Mit jelent a Maranatha szó? A hétvégén a templomba egy énekben hallottam.
Figyelt kérdés
2013. okt. 22. 17:43
1/6 anonim válasza:
János Evangyélioma 14. rész:
"21. A ki ismeri az én parancsolataimat és megtartja azokat, az szeret engem; a ki pedig engem szeret, azt szereti az én Atyám, én is szeretem azt, és kijelentem magamat annak.
22. Monda néki Júdás (nem az Iskáriótes): Uram, mi dolog, hogy nékünk jelented ki magadat, és nem a világnak?
23. Felele Jézus és monda néki: Ha valaki szeret engem, megtartja az én beszédemet: és az én Atyám szereti azt, és ahhoz megyünk, és annál lakozunk."
Korinthusbeliekhez írt I. levél 16. rész:
"22. Ha valaki nem szereti az Úr Jézus Krisztust, legyen átkozott! Maran atha."
(google): Két féle jelentése van:
Maran atha: Urunk eljött.
Marana Tha: Jövel Uram.
Részletes leírás:
2/6 anonim válasza:
Ui: Nem vagyok pünkösdi, csak ezt dobta ki először a google és elolvasva a cikket, nekem jónak tűnt amiket írtak benne.
3/6 A kérdező kommentje:
És a Jövel mit is jelent?
2013. okt. 22. 20:19
5/6 anonim válasza:
Marhanátha ide marhanátha oda én bizony átkozott vagyok mert nem szeretem az URJÉZUSKRISZTUST.
6/6 anonim válasza:
Én úgy tudom, régen, mikor üldözték a keresztényeket, a piacon a porba rajzolták a halacskát, így várva, amíg egy másik keresztény észre nem veszi és odamegy, hogy köszöntség egymást. Akkor azt mondták, Marana tha, ami annyit tesz, kitartás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!