Van értelme még bármilyen a Hit Gyülekezete bármilyen pocskondiázásának ezek után?
A HGY hitvallása szerint fundamentalista egyháznak nevezhető, vagyis szorosan a Szentírás alapja szerint követi Isten útmutatását. Ezért is nem fognak itt igével alátámasztva értelmes vitát nyitni, mivel a legtöbb rágalmazója a Hit Gyülekezetének olyan világi emberek, akik Isten beszédét maguk is a hátuk mögé vetik, vagy pedig olyan vallásos ál-keresztény törvénykező emberek akik általában bizonyos történelmi egyházhoz tartoznak, de ez az egyház sosem buzdította a híveit a Biblia megismerésére.
Az adakozás, a tized fizetése, a nyelveken szólás, a Szent Szellemmel való betöltekezés, stb, mind mind a Szentírásban megtalálhatóak...
A HGY munkásságát mind Európában, Amerikában, Izraelben és még számos helyen a világban ismerik, és elismerik, például Németh Sándor az Izraeli állam legmagasabb kitüntetését kapta meg.
A pocskondiázóknak csak annyit üzennék, hogy adott a lehetőség, alapítsanak a semmiből egy gyülekezetet, amely túlél mindent, és álljanak oda, beszéljék ki a pénzt az emberek pénztárcájából. Meg lehet mutatni, én szívesen megnézném...
Titokban tartottak összejöveteleket, mert a kommunizmusnak nem tetszett a ténykedésük, mivel alapból nem voltak jó barátságba a vallásokkal. Furcsamód, eléggé megszaladt nekik... Vajon honnan? Komolyan... Töröm a fejem és nem tudok rájönni, honnan fussa arra hogy Németh Sanyi nagyvilági életét pénzeljék, arra hogy kiplakátozzák a várost, arra hogy külön műsoruk legyen, arra hogy felépítsenek a Gyömrői úton valami óriás palotát a legmodernebb berendezésekkel, és még biztonsági szolgálatot is fogadjanak?
Talán mégis csak pénzelve voltak, és mégiscsak jó biznisssszzz ez a Hitgyüli.
A Katolikus Egyházzal meg ne példálózz, mert én nem vagyok Katolikus, és szerintem ezzel sokan vannak még így. Amúgy is... Attól hogy a másikra mutogatsz attól még nálatok sem más a helyzet :D
@ 21-es (előbbi válaszoló)
Valóban titokban tartották az összejöveteleket, méghozzá azért, mert a kommunizmus ideje alatt a vallás az egyik volt, amit nem igazán toleráltak.
Mi volt? Lenin minden mennyiségben: "Árad tiszta fényed, Lenin győz a néped, mindig élni fogsz, mint a nap ragyogsz..." > a vezér istenként való tisztelete, amitől a gyomrom felfordul! Undorító ez az ömlengés Leninről...
Erre jön egy kis csoport, aki Jézust kezdi el imádni, ráadásul nem úgy, ahogy a katolikus felfogás szerint kell, hanem a Biblia alapján... na hát ez, ami szemet szúrt az akkori hatóságnak: megfigyelések, lehallgatások, stb.
Ami pedig a pénzügyet illeti, leírtam, hol találhatóak a Bibliában a bővölködéssel kapcsolatos részek. Ugye azért senkinek nem jut eszébe Pálról, vagy Jézusról azt mondani, hogy biznisz, meg anyagias... :D
Pedig a Hit Gyülekezete pontosan azokat az Igéket követi, amik a SzentÍrásban Jézus, Pál keze által a Szent Szellem írt le.
Az más kérdés, hogy sokan vannak, akik inkább a szegénységet követik annak ellenére, hogy nincs olyan Ige, amiből az derülne ki, hogy az anyagi szegénység (itt tehát nem a lelkiszegénységre gondolok) Isten kedves akarata lenne.
Arról van szó, hogy a mai vallásos világban átoknak vélik azt, ami a Biblia szerint áldás, és áldásnak vélik azt, ami a Biblia szerint átok.
Na ez az, amit helyre kéne tenni.
--------------
A másik: azt írod, ne példálózzak a Katolikus Egyházzal.
De miért ne?
Kezdted/kezdtétek a Hit Gyüli pénzügyeit. Na, én meg erre azt írtam (pontosabban azért válaszoltam), hogy gondoljuk már át egy kicsit - mindenféle rosszindulat nélkül - a Katolikus Egyház dolgait. Elég csak a vallási rendezvényekre gondolni (pl. a pápaválasztást, a pápalátogatást), hogy EZ mibe kerül, és MEKKORA visszhangja van.
Ami pedig a zarándokutakat és a búcsúkat illeti, erre úgy tekint a Katolikus Egyház, mint ami hozzátartozik az üdvösség kimunkálásához. Pedig nem. Ja, és ezek is sokba kerülnek, elhiheted.
A Református Egyház szintén fenntartja - világviszonylatban - saját magát és az intézményeit, plusz a konfirmálás ahogy írtam.
Úgyhogy mielőtt elővennénk a Hit Gyülit, szerintem igencsak át kéne gondolni más egyházakat is.
Namost, félreértés ne essék: engem nem érdekel a katolicizmus pápája, se a zarándokutai, se a búcsúi. Ugyanúgy nem érdekel a református vallás dolgai.
Énfelőlem ellehet mindegyik.
Minden vallásnak szabadság adatott: úgy fordul mindegyik az emberek felé, ahogy akar.
Nézd, én megtettem, hogy múltamból kifolyólag tanulmányoztam a katolikus vallást (ugyanis innen jöttem). Utána kiváncsiságképpen a reformátust is.
Nem hallomásokból, hanem a Bibliát vetettem össze mindazzal, amit a Katolikus, és a Református egyház vall. Utána, és csakis ebből szűrtem le a következtetést.
Ti is megtettétek ezt?
Megtettétek hogy utánanéztetek a Bibliában a bővölködés törvényszerűségeinek, vagy Szent Szellem vételének, esetleg a nyelveken szólás magyarázatának? Vagy bármi másnak, amit a Hit Gyüli vall?
Az egészséges, keresztényre utaló magatartás az, amikor valaki azt tudakolja, hogy X egyház hogy tölti be a SzentÍrás valamilyen témára vonatkozó Igéjét.
A kérdező is erre volt kíváncsi.
Különben a magam részéről szívesen fogadok én is bármilyen, de kultúrált, SzentÍrásra vonatkozó észrevételt, vagy kérdést.
Ennek van értelme.
Üdv! kzs
Lehet privátot küldeni,
Az én gondolataim továbbra is arra irányultak, hogy honnan szereztek ennyi pénzt. Amire meg is adtam tulajdonképpen egy abszolút reális választ, csak te tereled a dolgot valami zavaros misztikus marhaság felé.
És nem, nem érdekel a Katolikus Egyház. Legalábbis itt és most nem. Ki mondta hogy én egyáltalán akármelyik egyházat támogatom? Most rólatok van szó.
Egyébként meg ezerszámra hemzsegnek a hozzátok hasonló világmegváltó szekták, akik azt állítják magukról hogy a bibliai igazságot képviselik. Egy halomnak közölük teljesen más elképzeléseik vannak, és ugyanúgy alá tudják támasztani a Biblia alapján mint ti. Nem érdekel milyen szót hogyan forgattok. Ugyanolyanok vagytok mint akármelyik rock koncertre rángatozó tagokból álló másik szekta, csak annyi a különbség, hogy megvan Hitgyüli pénze, és szükséges "kapcsolatai" ahhoz hogy elfogadott egyházzá és népszerűvé váljanak.
Sajnos eddig csak arrogáns megnyilvánulást hallott a a HGy tagjaitól. Sajnos még nem volt szerencsém olyan emberrel sem beszélni (tőlük) akiből az alázat, a szeretet áradt volna.
Csak egy példa: kzs is mikor nincsenek érvek akkor a többi egyházra mutogat, hogy milyenek, de nem ez volt a kérdés. :)
Számomra egy olyan egyház mely kiközösít nem a szeretett sugározza, nem az evangéliumot hirdeti!
Személyes tapasztalatból mondom! Megkérdezték tőlem, hogy beszélek-e nyelveken? Nem? Akkor te még nem töltekeztél be Szent Szellemmel! No comment...
Szia!
A kérdésedet az ihlette, hogy egy elfogult H.Gy. tag (eric_one) ezeket a sorokat leírta?
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__4..
Javaslom a "Fesz van" című könyv elolvasását, amit egy szabadult Hit Gyülekezetes írt.
Még pdf -ben is elérhető:
Elég szomorú, hogy a Bibliára hivatkozva csinálják ezeket az üzemleket.
Persze, meg lehet mindent magyarázni a Bibliából praktikusan idézgetve, ahogy a többi szekta is megmagyarázza az igazát. Mind másik igazságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!