Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus befogadása után volt...

Jézus befogadása után volt már aki olyat tett ami nem méltó egy olyan élethez amiben az Úr is jelen van?

Figyelt kérdés
2013. dec. 8. 20:35
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:

Na ebben meg biztos vagyok, hogy nincs ami rossz lenne:

http://www.youtube.com/watch?v=M25BRXcwx0o

2013. dec. 11. 00:00
 12/30 anonim ***** válasza:

Ez pedig kifejezetten melegséget sugároz:

http://www.youtube.com/watch?v=lrF814OnFQ4

2013. dec. 11. 00:07
 13/30 anonim ***** válasza:

Megnéztem, de csak az utolsóba hallgattam bele.

Az első kettő sátánistának tűnik, merő feketeség az egész lány. A Havasi nem meleg? A hegedűsben sem vagyok biztos, hogy annyira tiszták lennének. A földi zenék nagy többségét nem Isten emberei csinálják. Nem tudok mit ajánlani, én is sokszor világi zenéket hallgatok a 80-as évekből. De nem zenéről beszéltem, és ne is a zenében keress menedéket , megnyugvást. A zene az érzelmekre hat, amíg hallgatod addig jó, és utána? A zene (némelyik)inkább elvonja a figyelmet Istenről. Nem kell eljönnöd a gyülekezetbe. Nem vagyok pesti már, csak Vasárnaponként járok be. Van itt egy nő, akivel már egy éve tervezzük a randit, de még nem sikerült, pedig nagyon szép.

2013. dec. 11. 10:17
 14/30 anonim ***** válasza:

" Nem kell eljönnöd a gyülekezetbe. Nem vagyok pesti már, csak Vasárnaponként járok be."

Rendben, akkor nem megyek.

"Van itt egy nő, akivel már egy éve tervezzük a randit, de még nem sikerült, pedig nagyon szép."

Férjes nő? Vagy Istenbe szerelmes? :P

Na jó, gondolom, hogy egyik sem.

Kedves is vagy csak szép?

Persze nem tartozik rám. De hajrá, majd szorítok.

2013. dec. 11. 12:56
 15/30 anonim ***** válasza:

Kedves Karlowy!

És ha Havasi meleg, akkor már nem lehet a zenéjét hallgatni? (Amúgy legjobb tudomásom szerint nem az.) Képzeld, én még Queen-t is hallgatok, pedig szegény Freddie Mercury is meleg volt... akkor most pokolra jutok? Azért hallgatok azt, amit, mert tetszik és van mondanivalója, nem pedig azért, mert az előadó ilyen vagy olyan. Nem egy zene fogja rossz útra vinni az embert.

2013. dec. 11. 13:13
 16/30 anonim ***** válasza:
Én is hallgatok sátánista zenét, de biztos, hogy nincs jó hatása. A zene az kábítószer, elvonja a figyelmet, és valljuk be, a legjobb zenész a Sátán. Sátán = ellenkező, ellenálló, Istentől elfordító. Zenével lehet befolyásolna a gondolkodást. Ó, hát nem is olyan rossz dolog a melegség, olyan szépen zenélnek, olyan jó fodrászok, ruhatervezők, olyan jó az ízlésük, és lám szépen lassan elfogadtatják. A tv-ben már mindenhol látjuk, ezotéria is van szarásig. De mintha ez Istennek nem tetsző dolog lenne, ő nem akarná, hogy ilyenek legyünk, ezt csináljuk. Ja, hogy ez nem érdekel senkit?
2013. dec. 12. 13:23
 17/30 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Köszönöm szépen mindenkitől a válaszokat! A zenével itt is vannak gondok mivel már 3 éve metált hallgatok és tudom h ez az ördög zenéje de nem lehet leállni vele. Mivel hogyha szomorú vok megvigazstal ha meg vidám még vidámabb vagyok. Ez szószerint egy drog. És az a problémám h etől sehogy se tudok megszabadulni ,mert mondjuk nem feltétlen akarok tőle szabadulni,mivel tetszik és tudom hogy örökké tetszeni fog. Csak ezzel nem akarom Istent elkeseríteni,hogy ilyenekt hallgaok.Szerintetek ezzel megbántom Istent?
2013. dec. 12. 22:33
 18/30 anonim ***** válasza:

Kérdező... nem eszik olyan forrón a kását! Én is nagyon szeretem a metált. Nem mindig azt hallgatok, de szeretem.

Milyen fajta metált hallgatsz? Mondj egy pár nevet. Csak mert ez egy nagyon tág műfaj, van, ami csak csörömpölés meg ordítozás minden értelmes mondanivaló nélkül - na ilyet nem hallgatok, és nem azért, mert Istennek nem tetszik, hanem mert nekem sem. Sok zenekar azonban nagyon is színvonalas zenét csinál, elképesztő hangszeres tudás és rengeteg érzés rejlik egy-egy daluk mögött! Az csak egy buta előítélet, hogy a rock/metálzenészek mind sátánisták. Sőt, vannak köztük keresztények is, talán nem is kevesen.

Ami a kissé sötétebb hangzásvilágot illeti: az ember lelkének mélyén sötét dolgok is lapulnak, ezt kár letagadni... senki nem mondhatja el magáról, hogy neki mindig csak pozitív és vidám gondolatai, érzései vannak. Az őszinteséghez hozzátartozik az önmagunkkal való szembenézés, akár ilyen szinteken is. Őszinteség nélkül pedig NINCS valódi művészet. Oké, én is fontosnak tartom, hogy elsősorban a jó dolgokra figyeljünk, de hát nem csak olyanok vannak az életünkben...

Nem kell leszokni a metálról! Gondolom, főként akkor hallgatod szívesen, amikor magad alatt vagy. És olyankor megnyugtat. Ez nem véletlen, hiszen ha egy dalban felfedezed a saját érzéseidet, az megnyugtató. Ha fájdalmad van, akkor szembe kell nézned vele, hogy fel tudd dolgozni. Ebben a zene nagy segítség! És ne tegyünk már úgy, mintha a fájdalomnak, bánatnak, szenvedésnek nem lenne helye az életünkben - tudjuk, hogy nem így van! Jézus sem ígérte soha, hogy az ő követőjeként az életünk csupa móka és kacagás lesz, de azt igen, hogy a nehéz időkben is velünk lesz. Isten sem kímél meg minket minden szenvedéstől, hanem ezáltal is erősít minket, és a javunkra fordítja.

Egyébként vannak kimondottan vidám metálszámok is :-)

A zene mint kábítószer? Lehet. De akkor az egyik leghasznosabb kábítószer. Nincs kellemetlen mellékhatása, nem leszel hülye tőle, és még a lelkedre is jó hatással van - persze csak akkor, ha olyan zenét hallgatsz, amit szeretsz :-P

Istent egyáltalán nem bántod meg azzal, hogy metált hallgatsz. Annak viszont biztos nem örül, ha emiatt plusz lelkifurdalást csinálsz magadnak, hiszen azt akarja, hogy boldog legyél :-)

2013. dec. 12. 23:39
 19/30 anonim ***** válasza:

Karlowy: ha a "sátánista" zenének nincs jó hatása, elfordít Istentől és rossz irányba befolyásolja a gondolkodást, akkor mégis miért hallgatod??? Nem ellentmondásos ez egy kicsit?

A másik: szerinted aki meleg, annak már nem lehetnek értékei? Olyan nagy baj, hogy egy embert akkor is elfogadunk, ha meleg? Nem az lenne a normális, hogy elfogadjuk embertársainkat olyannak, amilyenek - főleg ha önhibájukon kívül kerültek valamilyen állapotban, és nem tudnak ezen változtatni?

(gy.k. ezzel most nem a homoszexualitást népszerűsítem, nem is lenne értelme, hiszen egy hetero ember semmi szín alatt nem fordulna a saját neme felé, akárhogy is reklámozzák neki!)

2013. dec. 12. 23:49
 20/30 anonim ***** válasza:
Mit hallgattok?:)
2013. dec. 12. 23:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!