Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten szerint bűn lenne ilyen...

Isten szerint bűn lenne ilyen maszkot hordani poénból néha napján? (keresztény vagyok és nem akarok bankot rabolni)

Figyelt kérdés

[link]

És bűn lenne hasonló képen bohóckodni benne, mint az alábbi videóban csinálja ez az ember egy másik maszkban?

http://www.youtube.com/watch?v=Amvx52YlUb0

2013. dec. 19. 11:42
1 2
 11/13 yuda ***** válasza:

Talán nem mindenki ismeri a behelyettesítés módszerét, ami igen egyszerű, ám legtöbb dolognál egyértelművé teszi a választ.

Kérdés pedig a következő:

-tedd fel magadnak: vajon Jézus ebben a helyzetben mit tenne?

Fordítsd ide: Jézus felvenne ilyen maszkot és poénkodna benne?

Megmondom őszintén ez beteges lenne tőle és méltóságon aluli, infantilis. Jézus soha nem idétlenkedett. Ez pedig az lenne.

2013. dec. 19. 15:35
 12/13 anonim ***** válasza:

Jézusról említik valahol, hogy viccelt volna? Ha nem, akkor az valami alsóbbrendű dolog?

Ne már, a humor ugyanolyan alapvető dolog, mint a sírás, az étel, vagy az alvás. Kizárt, hogy Jézus elítélné, és kizárt, hogy ne tudjon, vagy szeressen nevetni. Ilyen szinten talán mégse kéne beszűkűlni.

Ha egy vallás elítéli a humort, a követői boldogtalanok lesznek. Előző, ez egy nagyon hibás gondolkodás. Olvasd el Hamvas Bélától A bor filozófiáját, talán megértesz belőle valamit. Bár szerintem te se gondoltad komolyan, amit írtál...

2013. dec. 19. 16:00
 13/13 yuda ***** válasza:

16-órás!

De komolyan gondoltam és örülök, hogy átmoderálták az obszcén beírásod, vagy te tetted, mindegy. Ez téged minősít.

Meggyőződésem és hitem egyik alapja, hogy Istennek nagyon jó a humorérzéke.

Mindazáltal nézz bele a humor műfajba és van amelyik egészséges, van amelyik nem.

Így vagyok ezzel én is és nem túlzok, ha azt mondom, Isten sem vállal fel minden humort.

Nem tudom elképzelni, hogy Jézus ilyen maszkot húzna magára és abban bohóckodna. Ezzel be is fejezem és további beírásokra nem reagálok. Van az a színvonal, amit nem érzek magaménak.

A humorérzék Istentől van, de mint minden más dolgot, lehet jóra használni és lehet rosszra.

2013. dec. 19. 17:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!