Miért hagyták abba a keresztények az nem hívő emberek irtását?
Vidiripi
Dexter!
"Először is: Mivel ti annyira szeretitek a "nem szó szerint kell venni" érvet, had használjam ezt fel én is, így egálban leszünk. Amennyiben ez ellen kifogásod van, mi alapján döntöd el, hogy mi a helyes szelekcíó, mi az amit szó szerint kell venni és mi az amit nem? Na akkor ezzel meg is lennénk. Tovább."
Az alapján Dexter hogy te is ismered ezeket a törvényeket mégsem cselekszel. Nincs előttem példa.
"Izrael fiait nem a földrazi értelemben kell venni, hiszen itt Izrael istenét követő emberekről van szó, mindannyian isten (izráel istene) gyermekei vagyunk, ő termtett minket, az ő alkotásai vagyunk. Ez az ószövetségi isten ugyanaz az isten, akiről az újszövetségben is szó van. Ha keresztény vagy, rád is vonatkoznak a parancsai, elvárásai és akaratai, hiszen ő az atyád. Innentől kezdve az összes olyan érved, ami arra utal hogy rád nem vonatkoznak a leírtak (nem vagy Júdába való, nem vagy Izrael fia, stb.) megdőlt. Az vagy."
Mégsem öltek meg ilyen dolgokért. Miért? Akkor magyarázd meg hogy miért nem tartják be ezeket a törvényeket napjainkban. Meg azt is magyarázd meg hogy akkor minek jött Jézus?
"Az ő akarata szerint halál."
Mint ahogyan már írtam még mindig élek.
" Dehogynem. Ahogy az alkotmányban leírtak, úgy a Bibliában leírtak is vonatkoznak rád és minden emberre."
Te mondod nekem hogy vonatkoznak rám amikor te magad sem tartod be. Akkor hogyan várhatod el hogy más betartsa. Neked kellene példát mutatnod hiszen te hívod fel a figyelmet erre a dologra így neked kell mutatnod a gyakorlati példát is.
"Magyarul két kimenetel lehetséges. Vagy hamisan vádol a férfi, és akkor őt kell megkínozni, vagy valóban nem szűz a lány, ez esetben őt kell megkínozni és megölni. Hát gratulálok. Ez aztán erkölcs.
A város véneit itt nem szó a város legöregebb emberei, akik a kapuban csöveznek, hanem város bölcs szellemi vezetősége. Ilyenünk dehogynincs. Persze nem a kapuban üldögélnek. Szerencsére a bíróság ezt a degenerált Bibliai erkölcsöt már nem veszi figyelembe."
Látod ez a baj. Hiszen te magad írod. "...úgy a Bibliában leírtak is vonatkoznak rád és minden emberre." Mond el nekik is hogy mit kell tenniük és figyelmesztesd őket a közelgő büntetésükre.
(majd megnézem a Tv-ben) Azért hogy legyen példa előttem amit követhetek.
"Tehát szerinted nyugodtan megkínozhatjuk a papok "parázna" lányait, hiszen cölibátus meg minden... értem. Te egy remek ember lehetsz. Olyan igazi keresztény."
Te akarod őket kínozni ,hiszen e mellett érvelsz hogy ezt kell tenni. Hol írtam én azt hogy ezt kell tenni bizonyítsd be hogy én e mellett érveltem?!
"Igen, szidalmaztam. Ahogy minden gyerek visszaszól egy ponton a szüleinek. Akkor most ki kell végezni ezeket a szerencsétlek kölyköket? Őszintén remélem hogy nincs gyereked... amennyiben igen, hívni kéne a gyermekvédelmiseket."
Akkor miért nem teszed meg? Hívjad őket és mond el nekik amit megtudtál. Tegyél feljelentést a rendőrségen. Amennyiben nem teszed meg úgy akár bűnpártolással is lehet majd vádolni téged.
"Elképeztő az az arrogancia ami a tudatlanságoddal párosul... hihetetlen."
Te írtad! Én ilyesmit nem tettem. Mindössze megkérdeztem hogy mi a helyzet veled. Tudod a Bibliában van egy olyan rész ahol azt írják hogy akinek nem inge nem veszi magára.
Ha te magadra vetted annak meg van az oka bizonyára! De amennyiben zavar ez az egész akkor miért nem élsz a lehetőségeiddel. Mehetsz a rendőrségre fel jelentést tenni töröltethet a kommentjeimet. Panaszt tehetsz a moderátoroknál.
Te háborodtál fel egy kérdésen Dexter.
"Az alapján Dexter hogy te is ismered ezeket a törvényeket mégsem cselekszel."
Ismerem ezek a törvénynek mondott dogmákat, de nem fogadom el mint törvényt. A Bilbia csak egy mítosz.
"Mégsem öltek meg ilyen dolgokért. Miért? Akkor magyarázd meg hogy miért nem tartják be ezeket a törvényeket napjainkban."
Azért kedves barátom, mert a társadalmunk van annyira fejlett, hogy ne kövessen hamis törvényeket, amik egy nem létező természetfeletti lénytől származnak. Szerencsére olyan közösségben élünk, ahol az emberek NEM a Bibliából merítik az erkölcseiket. Hiszen látod... nem gyilkolászunk össze-vissza minden idióta indokból, isten akartára.
"Mint ahogyan már írtam még mindig élek. "
Mert nem egy keresztény társadalomban élsz. Olyan társadalomban élsz, ami nem engedi, hogy érvényesűljön a keresztény moralitás. Még szerencse.
"Meg azt is magyarázd meg hogy akkor minek jött Jézus?"
Magyarázd meg te. Te vagy a keresztény. Aztán majd meglátjuk hülyeségeket beszélsz-e, ahogy eddig is tetted.
"Te mondod nekem hogy vonatkoznak rám amikor te magad sem tartod be. Akkor hogyan várhatod el hogy más betartsa. Neked kellene példát mutatnod hiszen te hívod fel a figyelmet erre a dologra így neked kell mutatnod a gyakorlati példát is. "
Ki mondta, hogy én elvárom hogy betartsa bárki is? Az egész mondandómnak az a lényege, hogy a KERESZTÉNYSÉG tartja ezeket a borzalmas dolgokat törvénynek. Te nem? Akkor miért nevezed magad kereszténynek? Vagy Jézus felülírta ezeket és isten meggondolta magát? Akkor mégsem olyan bölcs és mindentudó? Túl sok az ellentmondás...
"Mond el nekik is hogy mit kell tenniük"
Nem szükséges. A bilbia ezt már megtette. Csak az emberek nem követik. Még jó.
"Te akarod őket kínozni ,hiszen e mellett érvelsz hogy ezt kell tenni. Hol írtam én azt hogy ezt kell tenni bizonyítsd be hogy én e mellett érveltem?!"
Én nem akarok megkínozni őket, te akarod. A Bibliában ez áll. Keresztény vagy, követned kell. Nem teszed? Akkor miért nevezed magad gerinctelenül kereszténynek? Mégsem vagy az? Ebből sehogyan sem jöhetsz ki jól.
Én nemhibáztatlak téged a tudatlanságodért és az arroganciádért. Nem te vagy érte a felelős. A szüleid azok.
A kérdésen pedig nem én háborodtam fel, én halál nyugodt vagyok. Te vagy az aki felháborodtál, elképedtél, személyeskedtél és sértegettél. Nyílván ennek megvannak az okai, amit magadban kell keresned.
Én nem teszeik semmit, csak ha valaki kérdez őszintén válaszolok rá. Te meg csak kapkodot a fejed a dühödben, hogy valaki nem a te véleményeden van. Szokj hozzá fiam, a keresztény hited nagyon sok ponton kritizálható :)
Az ateista hozzászóló nem akarja megérteni, hogy a mózesi törvények érvénytelenek, de ettől Isten még tökéletes: az ember hibázott, mikor bűnbe esett, nem Isten. Az "átmeneti időszakra", míg a Jézus által jelentett "mentőcsónak" meg nem érkezik, vonatkoztak a mózesi törvények a ZSIDÓKRA. Ennél jobban nem tudom jobban lehülyíteni a dolgot.
Hétfő: Esernyőt érdemes magunkkal vinni. Esős az idő.
Kedd: Napszemüveget érdemes magunkkal vinni. Süt a nap.
Erre te: kedden miért nem esőkabátot viszel magaddal? Hétfőn azt mondtad, hogy azt kell magunkkal vinni. Akkor te tévedtél? Akkor te hazudtál? Szóval ez is kb. ilyen...
És még valami: az Apostolok cselekedetei (két centivel a mózesi törvények után a Bibliában) nagyon szépen leírja, hogy Pál apostol és társai hogy terjesztették el az új hitet... tökéletesen ellentétes az erőszakkal! Nagyon szép benne az a fajta szelídség, ami példa nélküli! A ne keverd össze már a Katolikus Egyház borzalmait ezekkel a tiszta dolgokkal!
Az utolsó hozzászóló nem hajlandó beismerni, hogy teljességgel ellentmond egymásnak a Biblia két része, ami megcáfolja isten bölcsességét, szeretetét és mindentudását.
A mózesi törvények istentől erednek, a Bilbia szerint pedig az újszövetségi isten UGYANAZ az entitás, mint az ószövetségi. A keresztényekre is vonatkoznak tehát a törvényei. Vagy ha Jézus ezeket a törvényeket felülírta, akkor isten NEM mindentudó és NEM tökéletes, és tévedett, hiszen az álltala hozott törvények nem voltak örök érvényűek. Ennél egyszerűbben nem tudom elmagyarázni, ez a józan paraszti ész szintje kb. Ha így sem érted meg nálad is gondok vannak.
A példád is banálisan ostoba és helytelen. Örök érvényű isteni törvényekről beszélünk. Ilyen logika alapján miért csak azokra a borzalmakra mondod hogy már nem igazak, amik miatt a vallásod kegyetlen? Miért nem dobjuk el az egész ószövetséget a teremtéstörténettel eggyüt és az összes marhassággal?
Egyébként már nemazért, de nem időjárásról beszélünk hanem emberéletekről. Nem tudom mi volt a különbség egy régi homoszexuális és egy új között. Mi volt a különbség egy régi "parázna" és egy új között. Semmi.
Vidiripi
"Ismerem ezek a törvénynek mondott dogmákat, de nem fogadom el mint törvényt. A Bilbia csak egy mítosz."
Azért annál jóval több. Található benne
Költemény (Zsolt 119), himnusz (Kol 1,15-17), szerelmi dal (Salamon Énekek éneke), történelmi tudósítás (Ezsdrás könyve), hasonlat - a mindennapi életből vett általános helyzet az összehasonlítási pont (Mt 13,3-23), parabola (gör. = példázat; sajátos és egyedi helyzet, tanulságos elbeszélés példázatszerű jelentéssel Lk 18,1-8), képes beszéd (Jn 15,1), prófétai képes beszéd (Jel 6), prófétai beszéd (Mt 24), prédikáció (ApCsel 17,22-31), intés (Kol 3,16-17), dicsőítés (Ef 1,3), áldás (Fil 4,7), tanítás (Róm 5,12-21), családi krónika (IKrón 3), ima (Zsolt 35), személyes bizonyságtétel (1Jn 1,1-2), álom elbeszélése (1Móz 37,6-7), Isten közvetlen szava (Mt 3,17), lelkigondozói beszélgetés (Jn 4,7-38), tudósítás vitákról (ApCsel 15,7-21) és bírósági tárgyalásokról (Jn 18,28- 38), bölcs mondás (Péld 13,7), ígéret (Mrk 16,16), ítélet (Mt 11,21-24), rejtvény (Bír 14,12-14), törvényadás (polgári, büntetőjogi, erkölcsi, rituális, egészségügyi), lírai költészet (Salamon Énekek éneke), életrajz (Nehémiás könyve), személyes levelezés (Pál levele Filemonhoz), napló (ApCsel 16), monológ (Jób 32-37), párbeszéd (Jób 3-31), Apokalipszis (Dániel - Jelenések könyve), időleges lezárás (Dán 12,9), prológus (Lk 1,1-4), epilógus (Jn 21,25), ellipszis (Mt 9,9), metafora (Abd 4)
"Azért kedves barátom, mert a társadalmunk van annyira fejlett, hogy ne kövessen hamis törvényeket, amik egy nem létező természetfeletti lénytől származnak. Szerencsére olyan közösségben élünk, ahol az emberek NEM a Bibliából merítik az erkölcseiket. Hiszen látod... nem gyilkolászunk össze-vissza minden idióta indokból, isten akartára."
Meglehet hogy te egy elzárt kis burokban éled az életedet. Vagy nem vagy tisztában a hírekkel. De azért szemezgessünk egy kicsit azok életéből akik ebben a "fejlett" társadalomban élnek.
Szerencsére olyan közösségben élünk, ahol az emberek NEM a Bibliából merítik az erkölcseiket ,ha neked ez szerencse. Na akkor szemezgessünk a nem idióta indokból elkövetett gyilkosságok között.
Vajon miért kellett meghalnia? Biztos nem azért a kevés kis nyugdíjáért. Hiszen az idióta indok lenne.
Természetesen lehetne folytatni.
Megjegyzem hogy a keresztények soha nem gyilkolásztak.
"Mert nem egy keresztény társadalomban élsz. Olyan társadalomban élsz, ami nem engedi, hogy érvényesűljön a keresztény moralitás. Még szerencse."
Akkor Izraelben mi érvényesül?
"Magyarázd meg te. Te vagy a keresztény. Aztán majd meglátjuk hülyeségeket beszélsz-e, ahogy eddig is tetted."
Neked kell megmagyarázni mert csupa olyan dologról beszélsz amiről én nem tudok és soha nem tanították nekem a keresztények. Így csak te maradsz az aki megmagyarázhatja hiszen te hoztad fel. Ismétlem nekem nem ezt tanították.
Egyébként ha én vagyok a keresztény akkor viszont te hazudsz vagy arról hazudsz hogy én nem vagyok keresztény vagy arról hogy igen. Döntsd el hogy melyik. Mivel egyszer azzal vádolsz hogy nem tartok be mindent ami a Bibliában van. Aztán meg még is azt írod hogy én keresztény vagyok. Akkor most melyik?
"Ki mondta, hogy én elvárom hogy betartsa bárki is?"
Te magad! Íme itt írod! "Ha keresztény vagy, rád is vonatkoznak a parancsai, elvárásai és akaratai, hiszen ő az atyád. Innentől kezdve az összes olyan érved, ami arra utal hogy rád nem vonatkoznak a leírtak (nem vagy Júdába való, nem vagy Izrael fia, stb.) megdőlt. Az vagy."
"Az egész mondandómnak az a lényege, hogy a KERESZTÉNYSÉG tartja ezeket a borzalmas dolgokat törvénynek."
Oké legyen úgy ahogy mondod. De hol vannak azok a keresztények akikről beszélsz? Mutass be nekik mert én nem ismerek ilyen keresztényeket. Ugyan is azok a keresztények akiket én ismerek azok ezeket nem teszik. Melyik országban élsz hogy ilyen keresztényekkel vagy körbevéve?
"Te nem? Akkor miért nevezed magad kereszténynek? Vagy Jézus felülírta ezeket és isten meggondolta magát? Akkor mégsem olyan bölcs és mindentudó? Túl sok az ellentmondás..."
Azért nevezem magam annak mert nekem ezt tanították. S nekem az tanították hogy Jézus Újszövetséget kötött. S ezt olvastam is a Bibliában így el is hiszem. Meg az is elhiszem hogy az Újszövetségben ezeket a törvényeket nem kell megtartani s így is nevezhetem magam kereszténynek.
De azt nem értem hogy azok a személyek akik megtartották az általad idézett törvényeket azok miért nem nevezték magukat keresztényeknek. De erre is te tudod a választ mivel én egy félrevezetett és becsapott ember vagyok akivel nem ismertették meg az igazi kereszténységet. Mert nekem nem ezt tanították.
"Nem szükséges. A bilbia ezt már megtette. Csak az emberek nem követik. Még jó."
Igen tényleg jó hogy világi szülők molesztálják saját vagy nevelt gyermeküket. Hogy megölik az élettársukat vagy házastársukat. Hogy lopnak hogy becsapják az embereket és még azt a keveset is elveszik tőlük ami van. (bankok irreálisan magas hiteltörlesztési összegei stb.)
Micsoda társadalom valóban szép új világ. Nőket erőszakolnak meg. Öregeket vernek halálra néhány ezer forintért. Vagy a nagy semmiért.
Tinik akik unalomból ölnek embert.
"Én nem akarok megkínozni őket, te akarod. A Bibliában ez áll. Keresztény vagy, követned kell. Nem teszed? Akkor miért nevezed magad gerinctelenül kereszténynek? Mégsem vagy az? Ebből sehogyan sem jöhetsz ki jól."
Te győzködsz arról hogy ezt kell tennem. De én meg arról győzködlek hogy én nekem ezt nem kell tennem. Tehát te akarod hogy megtegyem és nem én. Azért nevezem magam annak mert a többi ember között akik szintén kereszténynek nevezik magukat ez elfogadott dolog és nem kérdő jelezik meg. De azok sem szokták megkérdőjelezni akik nem vallják magukat vallásos embernek. Mert olyan keresztényeket nem ismernek akikről te beszélsz. Szerintem nem is léteznek csak a te fejedben.
"Én nemhibáztatlak téged a tudatlanságodért és az arroganciádért."
Nem hibáztatsz? Hát akkor mit csinálsz ember? Koptatod a billentyűzetet? Folyton azt hozod fel hogy mit csinálok rosszul mi ez ha nem hibáztatás?
"Nem te vagy érte a felelős. A szüleid azok."
A te szüleid meg azért felelősek mert nem ismertettek meg a valódi kereszténységgel. De ezért majd felelniük kell Isten előtt.
"A kérdésen pedig nem én háborodtam fel, én halál nyugodt vagyok. Te vagy az aki felháborodtál, elképedtél, személyeskedtél és sértegettél. Nyílván ennek megvannak az okai, amit magadban kell keresned."
Pedig te ki is írtad. "Gratulálok, egy búrkolt b.u.z.i.z.á.s.t láthattunk. Csak nem vagy homofób, kedves barátom? Szánalmas..."
Hoppá! Vissza is kérdezel ,akkor most te is személyeskedtél vagy ez már nem számít annak? Maradjunk annyiban hogy a reakciód ugyan olyan mit bármelyik másik embernek szóval sikerült érzelmi reakciót kiváltanom belőled. Ennyi.
"Én nem teszeik semmit, csak ha valaki kérdez őszintén válaszolok rá. Te meg csak kapkodot a fejed a dühödben, hogy valaki nem a te véleményeden van. Szokj hozzá fiam, a keresztény hited nagyon sok ponton kritizálható :)"
Te Dexter nem vetted észere hogy én reagáltam a te írásodra és nem fordítva? Szerinted te vagy az első aki kritizálja? (ezen jót mosolyogtam)
Te tényleg azt hiszed vagy gondolod hogy mások nem kritizálnak? Akkor talán újdonság lesz amit írok de tudom hogy kritizálnak és hozzá vagyok szokva. Sőt erre varrjál gombot ez még a Bibliában is le van írva.
"Az utolsó hozzászóló nem hajlandó beismerni, hogy teljességgel ellentmond egymásnak a Biblia két része, ami megcáfolja isten bölcsességét, szeretetét és mindentudását."
De mind két részben utalás van a másikra. Akkor hogyan lehet teljesen ellentétes?
"A mózesi törvények istentől erednek, a Bilbia szerint pedig az újszövetségi isten UGYANAZ az entitás, mint az ószövetségi. A keresztényekre is vonatkoznak tehát a törvényei."
De hol adja ezt parancsba a keresztényeknek Isten?
"Vagy ha Jézus ezeket a törvényeket felülírta, akkor isten NEM mindentudó és NEM tökéletes, és tévedett, hiszen az álltala hozott törvények nem voltak örök érvényűek."
Mikor mondta Isten az hogy ezek a törvények örök érvényűek lesznek? Hol írja ezt a Biblia?
"Ennél egyszerűbben nem tudom elmagyarázni, ez a józan paraszti ész szintje kb. Ha így sem érted meg nálad is gondok vannak."
Józan paraszti ész az is hogy kb. 2000 éve léteznek a keresztények. De azok a törvények amikről te beszélsz jóval régebbiek. Érted ezt vagy nálad is gondok vannak?
"Örök érvényű isteni törvényekről beszélünk."
Csak és kizárólag te beszélsz ilyesmiről. S mivel a Bibliából ezt nem tudod bebizonyítani így nincs mivel alátámasztanod ezt az érvelésed.
"Ilyen logika alapján miért csak azokra a borzalmakra mondod hogy már nem igazak, amik miatt a vallásod kegyetlen?"
Az nem kegyetlenség hogy a társadalom hagyja hogy családokat lakoltassanak ki a saját lakásukból? De nem azért mert egyáltalán nem fizették a kölcsönt hanem azért mert már nem bírtak annyit fizetni amennyire felemelték a törlesztőt?
"Miért nem dobjuk el az egész ószövetséget a teremtéstörténettel eggyüt és az összes marhassággal?"
Mert akkor nem jöhetnél ide szórakozni mivel nem lenne mivel. Dexter ne légy ennyire kegyetlen önmagaddal! Gondolj a jövőre is. :D
"Egyébként már nemazért, de nem időjárásról beszélünk hanem emberéletekről. Nem tudom mi volt a különbség egy régi homoszexuális és egy új között. Mi volt a különbség egy régi "parázna" és egy új között. Semmi."
Hm.......
"Azért annál jóval több. Található benne"
Az antik görög irodalomban is találunk ezekre példákat amiket felsoroltál, mégis mítosznak mondjuk Zeuszt meg a többieket.
Na igen. Tipikus keresztény hiba, hogy magatoknak tulajdonítjátok az emberiség jó értékeit. Maradjuk annyiban, hogy a jó erkölcsnek semmi köze nincs a kereszténységhez, azokat csak adoptálta, majd magáénak kiáltotta ki. Teljesen feleslegesen linkelted be a híreket, ezeknek semmi köze nincs ahhoz, hogy nem keresztény társadalomban élünk, ahogy a jó erkölcsnek sincs köze a kereszténységhez. A magyar törvények bűntetik a gyilkosságot, a gyilkosság bűn, de ez nem egy keresztény erkölcsi tétel. Ateista vagyok mégsem gyilkolok.
"Akkor Izraelben mi érvényesül?"
Egyrészt nem vagyok izraeli, ezért nem tudom. Másrész Izraelben vallásszabadság van, elvégre a világ legliberálisabb országainak egyike.
"Mivel egyszer azzal vádolsz hogy nem tartok be mindent ami a Bibliában van. Aztán meg még is azt írod hogy én keresztény vagyok. Akkor most melyik?"
Te vallod magad kereszténynek, bár nem követed a keresztésnység tanításait. Valóban elég zavaros mi vagy. Ez a te belső vívódásod, nem az enyém.
"Te magad! Íme itt írod!"
Nyílván. Ateistaként betartatnám a keresztény isten kegyetlen törvényeit... látom a logika nem az erősséged.
"Oké legyen úgy ahogy mondod. De hol vannak azok a keresztények akikről beszélsz? Mutass be nekik mert én nem ismerek ilyen keresztényeket. Ugyan is azok a keresztények akiket én ismerek azok ezeket nem teszik. Melyik országban élsz hogy ilyen keresztényekkel vagy körbevéve?"
Nincsenek (ma már) ilyen keresztények, mivel a magukat kereszténynek mondó emberek sem a vallásuk erkölcsi tanításai szerint élnek, hiszen nem gyilkolnak. Ha úgy tetszik, megtagadják az istenük parancsait.
"Azért nevezem magam annak mert nekem ezt tanították"
Értem. Tehát ha én kis feka fickó vagyok és a szüleim azt tanítják nekem hogy fehér vagyok, és fehérnek vallom magam, akkor valóban az vagyok? Érdekes logika.
"Micsoda társadalom valóban szép új világ. Nőket erőszakolnak meg. Öregeket vernek halálra néhány ezer forintért. Vagy a nagy semmiért. "
Még egyszer mondom, a jó erkölcsi értékeknek nincs köze a vallásos meggyőződéshez. Ember ölni bűn, ez függelten a vallástól. A kisgyerekeket molesztáló pedofil papok is bűnösök. A mélyen vallásos (keresztény) latin drogkartelek is bűnözők. Egyébként igazad van menjünk vissza a sötét középkorba, ahol a keresztes lovagok ártatlan emberket gyilkoltak, városokat pusztítottak el és rabolta ki.
"Mert olyan keresztényeket nem ismernek akikről te beszélsz. Szerintem nem is léteznek csak a te fejedben." Már egyszer leírtam. Adott egy vallás (kereszténység). Ennek a vallásnak vannak törvényei (gyilkolj). Te a vallás (kereszténység) követőjének mondod magad, de nem követed a törvényeit (nem gyilkosz). Ezt már az előbb leírtam. Ezt magadban kell rendbe tenned.
"Nem hibáztatsz? Hát akkor mit csinálsz ember?" Ahogy te is mondtad, erre neveltek. Nem te tehetsz róla hogy egy olyan közösségbe születtél bele amilyenbe. Ilyen lettél. Ez van.
"A te szüleid meg azért felelősek mert nem ismertettek meg a valódi kereszténységgel. De ezért majd felelniük kell Isten előtt."
Mélyen vallásos nagyszüleim voltak, meg lettem keresztelve, rendszeresen vittek templomba. A vallási ismereteimmel nincs semmi gond. De nem értem.... egy nem létező valami előtt hogy lehet valakinek felelni? Nem látom ebben a logikát, dehát te tudod.
"Hoppá! Vissza is kérdezel ,akkor most te is személyeskedtél vagy ez már nem számít annak?"
Igen, mivel l.e.b.u.z.i.z.t.á.l valóban személyeskedtem, csak kevésbé alpári módon mint te.
"Te Dexter nem vetted észere hogy én reagáltam a te írásodra és nem fordítva?"
Dehogy nem tudom épp ezért nem értem hogy született meg az a gondolat a kis buksidban, hogy én vagyok az aki háborog.
"De mind két részben utalás van a másikra. Akkor hogyan lehet teljesen ellentétes?"
Tehát szerinted nem ellentmondásos az ószövetségi kegyetlen, arrogáns, egomán isten, az újszövetségben leírt szerető istennek. Oké. Érdekes a logikád, de ezt már számtalanszor bebizonyítottad.
"De hol adja ezt parancsba a keresztényeknek Isten?"
:) Ezt már komolyan alig hiszem el. Tekerj egy picit feljebb, vagy lapozz vissza az előző oldalra és nézd csak meg amiket idéztem, oksi? Köszönöm.
"Józan paraszti ész az is hogy kb. 2000 éve léteznek a keresztények. De azok a törvények amikről te beszélsz jóval régebbiek." A kereszténység szent iratai és törvényei közé tartozik a ószövetség. Vagy ilyen logika alapján a teremtéstörténet sem keresztény dolog, mert előbb létezett mint az újszövetségi kereszténység? Nem vagy tisztában a saját vallásoddal? Mégsem kaptál te olyan jó keresztény nevelést.
"Csak és kizárólag te beszélsz ilyesmiről. S mivel a Bibliából ezt nem tudod bebizonyítani így nincs mivel alátámasztanod ezt az érvelésed. "
A homoszexualitás bűn? Ha igen, akkor mégis csak örökérvényű az a törvény? Te gondolod így, te vagy a keresztény.
"Az nem kegyetlenség hogy a társadalom hagyja hogy családokat lakoltassanak ki a saját lakásukból? De nem azért mert egyáltalán nem fizették a kölcsönt hanem azért mert már nem bírtak annyit fizetni amennyire felemelték a törlesztőt?"
De igen az, kegyetlenség. De mi köze ennek a kereszténységhez? Nem értem. Kifogytál az érvekből és elkezdtél össze-vissza irogatni mindent?
"Mert akkor nem jöhetnél ide szórakozni mivel nem lenne mivel. Dexter ne légy ennyire kegyetlen önmagaddal! Gondolj a jövőre is. :D "
Jajj dehogynem. Vagytok annyian mint a bánat. Szaporodtok mint a gomba. A hülyeség ragályos.
Én a részemről itt befejeztem a vitát veled. Elértűnk egy olyan szintre, ami alá nem kívánok süllyedni. Na további szép életet csillagom ;)
Róm 10,4
Mert a törvény végcélja Krisztus, minden hívő megigazulására.
Gal 3,23-24
Minekelőtte pedig eljött a hit, törvény alatt őriztettünk, egybezárva az eljövendő hit kinyilatkoztatásáig. Ekként a törvény Krisztusra vezérlő mesterünkké lett, hogy hitből igazuljunk meg.
Ef. 2,15
Az ellenségeskedést az Ő testében, a parancsolatoknak tételekben való törvényét eltörölvén; hogy ama kettőt egy új emberré teremtse Ő magában, békességet szerezvén.
Az ateista hozzászólóban nagyon érződik egy ellenséges hozzáállás a Bibliával kapcsolatban. Ahogyan kritizálta kommentelőtársát, s a szüleit emlegette, én is mondhatnám: Dexter Morgan, a szüleid miatt utálod a keresztyéneket.
Nem az ateizmus zavar, azt tiszteletben tartom, hanem a keresztyénekkel szembeni ellenséges fellépést (már a kérdés is az).
-Miről ismerszik meg egy keresztyén?
-Szereti még az ellenségeit is.
-Miért?
-Mert a keresztre feszített Jézus Krisztus ezt tanította nekik.
-De ismerek olyat, aki bánt másokat. Ő keresztyén?
-Nem, ő nem keresztyén, hiszen nem azt teszi, amit Jézus Krisztus mondott.
-És hol lehet olvasni erről a Jézus Krisztusról?
-A Bibliában. Ez a könyv Isten kinyilatkoztatását tartalmazza.
-De ebben a Bibliában arról is van szó, hogy Isten szerint embert is kell ölni bizonyos helyzetekben.
-Igen, de ez nem a keresztyénekre vonatkozik.
-Akkor kikre?
-A keresztyének előtti kiválasztott népre, a zsidókra.
-Hogy lehet, hogy a keresztyénekre más vonatkozik, mint a zsidókra?
-Sehogy. A zsidó nép számított Isten kiválasztott népének. De mivel az eredetileg nekik megígért Messiás megérkezett, a törvény érvényét vesztette, s új adatott.
-Ki az a Messiás?
-Az ember bűnbe esett, s Isten úgy gondolta, elküldi a saját fiát Földre, hogy visszaállhasson az eredeti állapot annak, aki hisz, s megtartja az új parancsolatokat.
-Miért nem azonnal küldte?
-Kinek? A bűnbe esett embernek? Ádámnak és Évának?
-Azért mert Isten nem egy automata, vagy nem egy restauráló szakember. Neki az volt a terve, hogy kiválaszt egy népet, amelyik hű hozzá (Ábrahám és családja soha nem volt többistenhívő, mint a környezete, ezért lettek ők kiválasztva, miként korábban Noé is hű volt hozzá, s megfigyelhetjük, hogy Isten mindig ezt nézte), s majd ennek a kiválasztott népnek küldi el a Fiát. El is küldte, de nem fogadták el egyrészt, másrészt végül Jézus mindenkiért eljött.
-Oké, dehát akkor Isten mégiscsak tévedett, mert törvényeket ad évezredeken át egy népnek, amelyek aztán érvényét vesztik.
-Miért lenne attól tévedés? Ilyen alapon minden tévedés a Bibliában. Ha meg úgy gondolod, akkor felesleges volt ez a beszélgetés...
Még eszembe jutott ez-az:
-Az egész Ószövetség azért nem került elvetésre, mert a teremtés története, vagy Bábel tornyának története történetek leírása, nem pedig életmódra vonatkozó utasítások sokasága. Csak ismétlem magam, a keresztyéneknek azért maradt meg az Ószövetség, mert itt már a bűnbeesés után meg lett ígérve a Messiás, s a próféták erről írtak is sorban, s ez mutatja, hogy Istennek volt egy terve. Másrészt meg lehet belőle ismerni, hogy Isten hogy védi, bünteti az övéit a történetek által - mégha a régi törvények szerint is. A zsoltárok pedig támaszt nyújtanak az embernek. A lényeg azonban az Újszövetségben van.
-A példának a lényege a leegyszerűsítés. Nem az időjárásról beszéltem, hanem írtam egy példát az időjárásról. A helyzet szempontjából fontos részeket meghagytam: a logikai felállást. Válaszként csak annyit kaptam, hogy hülye vagyok.
-Azt írod, hogy elég jó alapjaid vannak bibliaismeretileg. Szerintem torz képet kaptál abban a felekezetben a Bibliáról. Ezért is utálod most ennyire őket. Ez a mondat nagyon jól megmutatta: "A magukat kereszténynek mondó emberek sem a vallásuk erkölcsi tanításai szerint élnek, hiszen nem gyilkolnak. Ha úgy tetszik, megtagadják az istenük parancsait." Legalább egy pillantást vess a 28-as számú bejegyzésem 3 bibliai idézetére.
By the way, a vitát én is lezártam ezennel. Sajnálom, hogy a hithű/eltévelyedett keresztyénekkel szembeni ellenérzéseiden nem tudtam enyhíteni. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!