Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért tagadják annyian Isten...

Miért tagadják annyian Isten létezését?

Figyelt kérdés

2013. okt. 29. 10:50
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
76%
Nyilván nincs rá szükségük. Mindenki azt keresi, amire szüksége van. Amire nincs, annak keresése valahogy nem jut eszébe.
2013. okt. 29. 18:21
 12/32 Hoffman József ***** válasza:
14%

Ez nagyon egyszerű: azért, mert Isten ítéletet mond bűnös életmódjuk felett, és a helyett, hogy erkölcseiken javítanának, inkább tagadni próbálják az igaz bíró létezését.

Ahogyan Julian Huxley is mondta:

„Azt hiszem, azért örültünk meg annyira A fajok eredetének, mert Istent nem tudtuk összeegyeztetni a szexuális erkölcseinkkel.”

Továbbá az emberek túlságosan büszkék, nem akarnak engedelmeskedni senkinek, Isten pedig engedelmességet kíván. Pedig, ha tudnák, hogy Istennek engedelmeskedni sokkal gyümölcsözőbb, mint önnön bűnös természetüknek!

"Vegyétek föl magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy én szelíd és alázatos szívű vagyok: és nyugalmat találtok a ti lelkeiteknek. Mert az én igám gyönyörűséges, és az én terhem könnyű." (Máté 11:29-30)

2013. okt. 29. 22:51
 13/32 anonim ***** válasza:
63%
Ha ez így lenne, akkor nem ateista lennék, hanem egy másik vallás híve. Miért dobnám el magamtól a jót, a gyümölcsöző jövőd, ha nem lenne nyomós okom arra, hogy ateista legyek? :-D Ez a baj veletek. Helyettünk is megválaszoljátok a kérdést, csakhogy nem a valóságra alapozva, hanem a saját nézeteitek alapján. (olykor ez az ateistákra is igaz, csak, hogy idebigyesszem)
2013. okt. 29. 23:06
 14/32 anonim ***** válasza:

"Ez nagyon egyszerű: azért, mert Isten ítéletet mond bűnös életmódjuk felett, és a helyett, hogy erkölcseiken javítanának, inkább tagadni próbálják az igaz bíró létezését."

Ezt most úgy írod, mintha az összes ateista erkölcstelen, bűnös lelkű ember lenne. Think!

Lehet, hogy egy ateista kedvesebb lenne az Istenednek, mint egy elvakult valláskárosult.

2013. okt. 30. 07:41
 15/32 anonim ***** válasza:
Ami nincs abba miért kéne hinni? Ez egy jó mese emberek! Semmi több! Olyan mint a magyar népmesék! Csak azt nem értem, hogy a magyar népmesékről tudják hogy mese, de az istenes mesét meg elhiszik! Ez miért van???
2013. okt. 30. 10:14
 16/32 anonim ***** válasza:
Elmondok nektek valamit! Ami így történt! Nos! Istent az emberi faj az elméjében azért hozta létre, mert fél a haláltól, és valami segítséget kér annak elkerülése érdekében! Mivel mostmár tudjuk, hogy a halált azt mi csináljuk magunknak, VAGY eljár fölöttünk az idő ezért már ennek a szép mesének meg kellett volna szűnnie pláne a 21. században már el kellett volna tűnnie a Föld nevű bolygóról! Azt nem tudom miért nem tűnt el, de amit leírtam így volt! NEM NEM ÉN TALÁLTAM KI!!! TV-ben a discovery science-t nézem oszt ott volt meg a net a barátunk!
2013. okt. 30. 10:23
 17/32 anonim ***** válasza:
Aki nem hiszi járjon utána! :D
2013. okt. 30. 10:24
 18/32 anonim válasza:

A hit alapja éppen az, hogy nem TUDOM, hanem HISZEM, hogy létezik.

Ha tudnám, azt már nem hitnek hívnánk.

2013. okt. 30. 11:14
 19/32 anonim ***** válasza:
0%

Vidiripi

gyakorivalasz2!

"Miért hiszik annyian a létezését? Ez az, amire még logikus indokot nem hallottam, pedig már a nemhitre is hallottam bőven logikátlant, a logikusak mégis csak isten létezése mellett maradnak el."

Logikus neked az az érv hogy azért mert minden rendezett? Logikus az a feltételezés hogy tervezőre utalnak azok a felfedezhető megoldások amelyeket a mérnökök igyekeznek minél jobban lemásolni?

Róma 1:20 Ami ugyanis nem látható belőle: az ő örök hatalma és istensége, az a világ teremtésétől fogva alkotásainak értelmes vizsgálata révén meglátható...."

2013. okt. 30. 23:38
 20/32 anonim ***** válasza:

"Logikus az a feltételezés hogy tervezőre utalnak azok a felfedezhető megoldások amelyeket a mérnökök igyekeznek minél jobban lemásolni?"

A bionikára gondolsz?

Amit a mérnökök igyekeznek lemásolni az evolúció és nem tervezés miatt alakult úgy ahogy.

2013. okt. 30. 23:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!