Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A hívők miért hisznek a...

A hívők miért hisznek a Bibliában?

Figyelt kérdés
Azért mert több ember írt egy könyvet ami régi még nem feltétlen lesz az igaz. Ennyi erővel megkérek 40 embert hogy írja le hogy 2013-ban 3000 négyszemű 3 karú tehenek uralkodtak akik tejallergiában életüket vesztették. 200 év múlva akkor azt is el kéne hinni....
2013. dec. 21. 18:00
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
87%
Egyébként én nem zárom ki, hogy létezhet Isten. Minden elképzelhető. Nem vagyok full - ateista, csak azt mondom, hogy mert valami bele van írva egy régi könyvbe, bármilyen szép és jó, az kevés ahhoz, hogy el is higgyem. Több vallás is van, mások mást mondanak, mindenkinek egyszerre nem lehet igaza.
2013. dec. 21. 18:23
 12/41 anonim ***** válasza:
Nos, kérdező, megnyugodtál?
2013. dec. 21. 18:41
 13/41 anonim ***** válasza:
36%

Mielott iteletet mondasz BARMIROL ajanlom, hogy elotte alaposan tajekozodj a temaban, kulonben siman csak ostobanak tunsz. Majd, ha elolvastad a Bibliat, terj vissza es beszelgethetunk.

"egy pincsi"

2013. dec. 21. 18:43
 14/41 anonim ***** válasza:
34%

,,Azért mert még valamire nincs

tudományos magyarázat nem feltétlen

teremtette azt isten." Erre csak azt tudom mondani, hogy: A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka! Amúgy én 100%-ig biztos vagyok benne, hogy nincs isten! Ez BIZTOS! Akit érdekel leírom neki privátban! De vallásosok ne gyertek, ha nem akartok sírni!

2013. dec. 21. 18:48
 15/41 anonim ***** válasza:
Nekem leírhatod privátban, érdekelne.
2013. dec. 21. 18:53
 16/41 anonim ***** válasza:
28%

# 2

Ki az a b.aromarcú, aki egyáltalán leáll egy hívővel vitatkozni? Ennyire nincs élettapasztalatod?

2013. dec. 21. 19:05
 17/41 anonim ***** válasza:
35%

# 4

K.urvára nem mond ellent semminek. Tanulj némi általános fizikát.

2013. dec. 21. 19:06
 18/41 anonim ***** válasza:
61%

Szervusz kedves kérdező

Megérkeztem.

Persze nem tartom magam "vallásos Pincsinek" de határozottan szeretem és igaznak vélem a keresztény életutat, amire Jézus adott példát, és vezetést.

S a vallásos, valamint a keresztény életút szerint élő között óriási különbség van.

De most nem ez a kérdés.

Amikor felmerültek bennem is az életben jövő nagy kérdések, magam is elkezdtem kutatni, az élet értelme után, és az élet keletkezése, és egyéb ilyen kérdések logikus válaszai után.

Nézd, mint minden más, úgy az életet sem tartottam soha annak, hogy csak úgy hipp-hopp, létre jött, így ahogy most van.

a tudományos magyarázatok meg arra nem adnak választ, hogy miért kell meghalni, amikor az agy mérhetetlen végtelen kapacitással rendelkezik, mintha azt örök használatra programozta volna valaki.

Egyébként meg ha ez a valaki ilyen kedves volt, hogy életre hozott dolgokat, akkor biztos van valami elképzelése, hiszen nem a gyűlölet ihlette hogy szép és értelmes dolgokat hozzon létre.

Ha meg a szeretet vezette akkor annak oka volt, és tudni szerettem volna az okot.

S így jutunk el a bibliához.

Őt most nevezzük "valakinek"

Ha van oka, célja az élet létre hozásának, akkor azt szeretetéből fakadóan közölte, kérdés: hol és hogyan.

Sok könyvet megvizsgáltam magam is, és logikus választ a bibliából kaptam, ami bár nem tudományos könyvnek készült, de nem is az a célja, hogy a biokémiai dolgokkal foglalkoztassa az embereket most, hanem az, hogy mit kell tenni, hogy életben maradjanak azok akik jelenleg rossz helyzetbe kerültek az első ember miatt.

Bár nem árt azért ezen oldalon is tisztába lenni dolgokkal, mert a Teremtő nem akarja, hogy buta, emberek vegyék körül.

azok a történelmi események és Isten tervének megvalósítása, melyet ez a könyv logikusan feltár, sehol máshol nincs. Itt elmondja, hogyan kezdődött, miért van most ez ami van, és milyen események és dolgokon keresztül fogja ezt helyre hozni azok számára amit megígért.

a könyv történelmileg is nagyon hiteles és pontos, királyok nevével helyekkel, dátumukkal.

S amitől pedig hiszek ennek a könyvnek, az azért van mert olyan eseményeket is előre megmondott, és utána valóban úgy is lettek, hogy az Isten terve előre haladjon, melyet egyetlen ember sem tudna befolyásolni, hiszen halandó.

S ha akkor az előre megmondott dolgok meg történtek, és az hogy most is látunk olyanokat megtörténni, amiket akkor írtak le amikor még az ük anyáink sem éltek még nagyobb biztosítékot ad, hogy elhiggyem ami benne van, és azt is aki azt ihlette.

Ott a megígért új rendszerben pedig hidd el minden tudományos téren meglehet majd vizsgálni az életet és annak keletkezését, és válaszokat is kapunk arra amit most még csak kapizsgálunk, vagy még nem értünk.

Nekem ez a válaszom, a kérdésedre, jöhetnek a nullák

0000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

2013. dec. 21. 19:18
 19/41 A kérdező kommentje:
# 13/18 Nem olvasom el a Bibliát. Kinőttem abból hogy mesekönyvet olvassak. :)
2013. dec. 21. 19:34
 20/41 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Látom te még hiszel a mesékben.

A szöveged utolsó részéhez annyit fűznék hozzá hogy sok tudós, feltaláló és egyéb ember írt/mondott olyat hogy majd 100-200 év múlva mi lesz... meg még sorolhatnám. De mivel elhiszed a benne lévő meséket semmi értelme magyarázni mert úgyis a saját(igaznak hitt) sablonszöveget írnád...

2013. dec. 21. 19:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!