Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Most ha valaki Jézusra gondol,...

KZitus kérdése:

Most ha valaki Jézusra gondol, jászolban fekvő csecsemő juthat az eszébe. Vajon mit gondalhat erről Ő?

Figyelt kérdés
A Biblia szerint, Ő már hatalmas király, aki hamarosan, a jövendölesek szerint, visszatér.

2013. dec. 16. 09:27
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:

Én ha Jézusra gondolok, egy szőke tógás pasi jut eszembe.

Hogy erről a képzeletbeli barátod mit gondol, nem tudom.

2013. dec. 16. 09:40
 2/24 anonim ***** válasza:
93%
Semmi különöset. Miért lenne baj, ha valaki csecsemőként gondol rá? Elvégre tényleg volt egyszer csecsemő is...
2013. dec. 16. 10:29
 3/24 anonim ***** válasza:
100%

Inkább ez:

[link]

2013. dec. 16. 10:34
 4/24 Andizsuzsi ***** válasza:
88%

Milyen a szőke tóga? :)

Amúgy minden nagy király "jászolban" fekvő csecsemőként kezdte. Nincs ezzel semmi baj.

2013. dec. 16. 11:23
 5/24 anonim ***** válasza:

kedves aranyos szép okos mindentudó Tanúk! Eddig csak Jézus Krisztus Isten voltával volt bajotok. Most már ember voltával is?????

*

Hogy a kérdésre is feleljek: most, mint mindig, ha Jézusra gondolok, imával, Jézus van gondolatomban, szívemben. Jézus, a Krisztus. Remélem ezt értitek, kedvesaranyos szépokosmindentudó Tanúk, miért így írom: Jézus, a KRISZTUS?

*

kedvesaranyo..stb Tanúk! NE szenvedjetek szép Karácsony csillagfényes éjjelén ! !

Egyszer, egyetlen egyszer próbáljátok megérteni Karácsony valódi üzenetét, akár ezen a szép Angelus Silesius versen keresztül:

Angelus Silesius

"Nézd a Szűz Gyermekét! A szűk jászolt tekintsed:

benne a föld s az ég és száz világ pihent meg.

Bizony a szíved is kicsi jászol ha lenne,

újra eljönne az Úr, s Gyermekként megszületne.

Ha Krisztus százszor is születne Betlehemben,

elvesznél, hogyha nem jönne el a szívedben."

*

Szülessék bár Krisztus százszor Betlehemben,

Vagy benned, vagy sehol, Élet s halál ebben!

*

2013. dec. 16. 11:46
 6/24 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Ez is egy szép kép, de ha bimbózó rózsaként, pislákoló fényként vagy a minden emberben szunnyadó szikraként jeleníted meg ugyanilyen találó.

Egyébként jól tudom, hogy,-szemben az öntudatlan messiásvárással-, a parousia szó, nem visszatérést, hanem jelenlétet jelent. Mindig itt van.

2013. dec. 16. 12:48
 7/24 Pietrosol ***** válasza:

Bocs!

Ennek a mondatnak a végéről:"Egyébként jól tudom, hogy,-szemben az öntudatlan messiásvárással-, a parousia szó, nem visszatérést, hanem jelenlétet jelent.", lemaradt a kérdőjel.

2013. dec. 16. 12:50
 8/24 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, értem én, hogy mindenképpen meg kell magatokat győzni arról, hogy karácsonyozni bűn, ezért minden egyes mozzanatába beleköttök, de azt gondolom Te is tudod, hogy Jézus születésének a körülményei igenis lényegesek. Kiüresítette magát, elég szörnyű körülmények közé született, egy hideg, büdös istállóba, és az állatok etetője lett jobb híján a fekhelye. Ennek éppen olyan jelentősége van, mint a kínhalálának.

Valószínűleg ezt nem érted, mert nem is akarod érteni, de azért kikívánkozott.

2013. dec. 16. 12:52
 9/24 A kérdező kommentje:

Nem értem. Miért bosszankodik annyi ember azon, amit nemsokára ünnepelni fog?? Én is ünnepelhetek, ha akarok? Nem tiltja senki, ez önálló döntés.

De a kérdés nem erről szól!

VAJON MIT GONDOL Ő ERRŐL? Nem kell kényszert érezni a válaszírásra.

De aki megteszi, nem bosszankás nélkül, szívesen veszem, és köszönöm a kedvességét, amiért megossza a véleményét.

Ennyi.

2013. dec. 16. 14:36
 10/24 A kérdező kommentje:
Elnézést, javítok: "De aki megteszi,bosszankás nélkül, szívesen veszem, és köszönöm a kedvességét, amiért megossza a véleményét."
2013. dec. 16. 14:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!