Isten szereti a homoszexuálisokat? (Én nem vagyok az, csak érdekel)
Figyelt kérdés
2009. nov. 15. 16:33
21/24 anonim válasza:
Már a kérdés rossz. Ez egyszerűbb fordításban: "Isten szereti a bűnösöket?" vagy "Isten szereti a paráznákat?" De hát benne van a tízparancsolatban. A homoszexualitás más néven élvezetek hajszolása, perverzió, szexelés, semmi köze a szeretethez. De létezik kiút, ha a homokos, folyton elismeri, hogy vétkezett és kéri Istent szabadítsa meg ettől az állapottól, folyton bánja bűnét. És szerintem meg is tud gyógyulni. Az a gond, hogy a homokosok nem is gondolják ezt bűnnek. (Korinthus, Pál apostol tudott bűneiről, s folyton engesztelést kért.)
22/24 anonim válasza:
Újabb fejlemény: Tudósok bebizonyították, hogy a homoszexualitás betegség, genetikai eredetű. Olyan mint a Dan-kor vagy bármilyen születési rendellenesség. A magzat az anyaméhben rosszul fejlődött. Remélem nemsokára lesz rá gyógyszer és vége lesz.
És most már még nehezebb eldönteni, hogy Isten szereti-e vagy nem. Sőt Isten vajon azt akarta, hogy valaki egészségtelenül jöjjön a világra?
23/24 Ling-ce válasza:
Isten első szava az első emberpárhoz, (értsd az emberiséghez, mert nem két embert hanem AZ embert teremtette meg): Szaporodjatok és sokasodjatok. Ezt a parancsot csak heteroszexuálisok tudják végrehajtani. Ez nem a melegek elítélése, hanem a homoszexualitásé. A bűnt és a bűnöst elválasztjuk egymástól. Isten mindenkit szeret, és csak az kárhozik el, aki elutasítja az Ő szeretetét. A homoszexualitás nem illik Isten tervébe, biztos nem ilyennek teremtette az embert. Abban nem hiszek, hogy egy bizonyos meleg gén miatt homoszexuális valaki. Nem is érdekel az oka. Mint keresztyén csak a bűnt vetem meg, embertársamat nem. A homoszexuálisnak feladata küzdeni ellene, és nem azonosulhat ezzel a nem Istentől való dologgal. A többi embernek viszont felelőssége, hogy emberséges legyen hozzá, és ne ringassa abba a léthazugságba, hogy ezt el kell fogadnia. Aki ilyet tesz, megbotránkoztatja felebarátját, és tudjuk, hogy Jézus mit mondott erről.
24/24 világvége1 válasza:
Isten a jókat szereti. Függetlenül attól, milyen a szexuális orientációjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!