azonban nemzetekből álló csoportok kialakulását eredményezte, amelyek felváltották a birodalmakat. A II. világháború után felgyorsult ez a folyamat.

A nacionalizmus további terjedésével nagymértékben nőtt a világ nemzeteinek száma. A kép tíz lábujja szemlélteti mindezeket az egy időben létező hatalmakat és kormányzatokat, ugyanis a Bibliában a tízes szám időnként a földi teljességre utal. (Vesd össze: 2Mózes 34:28; Máté 25:1; Jelenések 2:10.)

végső időben” vagyunk, s elérkeztünk az állókép lábához.

Néhány kormányzat, amelyet az állókép agyaggal elegyített vasból való lábai és lábujjai szemléltetnek, a vashoz hasonlít — önkényeskedő vagy zsarnoki. Mások az agyaghoz hasonlítanak. Milyen értelemben?

Dániel az „emberek utódaival” hozta összefüggésbe az agyagot (Dániel 2:43, NW ). Bár az agyag, amelyből az emberek utódai alkotva vannak, természetétől fogva törékeny, a hagyományos, vashoz hasonló uralmak kénytelenek egyre jobban odafigyelni az egyszerű emberekre, akik beleszólást akarnak a fölöttük uralkodó kormányok ügyeibe (Jób 10:9).

Az önkényeskedő uralmat és az egyszerű embereket azonban nem lehet elegyíteni — éppúgy nem, ahogyan a vas sem egyesülhet az agyaggal. Abban az időben, amelyben az állókép megsemmisül, valóban politikailag töredezett lesz a világ!

Az angol–amerikai világhatalomban az emberek hangot adnak a követeléseiknek polgári jogokért indított kampányok, szakszervezeti és függetlenségi mozgalmak által. Az egyszerű emberek akadályozzák az angol–amerikai világhatalmat abban, hogy gyakorolja vashoz hasonló erejét.

Továbbá a szoros választási eredmények és az egymásnak ellentmondó ideológiák miatt még a népszerű vezetőknek sincs elegendő hatalmuk arra, hogy megvalósítsák a politikájukat. Dániel előre megmondta: „a királyság részben erős, részben pedig törékeny lesz” (Dán 2:42; 2Tim 3:1–3).

így folytatódik a prófécia: „ama királyok napjaiban támasztani fog az ég Istene egy királyságot, a mely örökkétig el nem pusztul s a melynek uralma más népre nem hagyatik; összemorzsolja s megsemmisíti mind e királyságokat, de ő fenn fog állani örökre, a mint hogy láttad, hogy a hegyből leszakadt egy kő, nem kezek által, s összemorzsolta a vasat, a rezet, az agyagot, az ezüstöt s az aranyat, A nagy Isten tudatta a királylyal azt, a mi ezután lesz; biztos az álom s megbízható a megfejtése” (Dániel 2:44, 45, Izr. Magyar Irodalmi Társulat fordítása).

Nézted, mígnem egy kő vált le kéz érintése nélkül, és eltalálta a szobrot a vasból és cserépből való lábfejeinél, és összezúzta azokat. 35 Ekkor a vas, a cserép, a réz, az ezüst és az arany mind összetört, és olyan lett, mint nyári szérűn a polyva, s a szél széthordta, úgyhogy nyoma sem maradt. A kőből, mely eltalálta a szobrot, olyan nagy hegy lett, hogy betöltötte az egész földet.

1914 októberében véget ért „a nemzetek meghatározott ideje”, „az ég Istene” létrehozta az égi Királyságot azáltal, hogy trónra emelte felkent Fiát, Jézus Krisztust, aki „királyoknak Királya, és uraknak Ura” lett (Lukács 21:24, NW; Jelenések 12:1–5; 19:16). Isteni hatalom által történt tehát, nem pedig emberi kezek által,

Isten égi Királysága hamarosan csapást mér a jelképes állókép lábaira. Ez azt eredményezi, hogy darabjaikra zúzódnak mindazok a királyságok, amelyeket az szemléltet, és ezzel elpusztulnak. Valóban, „a mindenható Isten ama nagy napjának viadalán” ez a „kő” olyan pusztító hatással fog lesújtani, hogy az állókép porrá zúzódik, Isten viharának szele pedig felkapja, mint szérűn a pelyvát (Jelenések 16:14, 16).

Ezután, hasonlóan ahhoz a kőhöz, amely hegynyi nagyságúra növekedett és betöltötte a földet, Isten Királysága lesz az a kormányzati hegy, amely „az egész földet” irányítja (Dániel 2:35).

NOs nem hiszem , hogy bármelyik ember ezt tudta volna irányítani, hogy minden így történjen.

Meg ami majd ez után jön....

2013. dec. 21. 23:28
 33/41 eric_one ***** válasza:
8%
"...gyöngyeiteket ne hányjátok a disznók elé, hogy meg ne tapossák azokat lábaikkal..."
2013. dec. 22. 00:02
 34/41 anonim ***** válasza:
Na gyerekek...mindenki lenyugodott?
2013. dec. 22. 00:15
 35/41 anonim ***** válasza:

szervusz.

Én eddig is nyugodt voltam, :D)

Csak Egyetlen első Eric felebarátom nem akar emberként gondolni rám,

S mivel nem születtem annak nem is taposom meg a gyöngyöt, inkább kamatoztatom. :)

2013. dec. 22. 00:23
 36/41 anonim ***** válasza:
Szerintem Eric nem neked írta. (Persze lehet tévedek.) :) De attól még mocsokság, amit írt.
2013. dec. 22. 00:50
 37/41 anonim ***** válasza:
0%

Ennél sokkal nagyobb mocskosságok is vannak, például, hogy lenulláztatok :D

Sülne ki a szemetek :P

2013. dec. 22. 01:00
 38/41 anonim ***** válasza:
0%

:D)))

:)))

:)

Ejnye Silver kedves, mit nem írsz... :)

2013. dec. 22. 01:12
 39/41 anonim ***** válasza:
31%
Hát már ég egy kicsit a sok netezéstől. Ahm, és majdnem mindenkinek piros kezet nyomtam. Nálam már ilyen beidegződés lett, semmi személyes.
2013. dec. 22. 01:13
 40/41 anonim ***** válasza:
100%

Tegyük fel, az ember elér egy szellemi érettséget, amely genetikailag ugyanúgy kódolva van, mint a pubertás. Ez jobb esetben 20 év körül következik be. Tegyük fel, hogy az ember beiratkozik az orvosi egyetemre, és látja, amit lát. Rájön, hogy milyen bonyolult, csodálatos, és felfoghatatlan szuperszerkezet az ember;talán felteszi a kérdést,miért és hogyan? "az emberi szervezet annyira bonyolult. nem az a csoda, hogy születnek beteg gyerekek, hanem, hogy születnek egészségesek"

Látja az ember, hogy 20 évet a megismerés igénye nélkül élt le, és mennyi minden érthetetlen dolog mellett siklott el. Egy felfoghatatlan tökéletes szerkezet,ha ilyen tökéletes, miért kell meghalnunk, miért öregszünk, miért...miért...miért...? Tehát felteszi az élet nagy kérdéseit. Ha a teremtés csodája vagyunk, miért néz a magyar társadalom 70% éjjel-nappal budapestet?Miért halnak meg úgy, mint az állatok?

Elkezd az ember tűnődni... rájön, hogy milyen kicsinyes dolgok foglalkoztatják a hétköznapi utast, rájön, hogy milyen értékes az Élet, és milyen rövid az idő, ezért célokat akar kitűzni, hogy ne legyen értelmetlen ez az utazás.

Mi legyen a cél? Karrier, pénz, nők? A bölcs ember belátja, hogy ez nem boldogít. Próbáld csak ki, akinek nincsenek meg ezek, vágynak rá, ha megvan megunod. Ez nem életcél. Emlékszel, amikor 6 évesen egy kisautóra vágytál?Megkaptad, és meguntad. Ez csak pillanatnyi öröm.

Rájön az ember, hogy a legjobb dolog a világon az önzetlen szeretet. Mert más értelme nem lehet az egésznek.

Újabb idézet:" mindegy, hogy létezik-e az Isten, vagy sem, úgy kell élnünk, mintha létezne."

És még csak most jutottunk el a valláshoz. Eddig csak a racionalista gondolkodást és a tudományt követtem. És ugyanoda jutottam, mint a Bibila. Hmm érdekes. Én nem kaptam vallásos nevelést, én eljutottam ide. És tudom értékelni anélkül az írást, hogy köpködném. Mi értelme köpködni? Ha igaz igaz, ha nem nem. Olyan erkölcsi tanítást fogalmaz meg, amelyet egy másik könyv sem. Bárcsak mindenki elhinné, bárcsak mindenkinek erőt adna, és visszatartaná a rossztól. Legyen ez,amibe kapaszkodhatunk, mert az ember gyarló. Én ezt hiszem, és ha tévedek, semmit nem veszíthetek. A magyar anatómia tankönyv írója Biblia-felolvasást tartott rendszeresen. A magyar onkológiai intézet vezetője szerint:"ne hagyjátok a templomot és az iskolát"

Persze, hogy nekem is kétségeim vannak, hogyne lennének. Ez jellemzi a tudós embert. Sok olyan ember van, mint te. Én rájöttem, hogy megváltani nem lehet senkit. Mindenki a saját útján döbben rá, remélem, eljutott hozzád az üzenetem.

2013. dec. 22. 21:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!