Mik voltak ezek a lények Isten mellett?
szervusz.
Én azt nem értem, hogy hogyan olvassák egyesek a szentírást.
Ilyen szó, hogy mutáns nem is szerepel sehol az iratokban.
De tudjuk, hogy ezek a megnyilvánulások miért vannak....
De a válasz a következő, kedves Kérdező:
Nem voltak, hanem ma is vannak
(Jelenések 4:6-8) . . .A trón közepén és a trón körül pedig négy élő teremtmény, elöl és hátul tele szemekkel. 7 Az első élő teremtmény oroszlánhoz, a második élő teremtmény fiatal bikához hasonló, a harmadik élő teremtménynek olyan arca van, mint egy embernek, a negyedik élő teremtmény pedig repülő sashoz hasonló. 8 És ami a négy élő teremtményt illeti, mindegyiknek hat-hat szárnya van; körös-körül és alul tele vannak szemekkel.. . .
A négy élő teremtmény, melyet János lát, nem mást jelképez, mint Isten égi szervezetének magas rangú teremtményeit, a sok kerubot. Jánost nem lepi meg, hogy a kerubok ennyire közel vannak Jehova személyéhez, hiszen az ókori hajlékban, a szövetségláda fedelén – mely Jehova trónját jelképezte – két aranykerub volt látható. Jehova hangja pedig a kerubok közül hallatszott, amikor parancsot adott a nemzetnek (2Mózes 25:22; Zsoltárok 80:1).
Tele vannak szemekkel, ebből arra következtethetünk, hogy mindent látnak és előrelátóak. A négy élő teremtményre szüntelenül ez jellemző, mivel nincs szükségük alvásra. A Biblia azt írja Jehováról, akit utánoznak, hogy „szemei bejárják az egész földet, hogy megmutassa erejét azokért, akiknek teljes a szívük iránta” (2Krónikák 16:9). A keruboknak sok szemük van, ez azt mutatja, hogy bárhova képesek ellátni. Semmi nem kerüli el a figyelmüket. Így Isten jól fel tudja használni ezeket a szolgáit az ítélkezési munkájában.
A negy elo teremtmeny arcai,jelkepezik a teremto Jehova Isten tulajdonsagait.
Ember arc,a szeretetet.
Oroszlan a hatalom.
Bika az ero.
Sas arc pedig tisztan latas.
Ezek a kerubok tartjak tisztan Isten szervezetet,hogy minden Szent es tiszta legyen.
Szervusz
Kérubok, akik magasabb rangban vannak mint az angyalok. Sátánról azt írja a Biblia, mielőtt Isten ellen fordult, oltalmazó kérub volt.
bocsi nem jó gomdot...
Ezékiel 28:14,15 "Te vagy a felkent, oltalmazó kerub, én jelöltelek ki. Isten szent hegyén voltál, tüzes kövek között jártál. Feddhetetlen voltál útjaidban megteremtésed napjától fogva, mígnem igazságtalanság találtatott benned."
Kössz, nem is hallottam még róluk, hogy kérubok.
Érdekes lények.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!