A Biblia mit mond erről a 2012.12.21. dátumról, van róla említés?
Frászt van!
Ez az egész baromság a maja naptár fatális félreértelmezéséből született a nyugati civilizáció szórakoztatására és rémítgetésére.
Egy szó sem igaz az egészből.
(Előző vagyok)
Mellesleg többször is elmondtam már ezen az oldalon, hogy a Biblia nem jóslatgyűjtemény. Még ami jóslat6nak tűnik benne, az is inkább csak a saját kora embereinek szóló intelem a helyes életre.
Csak az Ószövetségben vannak próféciák és azok is az Újszövetség korára, a Messiás eljövetelére vonatkoznak.
Úgyhogy felejtsétek már el, hogy ez meg az meg van-e írva a Bibliában, mert a válasz mindegyikre az lesz, hogy NINCS!!!
Most télleg félsz, mert egy hülye filmet kitaláltak? Volt már ezer eljön a világvége film és mégis...nahh bumm élünk...
Amúgy ha már az ilyen filmekben keresed az igazat akkor, az mikor megállt a földet ajánlom, annak legalább van alapja
Semmit, ugyanis, bármilyen meglepő, a Biblia nem egy évkönyv, ahol külön rovat 2009-nek, 2010-nek, 2011-nek, 2012-nek, és így tovább.....
Amúgyis, honnan vetted ezt a hülyeséget? :D
Emberek, eldobom az agyam komolyan, nem régen olyan kérdést olvastam "a Biblia mivel magyarázza a giliszták kettészakadását".....ááááááááááááááááá....Hány évesek az ilyen kérdéseket feltevők? XD
Azért nem kell mindjárt lehurrogni a kérdezőt, nyilvánvalóan nem jártas ebben a témában semennyire sem, ezért merte feltenni itt a kérdést. Azt sem állította, hogy hinne a világvégében, pusztán a fenti dátumra kérdezett rá, hogy a Bibliának van-e bármi köze is a dologhoz.
Egyébként a válasz: nincs. A Bibliában nincsenek a jövőre vonatkozó próféciák, évszámokkal. Ahogy egyébként a maja naptárban sincs. Ahogy már írták, ez csak egy félreértés. a Maja naptárnak van egy nagyjából 5000 földi évnek megfelelő ciklusa, ami 2012-ben ér véget. Ez nem azt jelenti, hogy vége lesz a világnak, hanem hogy a naptár újraindul. Ez olyan volna, mintha azt mondanánk, hogy "ez év december 31-én vége lesz a világnak, mert nincs több nap a Gergely-naptárban". Ugyanúgy nem lesz vége a maják szerint sem, csak újrakezdődik.
Igen, errol az idoszakrol sokat ir a Biblia.
De nem ez a fontos, hanem hogy oszinten keresd Istent!
Sőt!
Mégcsak nem is ér véget. Csak a maják nem írták tovább, mert nem látták szükségét.
Gondolj csak bele! A maja civilizáció 900 körül. vagyis ide s tova ezeregyszáz éve lehanyatlott. Minek számozták volna az éveket évezredekkel előre.
Ha következetes a naptáruk, márpedig miért ne lenne az, a végpontja valamikor négyezer év múlva lesz.
És még akkora se jósoltak világvégét, csak "az istenek visszatértét" és "egy új korszak kezdetét". 1492-ben is egy új korszak kezdődött. A középkort felváltotta akora újkor. Mégsem tört ki minden vulkán egyszerre, nem csapódtak be meteorok, nem öntötte el cunami az egész szárazföldet.
Ez csak a nép ijesztgetésére szolgáló baromság. Olyan, mint a mumus.
A Biblia ezt mondja arról a dátumról:
Arról a napról és óráról pedig senki sem tud, az ég angyalai sem, hanem csak az én Atyám egyedül. /Máté evang. 24.36/
Be akartam toldani a forgatókönyvírót a szövegbe, de nem tudtam, hogy melyik részbe írjam ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!