Bűn az, ha keleti szobrokat tartok a szobámban, mint emléktárgyakat korábbi utazásaimról? Elsősorban Római katolikusok véleménye érdekel.
Római katolikus vallású vagyok. Ehhez ragaszkodom. Ez az én utam. Azonban nemrég jártam Ázsia különböző pontjain: India, Nepál, Tibet. Innen hoztam haza magammal különböző tárgyakat, konkrétan: Siva- és Buddha-szobrokat, mandalákat, könyveket. Ezeknek berendeztem egy polcot, amin tartom őket, de NEM vallási tárgyaknak tekintve ezeket!
Ezek számomra nem többek emléktárgyaknál, mintha Ázsia egy szeletét hoztam volna haza magammal, emlékbe.
Így is bűn volna, ha megtartom? Vagy így dísznek és emléktárgyaknak maradhatnak?
Kérdésem katolikus hívőkhöz szól, mivel magam is az vagyok és az az iránymutatás a zsinórmérték számomra.
Gonosz szellemi erők? Mi, éjszaka életre kelnek, és sátánizmusra térítenek? Jaj, hagyjuk már! Ne ijesztgessétek már!
És viccet félretéve, szerintem meg nem a faragott szobrok veszélyesek, hanem az ilyen vaskalapos, rémisztgetős gondolkodás. Ha egyszer az ember lelkének SEMMIT nem jelentenek azok a szobrok, csak díszek, akkor azok díszek.
Azok okoznak kárt, akik ennyire rémisztgetnek Isten haragjával... Én is addig féltem tőle, amíg nem találkoztam igazán szeretet-teljes hívőkkel, akik megmutatták nekem Isten igazi arcát, Aki igazából sokkal szeretet-teljesebb, megbocsájtóbb...
És katolikus vagyok. Pont.
Amennyiben nem helyezed Buddhát és Sivát Jézus helyébe, addig szerintem nincs probléma ezekkel. Mint írtad, nem vallási célból használod őket, hanem csak az ázsiai utazásra emlékeztetnek.
Jehovisták teológiájából meg köszönjük, de nem kérünk. Van már vezérfonalunk 2000 éve. Mi is tiszteletben tartjuk a ő hitüket, ők se rágalmazzák minket úgy, hogy nem is ismerik.. A Kérdező szerintem világosan leírta, hogy a kérdés katolikus hívőkhöz szól, én sem írok olyan kérdésre, amit nem nekem címeznek.
Ugyan, dehogy bűn.
Látom sok felé jártál. A Vatikáni Múzeumban nem jártál véletlen? Tele van ókori római és görög szobrokkal, amiket a történelem során az ókori Róma romjaiból a pápák összegyűjtöttek. A képzőművészet szeretete nem bűn.
tattila, ezek szerint a te szobádban semmilyen kép vagy dísztárgy nincs? Se egy tájkép a falon, se egy fotó a kedvesedről, se egy plüssállat?
Nekem van egy plüss békám, de ez távolról sem jelenti azt, hogy én a Nagy Békaistent imádom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!