Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit mond a Biblia az abortuszról?

Mit mond a Biblia az abortuszról?

Figyelt kérdés
2013. dec. 19. 22:06
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
32%
dexter_morgan, javaslom a Biológia 8. osztály című tankönyvet alaposabb tanulmányozásra!
2013. dec. 20. 07:44
 12/17 anonim ***** válasza:
2013. dec. 20. 07:46
 13/17 anonim ***** válasza:
23%

Zsolt 139,13 Bizony te alkottad veséimet, te takargattál engem anyám méhében.

Ézs 44,24 Így szól az Úr, megváltód és alkotód anyád méhétől fogva

Zsolt 22,11 Születésem óta a te gondod voltam; anyám méhétől fogva te voltál Istenem.

Jób 31,15 Nem az teremtette-é őt is, a ki engem teremtett anyám méhében; nem egyugyanaz formált-é bennünket anyánk ölében?

Első! Nem volt abortusz? Maga a Biblia tesz ilyenről említést!

Jer 20,17 Hogy nem ölt meg engem az én anyám méhében, hogy az én anyám nékem koporsóm lett volna, és méhe soha sem szűlt volna!

6-os!

"Ma már ez idejétmúlt - benépesítettük, sőt, túlnépesítettük a Földet."

A Föld a jelenlegi lakosság tízszeresét is remekül ellátná. Persze a kizsákmányoló, önimádó ember nem fér meg rajta.

Ezt már többször kitárgyaltuk itt is, nézz utánna.

9-es!

Maga a sejt, petesejt, ondósejt nem ember. Viszont a fogantatás után teljes értékű emberként kezeli mind a Biblia, mint a józan emberi értékrend is.

Az abortusz gyilkosság.

[link]

Akinek ezek a képek nem gyilkosságok... ???

2013. dec. 20. 08:15
 14/17 anonim ***** válasza:
54%

11. hozzászóló!

Én is ugyanezt javaslom neked!

2013. dec. 20. 11:15
 15/17 anonim ***** válasza:
39%

"Viszont a fogantatás után teljes értékű emberként kezeli mind a Biblia, mint a józan emberi értékrend is."

1. A Bilbia nem mérvadó, józan gondolkodású ember nem ad neki hitelt.

2. Élőlénynek tekinteni egy olyan 4 hónap előtti magzatot ami még nem fejlődött ki annyira se, hogy tudjuk a nemét olyan, mint élőlénynek tekinteni egy spermasejtet. Ezért írtam, hogy aki szerint az abortusz gyilkosság az ne maszturbáljon.

Az abortusz nem gyilkosság, mivel egy meg sem született előlényt nem lehet megölni.

2013. dec. 20. 11:23
 16/17 Mulder614 ***** válasza:
35%
A meg nem született gyermek is egy élet a biblia szerint. Isten szemében az élet szent, ezért az embriót is külön emberi lénynek tekinti (Zsoltárok 139:16). Isten kijelentette, hogy felelősségre vonja azt, aki kárt tesz egy meg nem született gyermekben. Gyilkosságnak tartja, ha valaki kioltja egy ilyen gyermek életét (2Mózes 20:13; 21:22, 23).
2013. dec. 20. 13:11
 17/17 anonim ***** válasza:
49%

dexter_morgan

Józan emberi ésszel bele lehet gondolni a két lehetőségbe:

1. Az embert nem abortálják, később ez, az, amaz lesz belőle, tehetséggel, adottságokkal, képességekkel, amiket használhat arra, hogy másoknak segítsen.

2. Abortálják, így a fentieknek lőttek.

A lehetőség már a fogantatás utáni pillanatban is benne van, tehát olyan, mintha ember lenne. Ahogy, ha megölünk egy X éves embert, azzal pontot teszünk az adottságai, képességei stb. végére. Ha akkor teszünk pontot a dolog végére, amikor még semmit sem volt lehetősége ezekből a képességekből használni, az még nagyobb hiba is.

Inkább arról kéne gondoskodni, hogy ezek a lehetőségek, képességek minél inkább felszínre jöhessenek.

Azt hiszem, így nincs min vitatkozni. Vagy igen? Min?

2013. dec. 20. 23:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!