Isten mellett lehet még az őrangyalokhoz is imádkozni?
17 06
Megmondom az igazat, igen, én vagyok! Ott azt a választ kaptam hogy nem szerencsés hozzájuk szólni, mert nem biztos hogy a jó csapatban vannak, valamint valaki javasolta hogy akkor inkább az őrangyalok segítségét kérjem, ha mindenképpen szeretnék szólni valakihez Isten mellett!
Szia!
Természetesen imádkozz és beszélgess vele, hidd el meglesz az eredménye!
Meg kellene keresztelkedned!!
Keresztény hagyomány szerint csak a megkereszteltek kapnak őrangyalt, ahogyan megemlítik az alábbi imában is:
Ima a Szent Őrangyalhoz
Krisztusnak Szent Angyala! Leborulva esedezem Hozzád, én Szent Őrizőm, akit én, bűnös, a Szent Keresztségben testem és lelkem őrzésére kaptam. Restségemmel és gonosz szokásaimmal megharagítottam a Te tisztaságos világosságodat, és elüldöztelek magamtól mindenféle utálatos tettel: hazugsággal, rágalmazással, irigységgel, ítélkezéssel, engedetlenséggel, szeretetlenséggel és haragtartással, pénzimádással, paráznasággal, indulatossággal, fösvénységgel, mértéktelen evéssel, bőbeszédűséggel, gonosz és ravasz gondolatokkal és gőggel, minden testi vágy kielégítését szolgáló akarattal. Óh, az én gonosz hajlamom, amilyen még az oktalan állatokban sincs. Hogy vagy képes rám tekinteni, hogyan tudsz a közelembe jönni, Krisztusnak Angyala? Milyen szemekkel nézel majd rám, aki mélységesen belesüllyedtem förtelmes tetteimbe. Hogyan leszek képes bocsánatot kérni keserű, gonosz és ravasz tetteimért, amelyeket éjjel és nappal és minden órában elkövetek. De leborulva esedezem Hozzád, én Szent Őrizőm, könyörülj rajtam, a Te bűnös és méltatlan szolgádon, (név), a Te szent imáiddal légy segítőm és pártfogóm a gonosz ellenséggel szemben, és minden szentekkel együtt tégy engem a Mennyek Országának tagjává mindörökké. Ámen.
tegnapi 23:39as vagyok, a jó angyalokat az ember a bűneivel űzi el magától hogy lehetőséget adjon a bukott angyaloknak a kísértésekre...
a meg nem keresztelteknek nincs őrangyaluk, tehát nincs kihez imádkoznod, amíg nem vagy megkeresztelve..
hogy megküzj az éjszaka kísértő démonokkal (azt írtad hogy éjszaka imádkozol Istenhez) ajánlom inkább a zsoltárok imádkozását, különösen a kilencvenediket, mely így kezdődik: Aki a Magasságos oltalmában lakozik...
Egy másik, rövidebb ima az őrangyalhoz:
"Krisztusnak Angyala, én szent Őrizőm, lelkem és testemnek Oltalmazója, bocsásd meg nékem mindazt, amit a mai napon Ellened vétettem és szabadíts meg az ellenséges ördög minden gonoszságától, hogy semminemű bűnnel meg ne haragítsam az én Istenemet. Imádkozz hát érettem, bűnös és méltatlan szolgáért, hogy méltónak találtassam a Szentséges Háromságnak, az én Uram Jézus Krisztus Anyjának és minden szenteknek kegyelmére és irgalmára. Ámen."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!