Elérhet valamit egy zsidó közösségben egy keresztény fiú?
Nem várok antiszemita válaszokat. Egy zsidó közösségben tanulok mindent beleadva. A legjobb tanáraim, a diákok nagy része is izraelita, erről tudok.
Úgy tudom a vallásuk rendkívüli módon erősíti az összetartást ezzel kicsit kiközösítik a nem zsidókat. Elképzelhető, hogy kisebbségként kell a jövőben megélnem ezt az egészet?
Komoly dilemma, mert az élet olyan szakaszában vagyok, ahol a jövőmet és megélhetésemet építem, ennek fejében kell a tanulmányaimat, ötleteimet is megosztanom izraelita, (és nem izraelita) tanárokkal diáktársakkal.
Felmerült bennem az, hogy egy álcát mutatok kifele, és védem a saját lelki tartalmamat, mert szétrombolhatják, de lehet, hogy értékelnem kellene, hogy hasznos tanácsokkal látnak el. Tanítanak, tanítók.
Szerintem ne a vallást nézd,hanem az embert,az emberséget a jó szándékot.
Azt tanácsolnám hallgass a szívedre az érzéseidre.
Én is ezt teszem,és imádkozom a vezetésért Mennyei Atyánkhoz.
Kedves kérdező! Szerintem túlmisztifikálod az egész problémát. Te magad is mondod, nem vallási közösségről van szó, így nem valószínű, h valaha fel fog merülni, h kinek milyen a vallása, stb... Nem kell semmiféle álcát feltenned, az ilyesmi vallási és kulturális közegtől függetlenül visszaüt, mert előbb utóbb észreveszik az emberek, h nem vagy őszinte. A legjobban akkor jársz, ha magánügyként kezeled a vallást, magadtól nem beszélsz róla, ha pedig mégis vki egyszer rákérdezne (mint mondom, ez nem valószínű), akkor megmondod az igazat. Garantálom, h semmi gondod nem lesz belőle, csak tanulj, dolgozz, és meglátod, minden rendben lesz. ;)
Ami pedig a Facebook profilt illeti, hacsak nem hirdeted fennhangon, h te keresztény vagy, akkor semmit nem lehet kiolvasni belőle. Nagyon sok vallásos zsidót ismerek, aki közösségi oldalakon semmit nem mutat meg a vallásából és/vagy a kultúrájából (többek között én sem teszem, még az kéne, h vmi idióta betaláljon, és elkezdjen nekem pampogni...).
Kedves Kérdezõ!
Szakmai közösségben CSAK a szakma számít, semmi más. Ha jól értelek, a közösség annyiban zsidó, hogy a közösség tagjai között a többség zsidó. Vagy Te vagy az egyetlen nem zsidó?
Ha a közösség szakmai akkor az is mindegy, mégegyszer, CSAK a szakma számít, semmi más.
Ha "bírod az iramot" szakmailag, tehát meg tudod tanulni, amit kell, vannak ötleteid, értékeled a többiek ötleteit akkor minden bizonnyal nem lesz problémád. Ha nem erõlteted a vallás belekeverését, a hitvitát, õk sem fogják. Általában nem szoktunk hitvitát kezdeményezni, persze, ha valaki erõlteti, mint itt ez a szörnyûséges jehovás, akkor nem térünk ki.
Így most pl azt mondom, amit ez a jehovás írt, azt legjobb elfelejteni, semmit nem tud azt is rosszul.
Velük a baj ott kezdõdik, hogy olyan, hogy jehova egyszerûen nem létezik.
A héber Bibliában szerplõ négybetûs I-tennevet mondjak így olyanok, akik nem tudják és nem is akarják felfogni, hogy ez egyáltalán nem felel meg a héber hangképzés szabályainak.
Arról nem szólva, ha ragaszkodunk a vallási természetû megjegyzésekhez, azt írta ugye, hogy I-ten "már nem őket támogatja", márminthogy szerinte nem a zsidókat.
Ehhez képest, mint ismeretes, 2000 évig szétszótatásban, számüzetésben éltünk, mert akkoriban vétkeztünk, nem teljeíttük a parancsokat és I-ten megmondta Tórájában, hogy azért ilyen lesz a büntetés.
CSAKHOGY
Azt is megmondta,
"visszahozza az Örökkévaló, a te Istened fogságban levõidet és irgalmaz neked; újra összegyüjt téged mind a népek közül, ahova elszórt az Örökkévaló, a te Istened. Ha lesz a te eltaszítottságod az ég szélén, onnan is összegyüjt téged az Örökkévaló, a te Istened és onnan is elhoz; és bevisz téged az Örökkévaló, a te Istened az országba, amelyet elfoglaltak õseid, hogy azt birtokba vedd" ( Mózes ötödik könyve 30:3-5 )
és mint tudjuk, 65 éve ismét létezik Izrael Állam és míg 1922-ben összesen 84,000 zsidó élt ott, ma 6,5 millió. Ma már - 2000 év után - újra Izrael az az ország, melyben a legtöbb zsidó él.
Vagyis a számûzöttek visszahozása megkezdõdött.
Ennyit a jehovás tudományáról.
Ja, írtad, hogy keresztény vagy. Az értelmes zsidó tudja, hogy a szembenállás és a vita is teljesen értelmetlen, mert az életvitelre mindkét vallás ugyanazt írja elõ, a szellemi alapkérdésekben viszont nem lehet egyetértés.
Tudnod kell, hogy a zsidó vallás szerint szigoruan véve a keresztényseg bálványimádás, mert testnek tulajdonít I-teni lényeget. De mondom, nem kell szóbahozni és akkor nincs belõle probléma.
De mégegyszer, mindezzel Neked nincs dolgod, ha a közöség szakmai, akkor ott CSAK a szakma, a tehetség és a szorgalom számít.
Elerhet fiam, persze hogy elerhet
A sabeszgoj kifejezes ertelmet bizonyara mar ismered
Kiegészítés: a 10. sz. alatti válaszíró JT további tudatlansága: "a 2. világháborút többnyire ők pénzelték a saját társaik ellen...." – Ezt az állítását nem tudja alátámasztani. Már egy régebbi kérdésnél is kértem pedig, hogy jelölje meg a forrásait, de azóta is néma csend van...
A kérdésre: Én nem vagyok illetékes a válaszadásban, nem ismerem ezeket a közösségeket. De pont nemrég hallottam egy nagyon pozitív tapasztalatot az egyik iskoláról. Szeptembertől jár oda egy kislány, és nagyon meg van elégedve az egész család; befogadó, összetartó, pozitív a közösség, segítik és támogatják egymást. Olyan történeteket hallottam így "első kézből", hogy kalap le előttük. És ami még nagyon fontos: maga az oktatási rendszer, a módszerek sokkal jobbak, mint a közoktatási intézményekben úgy általában; és az életre nevelnek... Tehát akárhogy is, de ezzel csak nyerhet, aki oda jár.
kerdezo!
egy goya soha nem lesz egyenerteku-(vallasilag!!!)-egy egy valodi zsidoval akiben ott van a neshama yehudi is!!
nem ertem mire jo ez az egesz!!?
ha ennyire zavar,miert nem mesz masik iskolaba??van goy oskola nem?
az es ahogy itt irogatsz rolunk az erosen arra utal hogy valamifele provokacio,vagy bomlaszto szandekod van!
Köszönöm a normális válaszokat.
Egyrészt szerintem a kereszténység egyfajta zsidó szekta, mivel a zsidó vallásból alakult át, persze ezt senki sem fogadja el.
Én konkrétan elfogadom Jézust mint messiást, de azt nem fogadom el, amit rá építettek. Tehát körülbelül Jézusig fogadom el a vallásomat ami a zsidó vallás alapja is egyben, ez bonyolult.
Jehováról meg annyit, hogy Istennek több mint 9 milliárd neve van, és a buddhisták szerint akkor lesz vége a világnak amikor az utolsót is kimondják. Ez csak jelent valamit, nem?.
kerdezo!
yeshua idejeben mar letezett egy hasonlo szekta!!
ez a nazareus szekta!!hasonlit az esszenusok szektajara!
yeshua onmaga is a nazareus szekta tagja volt!!-(mindamellett zsido termeszetesen)-
nem veletlen hogy a "titulus crucis"-on ez a latin szoveg allt!
-"IN NASARE IESHVA REX IVDAEORVM"-vagyis yeshua a nasareus a zsidok kiralya"
nazareus es NEM Nazareth-i!!
maga a titulus crucis egy tabla amit az elitelt feje fole tettek a "callum"-(fa kereszben az oszlop tetejen ami igy egy nagy "T"-t formazott)-fole amire az indokot irtak miert vegeztek ki!!
nem csak yeshuanak volt ilyenje!!
maga a feszites valojaban a kovetkezo keppen ment vegbe!
az elitelt a vallain vitte a kivegzes helyere a callum-ot!
ott a ket csuklonal fogva szogeztek fel majd kotelekkel felhuztak a fuggo testet a callumùra szegezve a mar elore oda keszitett-foldbeasott oszlop tetejere,ami ugy volt kikepezve hogy eppen ra illett!
ezutan behajlitva a terdeknel a ket bokat ketoldalrol az oszlophoz szogeztek!
a halal fulladas utjan allt be!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!