A tízparancsolatban az van hogy a nyugalom napját azaz (szombatot) szenteld meg és ne dolgozz, most ha én ezen a napon például tanulok akkor az lehet-e?
OFF: Vasárnap nem szabad(na) dolgozni.
Amúgya munka és a tanulás is belezámít.
ahogy az elöző irta
a zsidóknál van a szombat
shabbat
Érdekes kérdés.
Úgy tudom, tanulni nem bűn ekkor. Viszont eredeti írásokban valóban szombat szerepel tiltásként, pl. akkor nem lehet dolgozni.
Később, az I. Constantin császár úgy döntött, hogy ezentúl a vasárnap lesz a pihenőnap. Azelőtt szombat volt a keresztényeknél is. De jelenleg is van pár felekezet, akik a szombatot tartják pihenőnapnak. Nem említetted, hogy melyik felekezethez tartozol, így nehéz pontosabb választ adni. De szerintem tanulni sohasem bűn.
A szombat arról szól, hogy Istennel legyél, így én a tanulást is kerülöm
Ésaiás 58-ban ezt olvassuk: 13 Ha megtartóztatod szombaton lábadat, és nem űzöd kedvtelésedet szent napomon, és a szombatot gyönyörűségnek hívod, az Úr szent és dicsőséges napjának, és megszenteled azt, dolgaidat nem tevén, foglalkozást sem találván, hamis beszédet sem szólván: Akkor gyönyörűséged lesz az Úrban; és én hordozlak a föld magaslatain
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!