Istnhívők ez hogy van?
Ezt a több éves baromságot már sokszor elsütötték az emberek.
S mivel logikátlan, és ördögi, ezért akik ilyeneket kitalálnak azok a teremtő mivoltjában keresnek hibát.
Tudjuk kitől jönnek ezek a gondolatok.
Ez úgy van kedves kérdező, hogy Isten mindenhatósága ésszerű, tiszta és logikus dolgokon alapszik, nem ördögi gondolatokkal kijátszott elmélkedéseken.
Katy Weaver
Logika? :-D....
Mellesleg megkérdezhetem kijártad már az alapiskolát?
Szerintem gyere valamilyen eredetibb érveléssel, ez ősrégi.
Kérdésedre a válasz pedig. Igen, tud olyan követ teremteni, amit nem tud felemelni. Aztán felemeli.
De ördögi és logikátlan
Mert szembe megy az ésszerűséggel, csak azért, hogy az ember okosságát akarja fitogtatni az életadójával szemben
Pedig sehol nem vagyunk az Isteni bölcsességtől
Akik ilyenekkel foglalkoznak azok leragadnak ezeknél, és közben szépen elsiklanak a megmentés lehetősége mellett.
olyan dolgokkal foglalkozva amit nem tudnak maguk se megmagyarázni, de az alázatosság hiánya miatt nem vallják be hogy korlátolt a hatalmuk és a képességük, és van akik felettük állnak, mert nem akarják semminek és senkinek alávetni magukat.
Ahogy a szent írás írja az okoskodásukban hiába valóság az életük.
Katy Weaver
Kedves Kérdező!
Istent anyagi logikával lehetetlen megérteni. A mi intelligenciánk kevés ahhoz, hogy megértsük az Ő cselekedeteit. A logikát ne Isten megértésére használd, hanem az anyagi világ működésére, és ha egy kicsit is nyitott szemmel jársz, akkor észreveszed, hogy minden tökéletesen működik, minden élő és élettelen dolog teremtve lett. Valaki megtervezte és megalkotta. Ez logikus.
Hú de emelkedett. De igen, de nem, ...
Kérdező, a hívők által elképzelt isten nem így mindenható. Ha belegondolnál megértenéd, hogy felemelhetetlen kő nincs. A kő súlyát a gravitáció adja. Ahogy növeled a tömegét, nő a gravitációs ereje (meg persze a terjedelme), egy idő után olyan folyamatok indulnak el, amelyek a fekete lyukhoz vezetnek, ami ugye nem kő. A paradoxon látszatát az adja, hogy paradox (lehetetlen) helyzetet képzelsz el.
Kedves kérdezö, bocsáss meg a feleletemért, hogy kétségbevontam az iskolai végzettségedet, a kérdés humoros történetet elevenített meg nekem, ami több évtizeddel ezelött történt.
Ismertem egy embert aki nagyon okosnak vélte magát /de szegény nagyon buta volt/... és ezzel a kérdéssel húzta ki magát :-).....olyan elégedettnek érezte magát, körbe is tekingetett hogy ugye ö milyen okos
Ez a téma eszembe juttatott egy tao-ista filozófikust:
"Egyszer Csuang-ce álmában pillangó volt. Hirtelen felébredt és nem tudta Csuang-ce álmodta azt, hogy ö egy pillangó, vagy a pillangó álmodta azt, hogy ö Csuang-ce"
Hát valaki gondolkodik a nehéz köröl, valaki a pillangóról....:-) én egyikröl sem, nem tehetek róla de nevetö görcsöt kapok, különösen ha valaki ehhez még komoly képet vág
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!