Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az bűn, hogy nem akarok gyereket?

Az bűn, hogy nem akarok gyereket?

Figyelt kérdés
Én nem akarok gyereket. Valahogy az agglegény élet mindig is jobban vonzott a családapa szerepnél. A családapa élete nem nekem való. De mostanában azon gondolkodom, hogy ez nem-e bűn? Hogy ezzel megfosztok egy lelket a létezéstől és az üdvösség örömétől. Az bűn, hogy nem lesz gyerekem. Engem mindig is érdekelt a fizika és a természet. Úgy érzem, hogy nekem az az életem. Hiszek Istenben és tudós akarok lenni, mert akkor érzem a legközelebb magamhoz Istent, amikor a művéről, a világról tanulok, amikor fizikát tanulok. Az bűn, hogy nem vágyok gyerekre és nem is akarok?
2013. okt. 17. 17:52
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Hidd el nem fogok változtatni az álláspontom. Nekem nem kell gyerek. Én független lélek vagyok és nem is akarok függeni egy gyerektől. Ha lenne gyerekem nem tudnám szeretni.
2013. okt. 19. 09:49
 12/17 Mulder614 ***** válasza:
Nem gond. Az élet átadásának csak Ádám idejében volt törvénye. Azért hogy betöltsék a földet. Most már mindenki maga dönti el mit szeretne!
2013. okt. 19. 14:13
 13/17 anonim ***** válasza:
Szaporodjatok és sokasodjatok, mondá az úr...
2013. nov. 6. 20:18
 14/17 Drk91 válasza:

egyetértek.... inkább ne is legyen gyereked, minthogy egész életedben úgy élj, hogy van egy "kéretlen" gyerek... szerintem az rosszabb, nem biztos, h teljesen az apukája tudnál lenni... megspórolsz magadnak is és a gyereknek is egy csomó fájdalmat.

amugy meg annyira bírom, hogy az nem bűn hogy ha a pasi nem akar gyereket, de ha egy nő nem akar, akkor már rögtön ingyenélőnek, elkényelmesedettnek titulálják.... mi is ugyanúgy hozzáadunk a munkánkkal az adóhoz...

2016. máj. 5. 14:41
 15/17 anonim ***** válasza:

Drk91: ez az ingyenélő dolog azért is baromság, mert én még olyat nem láttam, hogy valaki azért vállalt volna gyereket, hogy legyén még egy adófizető az országban :D

Amúgy meg szerintem nem baj, ha csökken a lakosság száma. Nekem jobban tetszene, ha szellősebb lenne az ország. És a világ.

2016. máj. 5. 16:45
 16/17 Drk91 válasza:

#15-ös

én a saját szituációmból indultam ki, azért fogalmaztam így. A saját apámtól kaptam azt meg hogy aki nem akar gyereket az elkényelmesedett, meg stb stb... tényleg egyajta ilyen rosszalás övezi az ilyen beállítottságú embereket. Én is ilyennek vallom magam, és úgy gondolom, hogy ez inkább előrelátó döntés, mint elkényelmesedett...

igen, egyetértek a véleményeddel, abból a szempontból, hogy a kevesebb ember kevesebb megterhelést jelent az így is agyonszennyezett Földnek...

2016. máj. 5. 21:17
 17/17 anonim ***** válasza:

Nem csak a földnek, szerintem az embereknek is jobb lenne. Milyen klassz lenne, ha lennének nagy lakatlan területek. Ahol esetleg, akinek mindenből elege van újrakezdené pl.

Úgy tűnik amúgy nekem sem lesz gyerekem. És azt hiszem így van jól. Nagyon olyan pályára tenne, ami idegen tőlem. Bár lehet ebben lenne izgalom. De sacc olyan izgalom, hogy mondjuk bírnék e egy bányát. Szóval, ami nagyon erős élmény, de nem igazán vonz.

2016. máj. 5. 22:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!