Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus mikor tudta meg, hogy...

Jézus mikor tudta meg, hogy Isten fia?

Figyelt kérdés

Isten fia, amikor megszületett Jézusként a földön, hasonlóan a többi csecsemőhöz még nem tudott semmit. Azt sem tudta, hogy valójában ki ő. Aztán növekedett és biztos mondták a szülei neki, hogy Isten fia. De mikor győződött meg Ő maga erről? Persze úgy nevelték, hogy Isten hívő legyen, de nem tudom, hogyan vagy miképpen tudta meg, hogy ő már élt az égben ezelőtt.

Van ugye a szellemi test és a fizikai. Végül is a gondolatok is szellemi dolgok, de akkor most Jézus szelleme belement abba a csecsemőbe, vagy csak később? Hogyan kel ezt elképzelni?

2013. nov. 25. 15:42
 1/7 anonim ***** válasza:
38%

Egy kicsit megpróbálod Jézus fenti életét egy gyermek testébe bele"tenni"

De ez nem így van.

Jézust amikor Mária méhébe plántálta az Atya akkor megszűnt létezni az égi életében, mert fizikai életet kellett kezdenie élni, és megszületnie mint bárkinek másnak.

A biblia leírása pontos képet ad arról, hogy a szülei elvitték rendszeresen magukkal évente az imádatra Jeruzsálembe, tehát ha Jézus már gyermekként mindig mindent tudott volna akkor erre nem lett volna szüksége.

Amikor Jézus még gyermek volt, Mária nyilván elmondott neki bizonyos dolgokat a születésével kapcsolatban. Ezért amikor Mária és Jézus nevelőapja, József egyszer Isten templomában talált rá a fiatal Jézusra, ő ezt kérdezte tőlük: „Nem tudtátok, hogy nekem az Atyám házában kell lennem?” (Luk 2:49). Bizonyára már egészen kicsi korától tudta, hogy ő Isten Fia. Így hát nagyon fontosnak tartotta, hogy felmagasztalja Isten igazságosságát.

Fiatal fiúként Jézus nyilván még nem emlékezett az emberré válása előtti időszakra. Ennek ellenére erős volt az Atyja, Jehova iránti szeretete. Tudta, hogy ez a fajta szeretet az imádatban jut kifejeződésre. Ezért egyetlen más hely sem volt olyan vonzó a földön Jézusnak, mint az Atyja háza, ahol a tiszta imádatot gyakorolták. Vágyott rá, hogy ott lehessen, és nem akart onnan elmenni. Emellett nem csupán tétlen megfigyelő volt. Alig várta, hogy tanulhasson Jehováról, és elmondhassa, amit tud. Ezek az érzések már 12 éves kora előtt megvoltak benne, és azután is.

Nyilván elmondták neki, hogy Jehova az ő igazi Atyja. Az is biztos, hogy József jó nevelőapja volt. Jehova semmiképpen sem választott volna nyers vagy kegyetlen embert, hogy nevelje fel drága Fiát!

2013. nov. 25. 17:20
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Ezek szerint Jézus is ugyanolyan gyerek volt, mint más. De mikor bizonyosodott be számára, hogy ő tényleg Isten fia? Isten beszélt hozzá? Vagy hogyan tudatta vele?
2013. nov. 25. 20:36
 3/7 anonim ***** válasza:
25%
Amikor Jézus megkeresztelkedett, Isten szólt az égből, kinyilvánította, hogy Jézus az ő szeretett Fia, szent szelleme pedig mint egy galamb, leereszkedett Jézusra. Ekkor lett nyilvánvaló, hogy ki ő. Ekkor vált Messiássá.
2013. nov. 25. 22:02
 4/7 anonim ***** válasza:
33%
Amikor vitték a keresztre.
2013. nov. 26. 02:40
 5/7 anonim ***** válasza:

Mivel az ószövetségi próféciák nagy része passzolt rá, szerintem bátran megtette az egyszerű logikai ugrást miután kellően megismerte az írásokat. Az ezután bekövetkező eseményeket természetesen tudatosan elősegítve vállalta (kínzások, kereszthalál). Egyszer sem próbálta kimenteni magát, pedig (szerintem) Pilátusnál egy szavába került volna. Pilátus az evangéliumok alapján nem volt sem hülye sem kegyetlen. Politikus volt az istenadta.

Én nem tudom, hogy a Tanúk bibliája melyik kánon által szentesített könyveket tartalmazza, de azért az apokrifok közt is érdemes olvasgatni. Én nem hiszek abban, hogy Isten (avagy Jhv, kinek mi tetszik) bárki embernek bármit sugalmazna. A kánon csak politikai fogás volt az egyház(ak) részéről. Nyugodtan olvassatok bele az apokrifokba. Jézus ugyanannyira ember is volt, amennyire isteni személy.

2013. nov. 26. 10:52
 6/7 anonim ***** válasza:
12 évesen már biztos tudta, de szerintem már elötte is. Hiszen Ő Isten fia.
2013. nov. 27. 00:38
 7/7 sandor76 ***** válasza:

Jezus tudhatta mar 12-eves kora korul is.

De megelte,mint hus-ver ember,a gyermekkort,mi-mivel jar,latott szenvedest es sok mindent.

Janos mikor megkeresztelte,peldat mutatott a kovetoinek,a hitukre vonatkozoan,es hogy ugy is kivannak elni.

Ott a szent szellem,[isten tevekeny ereje]reaszallt galamb formajaban,es Jehova kijelentette,hogy te vagy az en szeretett fiam,akit helyesellek.

Aztan a szent szellem kesztette,hogy menjen a pusztaba,ahol 40 napig volt ehen.[kozben satan kisertette].

Ezalatt az ido alatt,tarta fel neki az attyja,hogy mi a feladata, kuldetese,es hogy az emberiseg sorsa az o kezeben van.

Fizikai teste volt,40 nap hosszu ido,de mivel Istennel volt nem jelentett,halalos problemat.

satan,rogton az elejen lecsapott ra,ahogy tette Adammal-Evaval,de kudarcot vallott.

Aztan angyalok jottek es szolgalni kezdtek neki.

Ekkorra teljesse valt ki o ,es mi a feladata ,amit el is vegzett sok-sok profeciat beteljesitve.

koszonom.

2013. nov. 27. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!