Most ha valaki Jézusra gondol, jászolban fekvő csecsemő juthat az eszébe. Vajon mit gondalhat erről Ő?
"miért bosszankodik annyi ember azon" - ki bosszankodik??? egyik válaszoló sem bosszankodott.
Azért egy kicsit unom JT-k megszállását a gyk-n, de bosszankodásról szó sincs.
Talán egy kis szomorúságról ,hogy sajnos mondhatunk bármit- elmegy a szektás fülecskétek mellett.
Az 5,6,8-at szerintem érdemes lenne átgondolnotok, mert arra érdemesek.
Egyébként a kereszténységet annyi,de annyi helyről ássák alá, már sokat a JT-k áskálódása nem oszt-szoroz.
Nem is reagáltál az 5-re. Nem csecsemő jut eszembe- hanem hogy bennem megszülessen a FÉNY. A világ világossága.
Játszottuk egy archaikus Pásztorjátékot - szöveg, ének,jelmezek. A jászolka is ott volt, de baba nem volt benne. Bent van- a szívünkben -ott születik meg...
Senki nem hiányolta a műanyag bábut Istenszülő karjából sem a jászolból. vannak, akik kétezer év után már végre megértik ezt. Reagálj.
Nekem nem feltétlen a csecsemő jut eszembe, hanem az , hogy eljött közénk. Miért akarod belemagyarázni, hogy egy kisbaba kell, hogy eszünkbe jusson?
Ha valakinek a születésnapját ünnepeljük, akkor sem a kisbaba mivolta jut eszünkbe.
Fura, hogy ilyen alap dolgokkal nem vagytok tisztába és mégis ítélkeztek. Vagy pont ezért?
érdekes, milyen ideges reakciót vált ki ez a téma az emberekböl.
A Vatikánban a két utolsó elötti pápa is nyilvánosan elismerte, hogy Jézus Krisztus nem született karácsonykor, meg is indokolták, hogy miért.
1. december végén esös, hüvös idöszak van azon a területen, azért a pásztorok a nyájjal nem alszanak kint.
2.A karácsony idején a pogányok a Nap születését ünnepelték.
Számomra meglepö, ha már a pápa is tudja, hogy ez egy emberi tradició, és továbbra is úgy ünneplik, mintha tényleg ez az idö a Jézus születési napja lett volna.
Ha én elgondolkodok, hogy mit gondolhat erröl az a nagy Király a mennyben, akiröl azt írja a Biblia, hogy az Ö Atyjától nagy méltóságot és királyi hatalmat kapott..... El sem tudom képzelni, hogy a "nagy" embereket így tisztelnék meg
Az én szüleim valamikor igy magyarázták. Tudod egyesek nem akarják meghallgatni a Nagy Király parancsát, könnyebb belöle csináni egy kis babát, akivel azt csinálnak amit akarnak.
Bocsánat nem akarok senkit sem sérteni, szabad akaratunk van, mindenki a lelkiismerete, vagy Bibliai ismerete alapján dönthet.
grkaty!
Megértetted, megélted, hogy a bibliai fény, világosság mit is jelent?
Ez a tudat zavartalan tisztasága, a szellem fényessége.
Az emberiség szenvedéseit, a tudat elhomályosodása, a sötétség okozza. Ez a tévelygés elsődleges oka. Viszont a homály végességének és a fény állandó megújulásának a lehetőségét az emberiség a hagyományokban és szentkönyvekben megőrizte. Ezért volt és lesz mindig is fontos minden nép hagyományában a fény ünnepe. Nem véletlen, hogy ezen ünnepek a téli napfordulóhoz köthetők, amikor a sötétség hanyatlóban van a világosság javára.
Ez az ünnep a keresztény kultúrkörben nem a test, hanem a világosság testben, lélekben való születéséről szól.
Talán ismered ezt: "Én vagyok a világ világossága: aki engem követ, nem jár sötétségben, hanem övé lesz az élet világossága."
Persze a tanítások meg nem értése miatt űzhetsz ilyen felesleges aszkézist, de ezzel csak magadat rablod meg.
Pietrosol jól ír.. "nem az emberi tradiciókat fogom követni"
Egyetlen egyetemes Tradíció van, egyetlen Őshagyomány. Képzeld el, hogy egy hegycsúcsra - a FÉNYHEZ - sok ösvény vezet. Az észak oldal nyirkos, hűvös, a déli gyógynövényektől illatozó, másik bozótos, megint másik sziklás szakadékokkal szaggatott.
Sok tényezőtől függ, ki melyiken jár és melyiken tud járni és tud-e a fény felé haladni.. Hová született, az első évek hatása, mely nagyon erős, majd az iskolák, a tanítók..
*
A fény felé igyekszik minden élő. Saint Exupery írja (Citadellában) hogy áll egy fa előtt, ahol egy féreg igyekszik felfelé a törzsön - és szemléli: fény! fény! A féreg csak mászik. Nem tudja emberi szóval megnevezni. Szóval beszélni az ember képessége. Az Eredetről való tudomásával függ össze. A Logosszal. Ettől vagyunk emberek. Ez emberi méltóságunk alapja.
*
És le is írhatjuk. A nagy tanítók nem írtak -szóval tanítottak. Leírás.Ezzel veszít a Szó, és minden egyes fordítással is veszíthet. Mégis. Leírjuk.
A szentiratok azért tudtak szentté válni, mert ehhez az útjáráshoz adnak segítséget. Az emberek nem bolondok. Ha én nem értem a Popol Vuh-ot a majakicse indiánok szentkönyvét, az nem aszért van, mert a majakicsék bolondok, az azért van, mert nem ott és akkor inkarnálódtam, ahol ez volt a segítség. A Védáktól, Buddha beszédein át, a Biblián át a Szent Koránig mind ilyen segítő. Az egyetlen Igazságról szól. Ihletetten írták és ezért ihletetten kell olvasni, különben nem nyílik meg.
anonimanna
Az elöbb történt. A barátnömmel beszélgettünk az utcán, és jön mellettünk egy mérges anyuka egy két-három éves kisfiúval. Szidja a gyermeket: "megmondtam neked, hogyha be fogol pisílni a jézuska nem fog neked hozni semmilyen ajándékot"....
A Zitus kérdése jutott az eszembe, Vajon mit gondolhat erröl Jézus Krisztus a Király?
grkaty!
Elég átlátszó amit csinálsz.
Nem értetted meg a karácsony üzenetét és egy másik ember torzult példáján keresztül keresel önigazolást, hogy:"ugye megmondtam". Ahelyett, hogy pozitív példát mutatnál, inkább a negatív példában tocsogsz. Nem szokásom Jehova tanúit birizgálni, de most mégis azt gondolom, hogy ez a karácsonyutálat megérinti az idiotizmus szintjét. És ez abból eredeztethető, hogy a karácsony kérdését nem értetted meg, inkább a tanítóid mérsékelten életigenlő kinyilatkoztatásaira hagyatkozol. Pedig érdemes önálló életet élni, önálló gondolatokat alkotni, főleg ha azokkal átölelsz más embereket.
Minden jót és szép karácsonyt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!