Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi! Miért zaklatjáto...

Jehova tanúi! Miért zaklatjátok az embert?

Figyelt kérdés
Miért házaltok állandóan? Minden alkalommal elhajtom őket, legközelebb meg már családostól jönnek hogy beszélgetni akarnak velem. Ezeket fizetik érte vagy miért csinálják ezt?
2013. dec. 8. 14:56
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:

"a boldogság nem anyagi dolgokon, fizikai tárgyakon múlik"

De ezeken IS múlik. Én boldognak érzem magam a biblia és egyéb vallási dolgok nélkül.

A biblia sajnos kötelező volt középiskolában, ezért volt szerencsém hozzá. Hát... még mesekönyvnek is gyenge

#20: Hallottam már én is ilyen pofátlan jehovákról

2013. dec. 9. 11:47
 22/30 anonim ***** válasza:
48%

Kedves kérdezö!

Te képes volnál elmenni az emberekhez és beszélni a kitedröl, vagy valami fontosrol amit fontosnak tartassz, annak ellenére hogy akad néhány olyan kedves házigazda is mint pl. te?

Milyen volna ha egyszer az egyértelmü elutasitás helyett vennéd a fáradságot, és megkérdeznéd tölük, hogy miért képesek ezt tenni?

Ha te "normális és befolyásolhatatlan" vagy akkor ugy sem kell félj attol hogy véletlenül meggyöznek valami rosszrol!

De megérted öket és esetleg következökor viselkedni is fogsz tudni velük, és nem idegesited fel magad miattuk, hanem civilizáltan azt tudod mondani, hogy "köszönöm, nem érdekel"

És csak hogy tudd, ember kell, de szálas, akiazt a munkát tudja végezni! Akármilyen beszari, gyáva alak nem merné tenni, még akkor sem, ha otthon nagy a szája, mint például neked!

És a fizetés egy örök élet, amit pénzben nem lehet kifelyezni! A világ leggazdagabb embere is odaadná az utolso fillérjét is az örök életért! Néhány évet Istennek áldozni nem olyan nagy dolog!

De megsugom neked, hogy én nagyon élvezem ezt a munkát, a prédikálást, felkeresni az embereket!

És ha valaki visszautasit, hát nem kötelezö meghallgatni, legalább az ö háza marad valaki másnak armaggedon után! :))))

2013. dec. 9. 12:29
 23/30 anonim ***** válasza:
52%
Érdekes, a többi vallásnak nem kell kényszerítenie az embereket. Többet segítenének a Jehovások is, ha mondjuk ételt adnának a szegényeknek, meg hasonlók.
2013. dec. 9. 14:22
 24/30 A kérdező kommentje:

Én nem akarnék senkit meggyőzni semmi olyanról, amit én fontosnak tartok. Pláne zaklatni nem.

"De megérted öket és esetleg következökor viselkedni is fogsz tudni velük, és nem idegesited fel magad miattuk, hanem civilizáltan azt tudod mondani, hogy "köszönöm, nem érdekel"

Olvasd el a nyolcas válaszomat. Gondolom te is teljesen nyugodt lennél pl. egy éjszakai műszak után reggel 9kor már zavarnának.

Ez a halál utáni dolog sem érdekel, mivel ha meghalok akkor számomra nincs tovább. Ezért hülyeségnek tartom amit írsz. Az armageddonban sem hiszek, úgy olvastam jósoltatok már egy párat de még nem jött be. Így a ház marad a földhivatal szerinti tulajdonos nevén.

2013. dec. 9. 14:48
 25/30 anonim ***** válasza:
A 20-as vagyok. Nekem most volt csak bajom velük. A többiek békén hagytak. Más kisegyházakat is láttam már az utcán evangélizálni. Ők csak szórólapot osztogatnak, ott lehet velük felvenni a kapcsolatot. A jehovások is nyugodtan csinálhatnák ezt. Láttam már, hogy pulton mutatják be kiadványaikat, ez jobb, így nem zaklatnak senkit.
2013. dec. 9. 20:26
 26/30 megfelelő ***** válasza:
Mond azt nekik, ha megint jönnek, vicsorogva, hogy sátánista vagy és éppen most készülsz macskát áldozni. Hívd meg őket rá. Többet biztos nem fognak jönni, még a környékedre sem. :-)
2013. dec. 11. 17:36
 27/30 anonim ***** válasza:
Kedves előttem szóló, már csak emberi méltóságból is, szebben is el lehet küldeni őket.
2013. dec. 12. 11:15
 28/30 KZitus ***** válasza:

Az egyik válaszoló ezt írta: "Mindenkinek a lába kapcái."

:)) Mennyivel kedvesebben tekint ránk Jehova Istenünk!

Ő így lát minket:

Mert „mindenki, aki segítségül hívja Jehova nevét, megmentésben fog részesülni”. 14 Hogyan fogják azonban segítségül hívni azt, akiben nem hisznek? Hogyan fognak pedig hinni abban, akiről nem hallottak? Hogyan fognak pedig hallani, ha nincs, aki prédikáljon? 15 Hogyan fognak pedig prédikálni, ha nem küldettek el? Mint ahogy meg van írva: „Mily szépséges azoknak lába, akik jó dolgok jó hírét hirdetik!”Róma 10:13-15

Ebben benne vagytok ti is, és mi is, akik el vagyunk foglalva az igehírdetés munkájával.

Sőt, erre buzdít minket drága Istenünk:

"Ne legyetek restek tennivalótokban. Izzatok a szellemtől. Rabszolgaként szolgáljatok Jehovának. 12 Örvendezzetek a reménységben. Tartsatok ki a nyomorúságban." Róma 12:11 - nagy nagy örömmel végezzük! :)

2013. dec. 13. 17:57
 29/30 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy bármelyik Tanú is félne a sátánistáktól, vagy sátántól, ugyhogy nem nyerö ötlet.

De egyszer az életben meg is hallgathatnátok öket!

Biztos hogy egyszer sem hallgattad meg öket, és nem tudod, hogy mit akarnak mondani neked, és hogy általánosságban miröl beszélnek az embereknek!!!

2013. dec. 13. 17:58
 30/30 anonim ***** válasza:
Nagyon találóan fogalmazott az előttem szóló. Sokan ítélkeznek, bár nem is tudják kikről állítanak valótlanságokat. Sajnos ez az oldal erre nagyon bevált. Csak akkor láthatjuk a valós képet, ha személyesen járunk utána egy dolognak, és meggyőződünk a tényekről. Üdv. mindenkinek.
2013. dec. 19. 17:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!