A Sátán teremthet akármit is?
Ha a semmiből való teremtést érted - az valószínűleg neki sem megy.
A többi "teremtést" pedig lassan már mi is tudjuk. Életet már teremtettünk, és nemsokára már olyat is fogunk, amilyen ma még nem is létezik.
Nyilván ő is ki tud találni új dolgokat, és ezeket el is tudja készíteni. Bár a Biblia pont egy ilyet se ír le - lehet, hogy emiatt lázadt fel?
Kedves Sörpocak,
Sátán nem tud teremteni, mert maga is egy teremtmény, ennél fogva nem lehet élő forrása az életnek.
Csak egy Teremtő van, nincs Kettő.
Katy Weaver
Vidiripi
"Sátán nem tud teremteni, mert maga is egy teremtmény, ennél fogva nem lehet élő forrása az életnek.
Csak egy Teremtő van, nincs Kettő."
János 14:6 Jézus így válaszolt: "Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam.
Jézus lehet. Bár van aki azt állítja hogy ő is egy teremtett angyal. De én ezt nem hiszem.
János 1:3 Minden általa lett, és nélküle semmi sem lett, ami létrejött.
4 Benne élet volt, és az élet volt az emberek világossága.
Szervusz
Attól függ milyen értelemben.
Úgy teremteni mint Isten nem tud.
Inkább rombolja, de nem akárhogyan Isten teremtésművét. Nézd meg a föld ökológiáját. Na ja, most azt mondod az emberek. Az embereket csak felhasználja, illetve kihasználja az önzésüket.
De teremtett egy világrendszert: a politikájával, vallásával és a kereskedelmével. Szerinted jó ez az embernek?
Szerencsénkre látja ezt Isten is. Leíratta mit fog vele tenni a megfelelő időben.
Érdekes elemzést olvastam a minap.
Érinti a kérdésed is.
Esetleg más tudatát is feszegetheti.
Nem feltétlenül azonosulok vele.
Az elemzést itt keresd.
Magyar Elektronikus Könyvtár
Író: Pintér István Cím: Utolsókból elsők:Gondolatok az út végén
"Ehhez ért a Sátán: hazugságokhoz, emberöléshez, káoszhoz, pustításhoz, romboláshoz"(tattila1012 válasza.)
Az Isten azért sokkal jobban ért ezekhez mint a Sátán !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!