Magyarországon nincs sehol, rendes hindu közösség?
Először pontosítsd, hogy mit is keresel.
Nagyon jól tudom ami itt le van írva. A fent említetteken kívül bármi érdekelne. Tehát leírom még egyszer:
Nem érdekelnek a krisnások
A magyar Vaisnava Egyáháznak nevezett valami
És különböző hiteltelen internetes közösségek sem.
Szia!
El kell, hogy szomorítsalak, de Magyarországon nem fogsz találni igazi, hiteles hindu közösséget.
Én évekig kerestem, és ugyanazokba botlottam bele, amiket te is említettél: krisnások és magyar saivák közössége.
DE ezek köszönő viszonyban sincsenek a normális hindu közösségekkel. Nekem volt lehetőségem bizonyos időt Indiában eltölteni, egyik hindu szent helyen, aludtam is az asramhoz (hindu templom) tartozó szobában. Feledhetetlen élmény. Azóta is nagyon-nagyon hiányzik az ottani légkör, életvitel.
Így van összehasonlítási alapom. Tehát nem személyes lehúzásból, rossz szándékból írtam, amit írtam.
Ha még aktuális a kérdésed, létezik itthon hindu közösség, a nevük OM Vishwa Guru Deep Hindu Mandir,Budapesten a IX. kerület Bokréta utcában találhatóak. Közöttük indiaik is vannak, ez a közösség azoknak alakult, akik itt Magyarországon szeretnék gyakorolni hindu vallásukat, itt lakó indiaiaknak ill. magyaroknak egyaránt.
Honlapjuk: www.mandir.hu
Találtam egy jó hindu oldalt. Hindu templomot kérdeztél, így biztosan találsz kedvedre való írást ezen a hindu odalon:
Hitelesnek tűnik.
VAn még egy budapesti hindu asram a 7. kerületben. [link]
hindu lelki gyakorlatokat tartanak és filozófiai előadások is vannak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!