Mi a baj a hit gyülekeztével?
Kedves kérdező tessék: Máté 6,19 Ne gyűjtsetek kincseket a földön ahol moly és rozsda emészt... stb Németh Sándornak ennek ellenére luxusautója van meg villája, Jézus azt is mondta hogy: könnyebb a tevének átmenni a tű fokán mint a gazdagnak a mennybe jutni. Rosszak a tanítások azt mondják hogy aki gazdag azt szereti az Isten... Jézus nem ezt tanította csak ez a mondat nagyon jó mert lehet vele csalogatni a fiatalokat főleg ebbe a gazdasági helyzetbe. Ami szerintem probléma, és ami zavar hogy nem azzal indítanak hogy az ő gyülekezetük milyen jó, hanem hogy az enyém rossz. hogy katolikusok voltak de az nem jó templomba járt de az se jó, persze a gyülekezet az jó, ez a nagy probléma mert tanítsanak amit akarnak csináljanak amit akarnak DE ne rágalmazzák a többi egyházat és a tanításukban ne mocskolják be. Amivel jönnek mindig azok az igeszakaszok amiket nem mondanak végig csak az elejét ami nekik jó.
PL.: a katolikusok bálványimádók mert ez van a bibliába:
ne faragjatok magatoknak szobrokat képeket, ennyit mondanak, de folytatódik:
ne faragjatok magatoknak szobrokat képeket arról ami az égben a földön vagy a vizekben van és ne IMÁDD azokat. ez a lényeg nem imádjuk vagy gondolom mindenkinek van fényképe az édesanyjáról akkor ő is bálványimádó hiszen képet csinált arról ami a földön van... nem nem az hiszen nem imádja a képeket. Röviden ennyi de rengetek olyan dolog van amit ők mondanak és nem igaz. A másik hogy ők 30 éve alakultak - kérdem én kb 1900 évig hol volt Isten? Sehol? mert nem volt még a gyülekezet, se a Sándor. Még sok mindent lehetne írni én nem gyűlölöm őket csak néha haragszom rájuk hogy rágalmazzák a többi egyházat.
32-esnek!
Szeretném ha tudnád hogy nem a katolikus hívőket ítéljük el, hanem magát a katolicizmust mint vallást, és annak tanait ítéljük meg a Szentírás alapján. Én hiszem hogy a templomokba is sok Istenkereső ember jár, de őket ott nem Istenhez vezetik. Mielőtt itt felkapnád a vizet, gondolkodj el azon kérlek, hogy ahol az egyházi tradíció és a Biblia ellentmond egymásnak, melyiknek tulajdonítsunk nagyobb tekintélyt?
Van-e szó a Szentírásban a pápaságról?
Bűneinkre Istentől,vagy emberektől kell-e feloldozást várnunk?
Mit mond a Biblia Máriával kapcsolatban? (Mária-kultusz)
Szükség van-e tisztítótűzre?
Nem szándékom megbántani senkit, de fontos hogy felnyissuk mások szemeit az igazságra, és mindezt szeretetteljes szellemben tegyük.
Isten áldjon!
Ami mindig eszembe jut még hogy vannak olyan gyülisek akik kb 2 hete járnak oda és máris okosabbak mindenkinél erről ez jut eszembe:
van a balga ember aki homokra építette házát szakadt a zápor jött az ár és a házat elmosta, viszont az okos sziklára építi a házát szakadt a zápor jött az ár és házat nem mosta el én 21 éve tanulom a vallásomat nem 2 hete de már okosabb mint én erről ez jut az eszembe illetve nagyon hasonlót mondott Jézus Péterről a kőszikláról akire építi egyházát. Meg az alázat amit Sándor nem igazán gyakorol a villáival és a luxusautóival, amikor meg azt kapom válaszul hogy a katolikusok milyen pompába vannak arra a válasz hogy igen de csak a misén és a mise Istennek van nem maguknak viszont a luxusautó magadnak van nem az Istennek, ahogy a templomok dísze is Istennek van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!