Vallásfreakek, ez mint jelent?
"Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet bocsássak e földre; nem azért jöttem, hogy békességet bocsássak, hanem hogy fegyvert."
Máté 10:34
Nem igazán értem a jelentését, illetve a szövegkörnyezetét, elég randomnak tűnt. Valaki elmagyarázná ?
"Nem, a kereszténység akkor még nem létezett."
---> Ez mit akart jelenteni ? Azt, hogy Róma ezredik életévében még nem létezett a kereszténység, vagy mi ?
"Jézus előre látta, hogy azok akik tanítását elfogadják és komolyan veszik csak sok küzdelem és véres áldozatok árán érik el, hogy az elterjedjen."
Kedves válaszoló és kérdező! Akik Jézus tanítását elfogadják és komolyan veszik, azok valóban keresztények, a szó "Krisztus-követő" értelmében. Akik pedig valóban keresztények, azok nem lesznek okai és végrehajtói véres áldozatokat követelő történelmi eseményeknek.
De hát az a "kereszténység", amit ismerünk erre rácáfol! Igen rá, de azok nem igaz keresztények - akkor sem, ha a legjobb szándékkal tették is, amit parancsoltak nekik. A Biblia beszél az első sz. utáni nagy hitehagyásról, olyan korszakról, mikor a valódi keresztény erkölcsöket megrontják majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!