Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi magukról azt...

Jehova Tanúi magukról azt állítják, hogy betartják az újszövetséget. Szerintük Ők az egyedüli igaz egyház. Akkor nők miért tanítanak itt a gyakorin, és miért járnak házról házra, és tanítanak?

Figyelt kérdés
1Tim 2,12 A tanítást pedig nem engedem meg az asszonynak, sem hogy a férfin uralkodjék, hanem legyen csendességben.
2013. okt. 25. 08:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

még ennyit kedves kérdezö: ezt csak gondolom akkor érted meg ha a saját szemeddel meglátod hogyan megy a tanitás a gyülekezetben, a kongresszusainkon.... nem tudom milyen vallású lehetsz, de keresztényektöl akár katólikusak, reformátusok is legyenek még nem hallottam ilyen nöellenes "politikát". :-)

Már a Mózesi törvény nagy szabadságot adott az asszonyoknak. A Példabeszédek könyve 31 fejezetét ha elolvasod, azt hiszem elámulsz, hogy milyen nagy szabadsággal rendelkeztek a nök, /természetesen ha nem volt valami buta kegyetlen férjük, mint Nábál Abigailnak. Ábrahámnak maga Isten mondta meg, hogy hallgassa meg mit mond a felesége Sára.... söt sok prófétanö is volt Izraelben.

Maga Jézus sem nézte le az asszonyokat, söt tisztelettel viselkedett velük szemben.

Ha meg akarjuk érteni, mit jelent a tanitás a gyülekezetben a felelösséget Isten a férfiaknak adta. Ez épp ugy van mint a házasságban, a férj a fej, de ez nem jelenti azt hogy uralkodhat, söt kötelessége eltartani a családját, vezetni, és figyelembe venni a felesége és gyermekei érzelmeit, szükségleteit .... együtt közösen megbeszélni a dolgokat.... Sajnos néhány keleti vallás megfosztja a nöket emberi jogaiktól, hosszú fekete /néha színesEBB/ rongyokba bujtatják szerencsétleneket, mert ugye a férj a mindenható úr.... ez szöges ellentétben van a Jehova Isten akaratával

2013. okt. 25. 15:33
 12/18 A kérdező kommentje:

Talán elkerülte a figyelmedet, 15:22-kor is írtam. Nem nőellenes vagyok, hanem ha betartjátok a Bibliában leírt utasításokat, akkor ne gyertek ide fel a gyk-ra oktatni engem, mint férfit, hanem maradjatok csendességben. Ez nem az én rendeletem. Hivatkoztok mindig az igaz egyház lévén a levelekre, hogy azok mindenkinek szólnak, ami rátok is vonatkozna, azt mindig kicsavarjátok, belemagyaráztok, hogy azt mondjátok, hogy ennek a gyülekezetnek, meg annak a gyülekezetnek szól.

Itt nem prédikáltok, hanem vitát gerjesztetek, és magyaráztok, tanítotok, holott ezt nem lenne szabad. Jogos volt Pál intelme, mert nincs gyümölcse itt asszonyi beszédeiteknek.

2013. okt. 25. 15:44
 13/18 anonim ***** válasza:

Kedves kérdezö, képzeld el, hogy az elsö században élsz. Itt történik egy nagyon érdekes eset. Az Apostolok Cselekedete 18:24-26 leír egy történetet. Egy Apollós nevezetü férfi aki keresztény lett, de nem volt egészen pontos ismerete. Egy házaspár /férfi és NÖ nevükön szólva Akvila és Priscilla magukhoz vették öt és megmagyarázták neki, amit nem értett.

Nos ilyen értelemben hirdetnek Jehova tanui között ma is a nök.

és még csináltam egy gyors kis kutatást: a próféta kifejezés görögül "pro-fe´tes" szó szerint azt jelenti..

"az aki valamilyen üzenetet ad ád".....

Azok a klasszikus próféták, akik a bibliai idökben éltek, ma már nincsennek. Mi hirdetjük, átadjuk az embereknek azt, amit a Biblia megírt és megjövendölt

2013. okt. 25. 16:25
 14/18 A kérdező kommentje:

Egy: Nem kellett tanítani, mert: "Ez meg volt tanítva az Úrnak útára"

Ők pusztán kifejtették (szó sincs arról, hogy az asszony tanította volna) előtte nyilvánvalóbban az Istennek útját.

Kettő: Jóel prófétára visszatérve:

Hogyan prófétáltak? "kiöntöm lelkemet minden testre"

Az emberek nyelveken szóltak, csodákat tettek, gyógyítottak, mert Isten a szellemét kiöntötte reájuk. Ez prófétálás. Amit ti tesztek, az tanítás, prédikálás. Köze nincs a prófétáláshoz. Mint nem egyszer mondtam, nem keverendő a kettő.

Ha ti megtartanátok az újszövetség parancsolatait, nem járnátok házról házra, és asszonyaitok nem tanítanák a férfiakat. Ha értelemmel tanítanának titeket, tudnátok, hogy a bibliai időben a név használata egyenlő volt a személlyel. Tehát ha azt mondták, hogy szent a neved, az azt jelentette, hogy szent vagy. Nincs a személyre szó. De erről már írtam. stb. stb.

2013. okt. 25. 16:45
 15/18 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező./(Zsoltárok 68:11) 11 Jehova tudatja a szót; A jó hírt vivő asszonyok, íme, nagy sereg./

Nem értem, miért kell valótlanságokkal vádolni minket.

Nem tartjuk magunkat többre mint ahogy az elmondásod alapján írod.

Attól, hogy ezt a munkát végezni kell, igen is nagy alázat kell és felelősség tudat, nem fellengző tulajdonság,

A nők azt a tanácsot kapják, hogy a gyülekezeti összejöveteleken ’csendben tanuljanak, önmaguk teljes alávetésével’, és ne tegyenek fel kihívó kérdéseket a gyülekezetben lévő férfiaknak. Az ilyen összejöveteleken a nők ’ne szóljanak’, ha mondanivalójuk az alárendeltség hiányáról tanúskodna (1Tim 2:11, 12; 1Kor 14:33, 34).

Isten Izraelnek adott Törvénye sok kiváltságot biztosított a nőknek, és a nők kibontakoztathatták a képességeiket.

Férfiak is, és nők is átélhették a Jóel 2:28, 29 beteljesedését. Péter apostol így idézte ezeket a verseket pünkösd napján: „[Én, Jehova] kitöltök az én szellememből mindenfajta testre, és fiaitok meg leányaitok prófétálni fognak . . . ; és még rabszolgáimra és rabszolganőimre is kitöltök szellememből azokban a napokban” (Cselekedetek 2:13–18). I. sz. 33 pünkösdje után a keresztény nők egy ideig megkapták a szellem ajándékait. Idegen nyelveken beszéltek, és prófétáltak is, ami nem feltétlenül azt jelentette, hogy jövendöltek, hanem hogy szentírási igazságokat szóltak.

Az asszonyok nem is taníthatnak Férfit és nem is Tanítanak csak Nőket.

Így ez a vád alaptalan.A gyülekezeten belül meg nem is kapnak semmilyen elnöklői feladatot, ha van képesített férfi ott.

Katy Weaver

2013. okt. 25. 16:56
 16/18 A kérdező kommentje:

Katy Weaver!

Te az utolsó hozzászólásoddal prédikáltad Isten jó hírét, vagy tanítani próbáltál?

Az általad említett Zsoltárok 68;11 helyett helyesebb lett volna inkább a 68;12-őt említened, gondolom félreírtad.

Dávid itt miről is ír? A IIMózes15-öt eleveníti meg:

2Móz 15:20 - 15:21

20 Akkor Miriám prófétaasszony, Áronnak nénje dobot vőn kezébe, és kimenének utána mind az asszonyok dobokkal és táncolva.

21 És felele nekik Miriám: Énekeljetek az Úrnak, mert fenséges ő, lovat lovasával tengerbe vetett.

Hírt visznek, prédikálnak, evangelizálnak. Nem tanítanak! Amikor vitába szállsz, „osztod az észt”, akkor tanítasz, és nem evangelizálsz! Nem látod be a különbséget!

„Az asszonyok nem is taníthatnak Férfit és nem is Tanítanak csak Nőket.”

Ha ez így lenne, akkor nem oktattál volna ki pont ezzel a válaszoddal! Megszegitek itt a gyk-n mind a gyülekezetetek rendelését, mind Pál apostolunk utasítását!

Szia

2013. okt. 26. 09:14
 17/18 anonim ***** válasza:

Kedves kérdezö, mondd kérlek van értelme ilyen vitát folytatni?

Azok a nök akikre Jehova kiöntötte szent szellemét pünkösdkor , prófétáltak, hirdették Isten jó akaratát.

Piscilla és Akvila is megmagyarázták Apollósnak a keresztény férfinek, amit nem értett jól, és volt olyan alázatos és bölcs, hogy elfogadta az oktatást.... magyarázatot, tanitást, prófétálást.... válaszd ki belöle azt a szót, amelyik neked szimpatikusabb, de az eredmény egy.

Az asszonyok, éppen ugy mint a férfiak sok tanácsot kaptak, hogyan viselkedjenek a gyülekezetben, otthon, hogyan neveljék szeretettel a gyermekeiket. De ugyanakkor tanácsokat kaptak a férfiak is..

Akvilát és Priscillát Pál apostol is megdicsérte. Bizonyára betartották, hogy a férj volt a fej, közös munkát is végeztek.... együtt hirdettek....

Kedves kérdezö, ha méltóságon alulinak tartod, hogy neked az asszonyok mutassák meg a Bibliádból, hogy mi az Isten szándéka a jövöben, /ami mindenkit érint, akár hisszük-akár nem/...akkor mond meg a hölgyeknek, hogy te nem állsz velük szóba mivel te férfi vagy, küldjenek hozzád férfiakat.....vagy visszautasíthatsz mindent, a te jogod

2013. okt. 26. 10:06
 18/18 anonim ***** válasza:
10%
Az, hogy valaki megossza másokkal, amit tanult az nem tanítás. Ha valaki beszél Isten Ígéreteiről, az egy kiváltság. Sok egyházban jó lenne körülnézned azzal kapcsolatban, hogy a nők mivel foglalkoznak. Üdv.
2013. okt. 26. 20:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!