Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi ez a vallas, es mi a lenyege?

Mi ez a vallas, es mi a lenyege?

Figyelt kérdés
egy ismerosom csatlakozott egy szektahoz, aminek az a lenyege, hogy vegetarianusok, es semmi olyat nem esznek meg ami a fold alatt terem: pl burgonya, hagyma, retek stb., inkabb lelkuket taplaljak a "joval".

2013. nov. 30. 10:05
 1/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Ahhoz, hogy pontosabban meghatározható legyen, hogy melyik vallásról van szó, kicsit több információra volna szükség.

Azt pl. tudom, hogy a krisnások is vegetáriánusok és hagymát, gombát, stb. sem fogyasztanak.

De az általad leírt információ nagyon kevés.

2013. nov. 30. 10:29
 2/8 KZitus ***** válasza:
50%

Szervusz

Úgy tűnik nem keresztény vallás, hiszen az evéssel kapcsolatban ezt mondta Jézus: " Semmi, ami kívülről megy be az emberbe, nem tudja őt beszennyezni, hanem ami kijön az emberből, az szennyezi be az embert.” Márk 7,15

2013. nov. 30. 11:40
 3/8 homo ludensz ***** válasza:
Az embert testből és lélekből tevődik össze és a kettőnek szinkronban kell lenni egymással. A test anyag tehát anyagi eredetű táplálékra van szüksége. A lélek magasabb rendű éteri szubsztancia tehát másféle táplálékra szorul.A " jó" amit te megemlítesz nem táplálja a testet bár nem tudom mire gondolsz a jónál,de azt tudom sem az anyag irányában sem a szelem(lélek) irányában nem billenhet el az egyensúly.
2013. nov. 30. 12:19
 4/8 A kérdező kommentje:
a jo alatt azt ertem, hogy rengeteget medital a lelki egyensuly erdekeben, tobbet nem tudok, mert ritkan beszelunk s errol nem igazan akar barmit is mondani
2013. nov. 30. 13:10
 5/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Ne vedd sértésnek amit írok, de ha ennyire érdekel, akkor miért nem kérdezed meg az ismerősöd? Itt csak találgatni tudunk.

2013. nov. 30. 18:24
 6/8 anonim ***** válasza:
Úgy emlékszem, hogy a dzsanizmusra jellemző, de nem vagyok benne biztos.
2013. nov. 30. 21:46
 7/8 homo ludensz ***** válasza:
Tudom hogy van olyan nézet hogy "az vagy amit megeszel". Van benne igazság elismerem de inkább a mértékletességre helyezném a hangsúlyt.A meditáció,az ima lélekben jobb emberré tehet,viszont ha a test nem kapja meg a szükséges és értékes táplálékokat akkor elsorvad és a gondolatok is beszűkülnek. A Teremtő Isten nem kívánja senkitől az önös célból való megtartóztatást s Krisztus is csak annyit kért hogy ha két inged van az egyiket add annak akinek egy sincs.
2013. dec. 1. 11:39
 8/8 anonim ***** válasza:

Jómagam Krisna-tudatos vagyok, vagyis Krisnás. Azért vagyunk vegák, mert az ahimszá tanát valljuk. Ez az erőszakmentesség és az ártani nem akarás elve. Nem akarunk állatokat ölni csak azért, hogy megegyük a tetemük.

Mi úgy valljuk, hogy a 3 anyagi kötőerő irányít mindent, és eszerint bekategórizálhatunk minden ételt. Ez pedig a jóság, szenvedély és tudatlanság kötőereje. A hagyma rajo-guna, vagyis szenvedély kötőerő, a gomba tamo-guna, azaz tudatlanság. Mi pedig a jóság kötőerejébe szeretnénk tartozni. Ezért kerüljük az ilyen ételeket.

Az étel befolyásolja a tudatot! Az vagy amit eszel! Ez nem vicc!

Megdöbbennél amúgy, milyen finom és tiszta ételeket eszünk:)))

2013. dec. 1. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!