Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Elérhet valamit egy zsidó...

Elérhet valamit egy zsidó közösségben egy keresztény fiú?

Figyelt kérdés

Nem várok antiszemita válaszokat. Egy zsidó közösségben tanulok mindent beleadva. A legjobb tanáraim, a diákok nagy része is izraelita, erről tudok.

Úgy tudom a vallásuk rendkívüli módon erősíti az összetartást ezzel kicsit kiközösítik a nem zsidókat. Elképzelhető, hogy kisebbségként kell a jövőben megélnem ezt az egészet?

Komoly dilemma, mert az élet olyan szakaszában vagyok, ahol a jövőmet és megélhetésemet építem, ennek fejében kell a tanulmányaimat, ötleteimet is megosztanom izraelita, (és nem izraelita) tanárokkal diáktársakkal.

Felmerült bennem az, hogy egy álcát mutatok kifele, és védem a saját lelki tartalmamat, mert szétrombolhatják, de lehet, hogy értékelnem kellene, hogy hasznos tanácsokkal látnak el. Tanítanak, tanítók.

2013. nov. 28. 18:27
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:

Asher. Rendkívül tájékozott vagy a témával kapcsolatban, és valóban Igazat állíthatsz. A lényeg itt inkább az, hogy arra a 20. századi dogmára próbálok rávilágítani, elsősorban magamnak, hogy Jézus nem volt keresztény, ez egy római találmány (ennek ellenére 10 emberből 9 azt mondaná szerintem, hogy jézus keresztény volt) De a zsidók mai hitvilágán belül Zsidó sem, csak egy csaló.

Lehet, hogy egy csaló volt (nem tett csodákat, csak elhitette az emberekkel), de az egész világ figyelmét felhívta magára, és a történetére. Ezeket inkább csínytevéseknek hívnám, de olyan dolgokat mondott ki amiket akkoriban senki sem mert.

Például, hogy úgy ragaszkodnak bizonyos zsidók a szent szövegekhez, hogy elfelejtik a mögöttes tartalmakat.

Arról is szó van, hogy sok emberből gyakorlatilag egy féreg lett, már akkor is, és ma is, elfelejtettek szeretni, gonoszak, kegyetlenek lettek.

Ezeket a dolgokat a félelem, az egyenessel való társadalmi visszaélés, az önvédelem szülte, amelyekre azért van szükség, mert a világunk pokolra való, volt, vagy valami.

Szóval nem tudom.

Én elfogadom Jézust messiásként, de nem tartom magam sem zsidónak sem kereszténynek.

Akkor én mi vagyok?

2013. nov. 30. 02:17
 22/31 anonim ***** válasza:

kerdezo!

hat ez az!!

te elfogadod yeshuat "annak"!!

mi NEM!!

amugy milyen "mogottes szovegre" celzol!

mert a hala'ha -(torveny)- egyertelmu!!

pl,;-

"szeresd felebaratod mint onmagad"-

vagyis,;-

mivel a zsidok kaptak a torvenyt,;-szeresd felebaratod-(egy masik zsidot)-mint onmagad-(aki zsido vagy)-!!!

2013. dec. 1. 00:51
 23/31 A kérdező kommentje:

Szerintem ezeket a törvényeket nem kell szó szerint érteni.

Tiszteletben tartok minden vallást és az elsődleges irányelvet is, de az ép ész és a béke érdekében azt mondom, hogy több ezer éves törvényeket őrültség levetíteni a mai világra. Értelmetlen.

2013. dec. 1. 02:53
 24/31 A kérdező kommentje:

A szélsőséges vallási csoportok mindig ilyenek, te bizonyára ortodox lehetsz.

Ugyanez a makacsság kényszeríti a d.zs.ih.ád tagjait is a te.rr.or.izm.usra.

2013. dec. 1. 02:55
 25/31 A kérdező kommentje:

Csakis azért, mert ők is egy "programhiba" áldozatai, több ezer éves irányelvet követnek a mai napig, pedig már RÉG nem aktuális, de lehet, hogy már AKKOR SEM VOLT AZ.

Nem vagyok hittérítő, tisztelem a zsidó vallást, de tényleg elmehet a pi__ába mindenki, aki azt gondolja, hogy ő az atyaúristen. mert nem az. és soha nem is lesz.

A valós zsidó vallás a kereszténység, csupán nevet váltott. És Jézus volt a megváltó. Aki őt nem fogadja el, pokolra való, gonosz ember. Ezt vésd az eszedbe, és gondold át, hogy miért is büntetett meg titeket az isten a második világháború alatt.

2013. dec. 1. 02:58
 26/31 anonim ***** válasza:
Szerintem igen. Nem olvastam a hozzászólásokat, de megírom a véleményem. Ha tanult, művelt és elfogadó vagy, ők is elfogadnak téged. Én katolikus vagyok, de érdekes módon a református vallásúak diszkrimináltak eddig csak, pedig a világ különböző pontjain vannak különböző vallású, nemzetiségű ismerőseim, barátaim. Mégis egy református kollégiumban terrorizáltak. Érdekes, nem? Amúgy én hamarosan Izraelbe utazok és az ismerőseim, akik voltak ott, azt mondták, hogy nagyon nyitott és elfogadó emberek, de azért egy szinten valóban félénkek.
2013. dec. 1. 18:08
 27/31 anonim ***** válasza:

kerdezo-es-26-os valaszolo!

mondom hogy NEM!!!

nem fogadunk el olyanokat akik azt valljak-hirdetik a miseiken hogy mi zsidok "oltuk meg az istenitett yeshuajukat"!!

holott nagyon is jol tudjak hogy a romaiak tetytek!!

a keresztenyseg joresze eppen, ellenkezo allaspontot foglal el a judaizmussal!!

min NEM fogadjuk el senki ember istenvoltat!!reszunkre EGY IGAZ ISTEN LETEZIK CSUPAN,AZ UR, Y.H.V.H.

2013. dec. 2. 08:51
 28/31 anonim ***** válasza:
asher alexander, nem értem a hozzászólásod és a helyesírásod is katasztrófa. Kérlek próbálj meg érthetően fogalmazni.
2013. dec. 2. 12:08
 29/31 anonim ***** válasza:
Ne akarjál zsidó lenni.
2013. dec. 4. 23:18
 30/31 anonim ***** válasza:

29-es!

ezt nekem irtad fiam?

asher

2013. dec. 5. 01:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!