Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért hagyták abba a keresztén...

Miért hagyták abba a keresztények az nem hívő emberek irtását?

Figyelt kérdés
Ha jól tudom a keresztény vallás a muszlim valláshoz hasonlóan agresszív volt. Jobbnak látták nem gyilkolni a más elvet valló embereket, vagy a fejlődő társadalom tett rájuk nyomást? Gondolom, az egyháznak anyagilag nem volt épp szerencsés. Illetve mikor "szelídült" meg a vallás?

2013. dec. 7. 09:28
1 2 3 4
 31/31 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Az antik görög irodalomban is találunk ezekre példákat amiket felsoroltál, mégis mítosznak mondjuk Zeuszt meg a többieket."

Külön-külön de nem egyben. Azt gondoltam hogy te ezt meglátod.

"Tipikus keresztény hiba, hogy magatoknak tulajdonítjátok az emberiség jó értékeit."

Viszont ha azt kérem hogy idézd nekem azt az írásomat ahol én ezt teszem akkor azt megtudnád e tenni?

"Maradjuk annyiban, hogy a jó erkölcsnek semmi köze nincs a kereszténységhez, azokat csak adoptálta, majd magáénak kiáltotta ki."

Maradjunk annyiban hogy én ezt nem is állítottam. Erről te beszélsz.

"Teljesen feleslegesen linkelted be a híreket, ezeknek semmi köze nincs ahhoz, hogy nem keresztény társadalomban élünk, ahogy a jó erkölcsnek sincs köze a kereszténységhez."

Te azt hiszed hogy ezért linkeltem be. Hehe ez jó poén. De téves az elképzelésed.

Azért linkeltem be hogy bizonyítsam hogy az emberek gyilkolnak akkor is ha semmi közük nincs Istenhez. S a legidiótább okokból. Ugyan is te állítottad azt hogy akik Isten parancsára gyilkoltak azok idióta okból tették. Hát képzeld nem kell ahhoz Isten parancsa hogy az ember idióta okból gyilkoljon.

"...nem gyilkolászunk össze-vissza minden idióta indokból, isten akartára."

Ó dehogynem gyilkolásznak. Unatkozó tinik.

"A magyar törvények bűntetik a gyilkosságot, a gyilkosság bűn, de ez nem egy keresztény erkölcsi tétel. Ateista vagyok mégsem gyilkolok."

Nos én meg nem vagyok az és mégsem gyilkolok. Akkor most mi van?

"Te vallod magad kereszténynek, bár nem követed a keresztésnység tanításait. Valóban elég zavaros mi vagy. Ez a te belső vívódásod, nem az enyém."

Tévedésben vagy két dolgot illetően.

1. Te vádolsz azzal hogy nem vagyok keresztény.

2. Nincs bennem vívódás abban a tekintetben amiről te beszélsz.

"Nyílván. Ateistaként betartatnám a keresztény isten kegyetlen törvényeit... látom a logika nem az erősséged."

A logika csak abban az esetben nem lenne az erősségem ha nem lennél ember de mivel az vagy így igen is logikus amit írtam mert te állítottad azt hogy: "...a Bibliában leírtak is vonatkoznak rád és minden emberre."

Ugyan is én a minden emberbe téged is beleszámoltalak. Bocs ez van.

"Nincsenek (ma már) ilyen keresztények, mivel a magukat kereszténynek mondó emberek sem a vallásuk erkölcsi tanításai szerint élnek, hiszen nem gyilkolnak. Ha úgy tetszik, megtagadják az istenük parancsait."

Akkor még is csak megfelelek a mai keresztényeknek. Halleluja!

Tehát nyugodtan vallhatom magamat kereszténynek. Maga az állam is elismeri.

"Értem. Tehát ha én kis feka fickó vagyok és a szüleim azt tanítják nekem hogy fehér vagyok, és fehérnek vallom magam, akkor valóban az vagyok? Érdekes logika."

Ez valóban az.

"Még egyszer mondom, a jó erkölcsi értékeknek nincs köze a vallásos meggyőződéshez."

Én meg még egyszer elmondom hogy akik nem vallásosak azok sem jobbak. S ezt addig folytathatjuk amíg meg nem unja valamelyikünk. Nem arra akarok rávilágítani hogy az erkölcsi értékek hogyan függnek össze a hittel. Hanem arra hogy az Istenben való hit nélkül nem lett jobb az a társadalom amiről beszélsz.

"A mélyen vallásos (keresztény) latin drogkartelek is bűnözők."

Ha megkérdezel egy embert hogy milyen vallású. Mit gondolsz mit fog válaszolni?

"Egyébként igazad van menjünk vissza a sötét középkorba, ahol a keresztes lovagok ártatlan emberket gyilkoltak, városokat pusztítottak el és rabolta ki."

Miért csak abban a korban éltek ártatlan emberek?

"Mert olyan keresztényeket nem ismernek akikről te beszélsz. Szerintem nem is léteznek csak a te fejedben." Már egyszer leírtam. Adott egy vallás (kereszténység). Ennek a vallásnak vannak törvényei (gyilkolj). Te a vallás (kereszténység) követőjének mondod magad, de nem követed a törvényeit (nem gyilkosz). Ezt már az előbb leírtam. Ezt magadban kell rendbe tenned."

Nem ezt neked kell rendbe tenned saját magadban.

Ugyan is nekem azt tanították hogy ne ölj!

Máté 5:21 Hallottátok, hogy megmondatott a régieknek: Ne ölj! Aki öl, méltó az ítéletre.

Nekem az Újszövetséget tanították. Mert abban vannak a keresztények és én keresztény vagyok. Az Ószövetségben nincsenek keresztények.

De bizonyítsd be hogy tévedek ami az Ószövetséget illeti!

"Ahogy te is mondtad, erre neveltek."

Ez hazugság én ilyet nem mondtam! Mielőtt ilyesmit leírsz legalább visszaolvasnál hogy képben legyél.

"Nem te tehetsz róla hogy egy olyan közösségbe születtél bele amilyenbe."

Nem írtam hogy milyen közösségbe születtem bele. Családba születtem nem közösségbe. Nem vagyok árva gyerek.

"Mélyen vallásos nagyszüleim voltak, meg lettem keresztelve, rendszeresen vittek templomba."

Szüleid nem a nagyszüleid. Az lényegtelen semmit nem számít. Mikor lettél megkeresztelve csecsemőkorodban? Ugyan már még azt sem tudtad kimondani hogy "anyu" vagy "apu". Hogyan mondhattál volna igent a keresztelésre? Ne röhögtess már ezzel.

"A vallási ismereteimmel nincs semmi gond."

Nagy a hited! Bár csak nekem is ekkora lenne!

"De nem értem.... egy nem létező valami előtt hogy lehet valakinek felelni? Nem látom ebben a logikát, dehát te tudod."

Vajon létezett e olyan ember a földön aki valaha is elhitte hogy az ember képes lesz repülni? Persze hogy nem érted mert ez nem logika hanem hit kérdése és mivel neked az nincs így soha nem is fogod érteni. Ne is erőltesd mert nem fog menni!

"Igen, mivel l.e.b.u.z.i.z.t.á.l valóban személyeskedtem, csak kevésbé alpári módon mint te."

Csak épp idézni nem tudnád ahol én ezt megtettem. De öntsünk tiszta vizet a pohárba. Igen vagy nem?

"Dehogy nem tudom épp ezért nem értem hogy született meg az a gondolat a kis buksidban, hogy én vagyok az aki háborog."

Ezt a bírálgatásra írtam. Arra hogy bírálni fognak engemet. Gondoltam hogy világos lesz ez is de állandóan félre értesz. De ez az én hibám többet vártam ebben a konkrét dologban.

"Tehát szerinted nem ellentmondásos az ószövetségi kegyetlen, arrogáns, egomán isten, az újszövetségben leírt szerető istennek."

Egy ma élő ember mennyi ideig maradna életben mondjuk a középkorban?

Kegyetlen de még is kihozza a népét Babilonból ,Egyiptomból? Stb.

"Ezt már komolyan alig hiszem el. Tekerj egy picit feljebb, vagy lapozz vissza az előző oldalra és nézd csak meg amiket idéztem, oksi?"

Nem oksi ,mert azt írtam hogy keresztényeknek. A keresztényeknek hol ad ilyen parancsot? Ez a kérdés. Tudod mit jelent az hogy keresztény?

"A kereszténység szent iratai és törvényei közé tartozik a ószövetség. Vagy ilyen logika alapján a teremtéstörténet sem keresztény dolog, mert előbb létezett mint az újszövetségi kereszténység? Nem vagy tisztában a saját vallásoddal? Mégsem kaptál te olyan jó keresztény nevelést."

Felejtsd már el azt az ostobaságot. Honnan veszed hogy kereszténynek neveltek?

Mi ez nálad valami mantra vagy felakadt a lemez? Vagy annyira fáradt vagy már hogy nem emlékszel arra hogy mit írok?

Igen a Bibliába beletartoznak az Ószövetségi iratok is. Amely törvényeket meg kell tartani az Ószövetségből azok megtalálhatók az Újszövetségben is. (ezt tudják a keresztények)

"Csak és kizárólag te beszélsz ilyesmiről. S mivel a Bibliából ezt nem tudod bebizonyítani így nincs mivel alátámasztanod ezt az érvelésed. "

A homoszexualitás bűn? Ha igen, akkor mégis csak örökérvényű az a törvény? Te gondolod így, te vagy a keresztény."

Amit tőlem idéztél az nem is erre vonatkozott. Honnét tudod hogy én mit gondolok? Állításod szerint én nem vagyok keresztény. Vagy most most már igen végre eldönthetnéd hogy annak tartasz vagy sem.

"De igen az, kegyetlenség. De mi köze ennek a kereszténységhez? Nem értem. Kifogytál az érvekből és elkezdtél össze-vissza irogatni mindent?"

Te kezdtél el borzalmakról írni gondoltam én is írok egyet.

"Jajj dehogynem. Vagytok annyian mint a bánat. Szaporodtok mint a gomba. A hülyeség ragályos."

Ha kidobják a Bibliából az Ószövetséget akkor miből fogsz idézni? Ugyan is pont erről írtál emlékszel? Nem emberekről. Vagy nem rémlik a dolog?

"Én a részemről itt befejeztem a vitát veled. Elértűnk egy olyan szintre, ami alá nem kívánok süllyedni. Na további szép életet csillagom ;)"

Azt majd meglátjuk. Nyugtával a napot. Találkozunk mi még!

2013. dec. 9. 00:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!