Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Most ha valaki Jézusra gondol,...

KZitus kérdése:

Most ha valaki Jézusra gondol, jászolban fekvő csecsemő juthat az eszébe. Vajon mit gondalhat erről Ő?

Figyelt kérdés
A Biblia szerint, Ő már hatalmas király, aki hamarosan, a jövendölesek szerint, visszatér.

2013. dec. 16. 09:27
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
"Én is ünnepelhetek, ha akarok? Nem tiltja senki, ez önálló döntés." - Ezt azért ne próbáld már meg elhitetni velünk, légyszí. Ha karácsonyt tartasz, és ezt megtudják a vének, akkor kiközösítenek, és senki, még a saját családod sem fog szóba állni veled. De szerintem ezt felesleges pont neked magyaráznom.
2013. dec. 16. 14:51
 12/24 anonim ***** válasza:

"miért bosszankodik annyi ember azon" - ki bosszankodik??? egyik válaszoló sem bosszankodott.

Azért egy kicsit unom JT-k megszállását a gyk-n, de bosszankodásról szó sincs.

Talán egy kis szomorúságról ,hogy sajnos mondhatunk bármit- elmegy a szektás fülecskétek mellett.

Az 5,6,8-at szerintem érdemes lenne átgondolnotok, mert arra érdemesek.

Egyébként a kereszténységet annyi,de annyi helyről ássák alá, már sokat a JT-k áskálódása nem oszt-szoroz.

Nem is reagáltál az 5-re. Nem csecsemő jut eszembe- hanem hogy bennem megszülessen a FÉNY. A világ világossága.

Játszottuk egy archaikus Pásztorjátékot - szöveg, ének,jelmezek. A jászolka is ott volt, de baba nem volt benne. Bent van- a szívünkben -ott születik meg...

Senki nem hiányolta a műanyag bábut Istenszülő karjából sem a jászolból. vannak, akik kétezer év után már végre megértik ezt. Reagálj.

2013. dec. 16. 15:09
 13/24 anonim ***** válasza:
83%

Nekem nem feltétlen a csecsemő jut eszembe, hanem az , hogy eljött közénk. Miért akarod belemagyarázni, hogy egy kisbaba kell, hogy eszünkbe jusson?

Ha valakinek a születésnapját ünnepeljük, akkor sem a kisbaba mivolta jut eszünkbe.

Fura, hogy ilyen alap dolgokkal nem vagytok tisztába és mégis ítélkeztek. Vagy pont ezért?

2013. dec. 16. 15:12
 14/24 anonim ***** válasza:

érdekes, milyen ideges reakciót vált ki ez a téma az emberekböl.

A Vatikánban a két utolsó elötti pápa is nyilvánosan elismerte, hogy Jézus Krisztus nem született karácsonykor, meg is indokolták, hogy miért.

1. december végén esös, hüvös idöszak van azon a területen, azért a pásztorok a nyájjal nem alszanak kint.

2.A karácsony idején a pogányok a Nap születését ünnepelték.

Számomra meglepö, ha már a pápa is tudja, hogy ez egy emberi tradició, és továbbra is úgy ünneplik, mintha tényleg ez az idö a Jézus születési napja lett volna.

Ha én elgondolkodok, hogy mit gondolhat erröl az a nagy Király a mennyben, akiröl azt írja a Biblia, hogy az Ö Atyjától nagy méltóságot és királyi hatalmat kapott..... El sem tudom képzelni, hogy a "nagy" embereket így tisztelnék meg

Az én szüleim valamikor igy magyarázták. Tudod egyesek nem akarják meghallgatni a Nagy Király parancsát, könnyebb belöle csináni egy kis babát, akivel azt csinálnak amit akarnak.

Bocsánat nem akarok senkit sem sérteni, szabad akaratunk van, mindenki a lelkiismerete, vagy Bibliai ismerete alapján dönthet.

2013. dec. 17. 07:32
 15/24 Pietrosol ***** válasza:

grkaty!

Megértetted, megélted, hogy a bibliai fény, világosság mit is jelent?

Ez a tudat zavartalan tisztasága, a szellem fényessége.

Az emberiség szenvedéseit, a tudat elhomályosodása, a sötétség okozza. Ez a tévelygés elsődleges oka. Viszont a homály végességének és a fény állandó megújulásának a lehetőségét az emberiség a hagyományokban és szentkönyvekben megőrizte. Ezért volt és lesz mindig is fontos minden nép hagyományában a fény ünnepe. Nem véletlen, hogy ezen ünnepek a téli napfordulóhoz köthetők, amikor a sötétség hanyatlóban van a világosság javára.

Ez az ünnep a keresztény kultúrkörben nem a test, hanem a világosság testben, lélekben való születéséről szól.

Talán ismered ezt: "Én vagyok a világ világossága: aki engem követ, nem jár sötétségben, hanem övé lesz az élet világossága."

Persze a tanítások meg nem értése miatt űzhetsz ilyen felesleges aszkézist, de ezzel csak magadat rablod meg.

2013. dec. 17. 08:26
 16/24 anonim ***** válasza:
igen kedves iró megértettem, azt hogy már leszek a sötétségben, és nem az emberi tradiciókat fogom követni, hanem elfogadom a bibliai igazságot.
2013. dec. 17. 09:43
 17/24 anonim ***** válasza:
apró javítás az elöbbihez : "hogy már nem leszek a sötétségben...
2013. dec. 17. 10:40
 18/24 anonim ***** válasza:

Pietrosol jól ír.. "nem az emberi tradiciókat fogom követni"

Egyetlen egyetemes Tradíció van, egyetlen Őshagyomány. Képzeld el, hogy egy hegycsúcsra - a FÉNYHEZ - sok ösvény vezet. Az észak oldal nyirkos, hűvös, a déli gyógynövényektől illatozó, másik bozótos, megint másik sziklás szakadékokkal szaggatott.

Sok tényezőtől függ, ki melyiken jár és melyiken tud járni és tud-e a fény felé haladni.. Hová született, az első évek hatása, mely nagyon erős, majd az iskolák, a tanítók..

*

A fény felé igyekszik minden élő. Saint Exupery írja (Citadellában) hogy áll egy fa előtt, ahol egy féreg igyekszik felfelé a törzsön - és szemléli: fény! fény! A féreg csak mászik. Nem tudja emberi szóval megnevezni. Szóval beszélni az ember képessége. Az Eredetről való tudomásával függ össze. A Logosszal. Ettől vagyunk emberek. Ez emberi méltóságunk alapja.

*

És le is írhatjuk. A nagy tanítók nem írtak -szóval tanítottak. Leírás.Ezzel veszít a Szó, és minden egyes fordítással is veszíthet. Mégis. Leírjuk.

A szentiratok azért tudtak szentté válni, mert ehhez az útjáráshoz adnak segítséget. Az emberek nem bolondok. Ha én nem értem a Popol Vuh-ot a majakicse indiánok szentkönyvét, az nem aszért van, mert a majakicsék bolondok, az azért van, mert nem ott és akkor inkarnálódtam, ahol ez volt a segítség. A Védáktól, Buddha beszédein át, a Biblián át a Szent Koránig mind ilyen segítő. Az egyetlen Igazságról szól. Ihletetten írták és ezért ihletetten kell olvasni, különben nem nyílik meg.

anonimanna

2013. dec. 17. 11:08
 19/24 anonim ***** válasza:

Az elöbb történt. A barátnömmel beszélgettünk az utcán, és jön mellettünk egy mérges anyuka egy két-három éves kisfiúval. Szidja a gyermeket: "megmondtam neked, hogyha be fogol pisílni a jézuska nem fog neked hozni semmilyen ajándékot"....

A Zitus kérdése jutott az eszembe, Vajon mit gondolhat erröl Jézus Krisztus a Király?

2013. dec. 17. 16:48
 20/24 Pietrosol ***** válasza:

grkaty!

Elég átlátszó amit csinálsz.

Nem értetted meg a karácsony üzenetét és egy másik ember torzult példáján keresztül keresel önigazolást, hogy:"ugye megmondtam". Ahelyett, hogy pozitív példát mutatnál, inkább a negatív példában tocsogsz. Nem szokásom Jehova tanúit birizgálni, de most mégis azt gondolom, hogy ez a karácsonyutálat megérinti az idiotizmus szintjét. És ez abból eredeztethető, hogy a karácsony kérdését nem értetted meg, inkább a tanítóid mérsékelten életigenlő kinyilatkoztatásaira hagyatkozol. Pedig érdemes önálló életet élni, önálló gondolatokat alkotni, főleg ha azokkal átölelsz más embereket.

Minden jót és szép karácsonyt.

2013. dec. 17. 18:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!