Most ha valaki Jézusra gondol, jászolban fekvő csecsemő juthat az eszébe. Vajon mit gondalhat erről Ő?
Én ha Jézusra gondolok, egy szőke tógás pasi jut eszembe.
Hogy erről a képzeletbeli barátod mit gondol, nem tudom.
Milyen a szőke tóga? :)
Amúgy minden nagy király "jászolban" fekvő csecsemőként kezdte. Nincs ezzel semmi baj.
kedves aranyos szép okos mindentudó Tanúk! Eddig csak Jézus Krisztus Isten voltával volt bajotok. Most már ember voltával is?????
*
Hogy a kérdésre is feleljek: most, mint mindig, ha Jézusra gondolok, imával, Jézus van gondolatomban, szívemben. Jézus, a Krisztus. Remélem ezt értitek, kedvesaranyos szépokosmindentudó Tanúk, miért így írom: Jézus, a KRISZTUS?
*
kedvesaranyo..stb Tanúk! NE szenvedjetek szép Karácsony csillagfényes éjjelén ! !
Egyszer, egyetlen egyszer próbáljátok megérteni Karácsony valódi üzenetét, akár ezen a szép Angelus Silesius versen keresztül:
Angelus Silesius
"Nézd a Szűz Gyermekét! A szűk jászolt tekintsed:
benne a föld s az ég és száz világ pihent meg.
Bizony a szíved is kicsi jászol ha lenne,
újra eljönne az Úr, s Gyermekként megszületne.
Ha Krisztus százszor is születne Betlehemben,
elvesznél, hogyha nem jönne el a szívedben."
*
Szülessék bár Krisztus százszor Betlehemben,
Vagy benned, vagy sehol, Élet s halál ebben!
*
Szia!
Ez is egy szép kép, de ha bimbózó rózsaként, pislákoló fényként vagy a minden emberben szunnyadó szikraként jeleníted meg ugyanilyen találó.
Egyébként jól tudom, hogy,-szemben az öntudatlan messiásvárással-, a parousia szó, nem visszatérést, hanem jelenlétet jelent. Mindig itt van.
Bocs!
Ennek a mondatnak a végéről:"Egyébként jól tudom, hogy,-szemben az öntudatlan messiásvárással-, a parousia szó, nem visszatérést, hanem jelenlétet jelent.", lemaradt a kérdőjel.
Nézd, értem én, hogy mindenképpen meg kell magatokat győzni arról, hogy karácsonyozni bűn, ezért minden egyes mozzanatába beleköttök, de azt gondolom Te is tudod, hogy Jézus születésének a körülményei igenis lényegesek. Kiüresítette magát, elég szörnyű körülmények közé született, egy hideg, büdös istállóba, és az állatok etetője lett jobb híján a fekhelye. Ennek éppen olyan jelentősége van, mint a kínhalálának.
Valószínűleg ezt nem érted, mert nem is akarod érteni, de azért kikívánkozott.
Nem értem. Miért bosszankodik annyi ember azon, amit nemsokára ünnepelni fog?? Én is ünnepelhetek, ha akarok? Nem tiltja senki, ez önálló döntés.
De a kérdés nem erről szól!
VAJON MIT GONDOL Ő ERRŐL? Nem kell kényszert érezni a válaszírásra.
De aki megteszi, nem bosszankás nélkül, szívesen veszem, és köszönöm a kedvességét, amiért megossza a véleményét.
Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!