Valaki meg tudná nekem mondani, napra lebontva, hogy Isten a 7 nap alatt melyik nap mit teremtett?
Sztem inkább a választ pm-be ad, nem tudom érdekel-e bárkit ez a párbeszéd...
"Ezt magadon is meg tudod figyelni."
ezt külön jelzem, ha nem jelzem, akkor nem én találtam ki hanem vmi kézzelfogható kutatási eredmény/vagy elmélet, vagy a tudásunk határáról levő dolgot gondoltam tovább.
"Ha figyelsz a gondolataid által kiváltott érzelmi és testi reakciókra (pártatlanul, tehát nem azonosulsz velük), akkor hatásukat vesztve visszahúzódnak."
ha elkerülöd, hogy érzelemmel viszonyulj, a gondolataidhoz akkor elkerülheted az önbecsapást és a vágyvezérélt gondolkodást. Ezt akarod körbeírni vagy mi a fene!
"Ha ezt eddig nem vetted észre, az azt jelzi, hogy azonosulsz a gondolataiddal és magadat összekevered azokkal. "
minek azonosulnék velük? Bármilyen állítás megfogalmazása során figyelek,olyat ne mondjak, ami simán légből kapott.
ha kell percenként váltok gondolatok közt helyzettől függően. Így egyáltalán nem értem mit is akarsz mondani!
"A gondolatok és az általuk kiváltott érzelmek és az azokkal való azonosulás befolyásolja az idegrendszert és az lesz hatással a testre. "
nem tűnt fel hogy nem cáfolsz engem,hanem elbeszélsz mellettem
Gondolat maga az idegrendszer terméke,milliárdnyi neuron által kiváltott mintázat, ami persze visszahat majd rá. Idegrendszer mind a hormonrendszerrel, mind az immunrendszerrel szoros kapcsolatban van, ez tény,nem kitaláció. Három rendszer negatív és pozitív feedback-kel kapcsolatba állnak. Emiatt is lehet meditációval gyakorlással befolyásolni a vegetatív működést is. Tudatos működésért felelős agyrést befolyásolja tudatalatti működésekért felelős részt.
Írásoddal minek is akartál ellentmondani????
"Az idegrendszer feladata az ingerület kódolása és továbbítása. "
ennek azért többről szól,én egyetemen biológiai szakon keményen tanultunk idegrendszerről, nem kérek kioktatást. Amit mondasz az a középiskola szint, ott ennyit kell tudni.
kicsit az érzelmek eredetéről, közérthetően. Mi tudunk eddig!
"Fogalmam sincs, azt tudom, hogy van! "
és miért?Milyen tényszerű dologra alapozod azt hogy "tudod". Ez volt a kérdésem lényege!Ezt vártam!
„Anyagi az, ami a külső érzékszerveid számára hozzáférhető, tehát térben kiterjed.”
ez így simán butaság lett! Világ nagy részét nem láthatjuk érzékszerveinkkel, de sok dolgot trükkökkel, technikai eszközökkel megnézhetünk. pl tény testeden milliárdnyi neutrino áramlik át, amit nem tudsz érzékelni. Egy drága trükkel láthatóvá lehet őket tenni, pontosabban érzékelhetővé.
„És nem önálló, mert, ha önálló lenne, az azt jelentené, hogy függetlenedhet az első elvtől, márpedig a fizika minden törvénye összefut egy végső elvben.”
igazából hova kalandoztál el megint? Törvények,VALÓJÁBAN természetben megfigyelhető kölcsönhatások egyenletekbe öntése. Két tömeggel rendelkező test nem azért vonzza, mert egy rejtett törvény azt mondja nekik, hanem mert ez a tömeggel rendelkező testek TULAJDONSÁGA. kezdem érteni mire akarsz kiluykadni, de n annak semmi, de semmi értelmét nem látom.
„Ha nekilátsz azt javaslom, hogy nyisd ki az elmédet, mert ilyen dacos, tagadó hozzáállással nem sokat fogsz belőle érteni.”
világon sokan át akarnak verni,ha nem tudja értelmesen elmondani a gondolatait,annak nem nyitom ki. Elolvasom, értelmezem, utána beengedem mélyebb értelmezésre. Ám ha simán zavaros és értelmetlen azzal nincs mit kezdeni, mehet a szemétbe és összeráncolom a szemöldökömet.
„rejtett létmód megértése logikai művelet”
eddig leírtakból semmi logikus nem jött ki, ez a baj! Nem tudom abban hol a logika hogy a törvényeket vmi rejtett létmódú izéknek kellene felételezni. Nyugodtan lehet anyaghoz köthető összefüggésnek, tulajdonságnak, kölcsönhatásnak értelmezni.
„Akkor nem vetné el minden materialista,-tudva azt, hogy nem anyagi volt a kezdet-, hogy a törvények nem az anyagból származnak, hanem valami más lényegűből.”
miért akarod az anyagot és energiát szétválasztani. Bizonyos hő és sűrűségérték felett egymásba alakulhatnak. Ismert tény atombomba robbanás során (erejétől függően) akár 1 g vagy több anyag energiává alakul. Látjuk is a pusztító erőt. Vhol vmit félreértesz a materalizmusban.
„Nem fantázia, hiszen a végkövetkeztetésig nem fantázia, hanem logikai úton el lehet jutni.”
Egy probléma hol itt a logika, seholse látom a levezetésben és következtetésbe. hivatkozol rá, de nincs a szavak közt logikai összefüggések. Mindig erre akarsz hivatkozni, csak levezetés nincs! persze ha te szótáradban a fantáziálás logikázásnak nevezed, akkor minden világos!
„A törvények értelmesek, rendezettek, valahonnét kiáradnak, eddig eljutni nem nagy manőver.”
ezzel az a legnagyobb probléma, csak ezt az egy rendszert ismerjük. Kijelentésedre legjobb ellenpélda, hogy sci-fik, fantasy és hasonló művek mindig próbálnak, olyan világot elképzeli ahol különbözőek picit a törvények. Másik problématudásunk hiányossága miatt lehettünk annyira önteltek, hogy azt mondjuk ezek a törvények olyan jól mintha vki ezt ránk öntötte volna. Az érzelmeink ezt mondatják velünk, de logikailag ezt nem vonhatom le!!!!!!
„Magyarázat azt jelenti, hogy a kevesebbel magyarázom a többet, márpedig az egységet, egyet nem lehet egyel kevesebbel magyarázni.”
gratula ez szép manőver volt, kitértél a válasz alól. 5 pontos!
„egy olyan kísérletet hoztál elő bizonyítékként, ami nem valósult meg.” „csupán arra hívtam fel a figyelmed, hogy ez egyenlőre elmélet és ne akarj olyan dolgot bizonyítékként felhasználni, ami nem valósult meg”
pontosabban vita van arról mi is történt, ez teljesen normális! Vkik szerint igen megtörtént, mások még kételkednek. Kicsit jöjjen elő a tömeg téma újra. Jelenség létét nem nagyon vitatja senki. Bizonyítékok léte felé mutatnak. Olvass angol wikit!!!Az kicsit pontosabb mint a magyar,ami sokszor hanyag fordítás.
Úgy tűnik sikerült levadászni 2010-ben! 2005-ös adat a wiki!
„Higgs-mező klasszikusan (tehát nem kvantáltan) is felírható a speciális relativitáselméletben, ekkor mint egy négyes skalár (!!!) mező jelenik meg, és befolyásolja a részecskék nyugalmi tömegét.” és „A Higgs-mechanizmus, a Higgs-térrel való kölcsönhatás ad tömeget a kvarkoknak, leptonoknak és a kölcsönhatásokat közvetítő bozonoknak. Ha nem létezne ez a mechanizmus, akkor minden részecske állandóan fénysebességgel száguldana, nem jöttek volna létre a csillagok, az égitestek, természetesen élet sem lenne.”
ezt oldva továbbra se látom, hogy jönnek elő az erővonalak, vmit továbbra is félreolvasol és értelmezel. Vmt továbbra is nagyon megerőszakolsz! Az erővonalak.az elektromos, mágneses mezőt szemléltető görbék, melyek érintői minden egyes pontban a térerőség vektor(!!!) irányába mutatnak. Higgs mező meg skalármezőként jelenik meg!
„Tessék nézegetni, elmélkedni az e=mc2 tételen,”
oké,én ismerem és értem is, te mit nem értesz hozzá???
Most ügyesen találkoztunk fizika nagy kérdésével, hogy lehet az Einstein általános relativitáselméletét közös nevezőre hozni kvantummechanika. Einstein tömegekről beszél (ez miért van, pontosan az a test miből épül nem oly fontos), addig kvantummechnaikában különféle részecskékről van szó, amiknek alapvetően nincs tömegük, hanem sztük Higgs mechanizmus ad nekik azt (bozonját úgy tűnik felfedezték). Ha ezt végiggondoltad szólj, és válaszolj újra! ha nagy méretben nézzük azt lájuk tömeg energiává alakult, ha kicsibe látjuk, részecske szinte mi történik, magának az anyag változását.
„A valóság az a pillanat, amiben vagy és ez nem a valóságtól való elbújás, hanem a valóság teljes átélése.”
filozófusnak ne menj, mert még egy értelmetlen „bölcselet”.Ügyesen kitértél,4 pontos.
„…………………………………..Az összes problémát az egó okozza.”
ez erős állítás, amit bizonyítani kéne!!!!!! Főleg ha olyan erős szavakat használsz, hogy „összes”. Kb úgy hangzik, mint egy összetett problémát egy paraméterrel akarsz. Aki ilyen kategorikus mondatot mond nehezen megérthető problémáról akkor szinte biztos, hogy hibás az állítása!(látod én ide beteszek egy „szinte” szót,hogy ne legyen túl erős). Közösségek, amik segíthettek azoknak felbomlása, vagy sérülése nagyobb probléma forrás. Ha baj van és nem tudod kihez fordulj vagy nem mersz másba megbízni akkor könnyen súlyosbodhatnak a dolgok.
„Nem tudom, hogy te miről írsz, mert nem tudom mit értesz optimális eset alatt.”
ha képes az egyén arra, amit írtál, vagy megvan a saját mechanizmusa a feldolgozásra. így teljesen egészséges lelkileg.
„Az elme a bevett információkat a tudattalanból ellenőrzés nélkül cibálja elő. Az ember ezekkel azonosul, ahelyett, hogy csak figyelné és arra fordulna, hogy tiszta maradjon a lelke.”
Mert egyre több szemét ér minket, elég csak a netre vagy TV-re gondolni, problémát súlyosbítja, egyre kevesebbet tudunk aludni. Egy jó alvás sokat segít, infókat helyre rakja. Ha aludni nem tud, rendesen szinte biztos előbb-utóbb lelki problémák fogják kínozni.
„Nekem nem gond, ha elakadsz a szavakon, viszont neked jelzi, hogy a megértési képességed útjába akadályok vannak, amiket érdemes pótolni”
Én azt szeretem, ha értjük egymást. pl felesleges idegen szavak nagyon tudnak zavarni. Főleg a gravitál, mert nekem a fizikában használt jelentés ugrik be, és ez azonnal megértési akadályt fog okozni, ahogy te fogalmazol! Ha nem muszáj, nem kell idegen sz
Tömeg és energia kapcsolatában nehogy félreértés legyen
Mikor atomrobbanás történik akkor erősségnek megfelelően bizonyos tömegű anyag átalakul energiává. Ez az energia hő és erős fény formájában,meg pusztító hatásként jelenik meg.
menjünk le atomi szintre. pl egy pozitron és elektron találkozik. mindkettő tömeggel rendelkező részecske.találkozás után két foton keletkezik,aminek energiáját ki lehet számolni a híres képletből. Maga az energia,ami az átalakulás után lesz a foton frekvenciájaként realizálódik. Foton tömegnélküli.
Most lehet képbe hozni a Higgs mechanizmust, de innen már kéne egy képzett fizikus, magas szintű egyetemi matekkal.
Ám maga az energia nem csak úgy magába van a nagy semmiben,hanem pl egy tömegnélküli részecske a foton hordozza különféle elektromágneses sugárzás során.
Pl fizikában tömeg nélküli részecskéket nem szoktak anyagnak nevezni.
Ehhez a Higgs tényleg hogy kapcsolódik pontosan,ez már túlmutat rajtam. és sejtem te, Pietrosol sincs meg a hozzávaló képzettséged (magas ego nem számít annak).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!