Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a baj a hit gyülekeztével?

Mi a baj a hit gyülekeztével?

Figyelt kérdés
vallásos megközelítésből írjatok.
2013. okt. 16. 09:45
1 2 3 4
 31/35 A kérdező kommentje:
A kérdést nem provokációnak szántam!!!!!!! Kértem,hogy Biblikus módon bizonyítsák be mi a baj a gyülivel csak ezt senki nem tedte,vagy tudta.
2013. okt. 17. 22:38
 32/35 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező tessék: Máté 6,19 Ne gyűjtsetek kincseket a földön ahol moly és rozsda emészt... stb Németh Sándornak ennek ellenére luxusautója van meg villája, Jézus azt is mondta hogy: könnyebb a tevének átmenni a tű fokán mint a gazdagnak a mennybe jutni. Rosszak a tanítások azt mondják hogy aki gazdag azt szereti az Isten... Jézus nem ezt tanította csak ez a mondat nagyon jó mert lehet vele csalogatni a fiatalokat főleg ebbe a gazdasági helyzetbe. Ami szerintem probléma, és ami zavar hogy nem azzal indítanak hogy az ő gyülekezetük milyen jó, hanem hogy az enyém rossz. hogy katolikusok voltak de az nem jó templomba járt de az se jó, persze a gyülekezet az jó, ez a nagy probléma mert tanítsanak amit akarnak csináljanak amit akarnak DE ne rágalmazzák a többi egyházat és a tanításukban ne mocskolják be. Amivel jönnek mindig azok az igeszakaszok amiket nem mondanak végig csak az elejét ami nekik jó.

PL.: a katolikusok bálványimádók mert ez van a bibliába:

ne faragjatok magatoknak szobrokat képeket, ennyit mondanak, de folytatódik:

ne faragjatok magatoknak szobrokat képeket arról ami az égben a földön vagy a vizekben van és ne IMÁDD azokat. ez a lényeg nem imádjuk vagy gondolom mindenkinek van fényképe az édesanyjáról akkor ő is bálványimádó hiszen képet csinált arról ami a földön van... nem nem az hiszen nem imádja a képeket. Röviden ennyi de rengetek olyan dolog van amit ők mondanak és nem igaz. A másik hogy ők 30 éve alakultak - kérdem én kb 1900 évig hol volt Isten? Sehol? mert nem volt még a gyülekezet, se a Sándor. Még sok mindent lehetne írni én nem gyűlölöm őket csak néha haragszom rájuk hogy rágalmazzák a többi egyházat.

2014. jan. 22. 16:22
 33/35 eric_one ***** válasza:

32-esnek!

Szeretném ha tudnád hogy nem a katolikus hívőket ítéljük el, hanem magát a katolicizmust mint vallást, és annak tanait ítéljük meg a Szentírás alapján. Én hiszem hogy a templomokba is sok Istenkereső ember jár, de őket ott nem Istenhez vezetik. Mielőtt itt felkapnád a vizet, gondolkodj el azon kérlek, hogy ahol az egyházi tradíció és a Biblia ellentmond egymásnak, melyiknek tulajdonítsunk nagyobb tekintélyt?

Van-e szó a Szentírásban a pápaságról?

Bűneinkre Istentől,vagy emberektől kell-e feloldozást várnunk?

Mit mond a Biblia Máriával kapcsolatban? (Mária-kultusz)

Szükség van-e tisztítótűzre?

Nem szándékom megbántani senkit, de fontos hogy felnyissuk mások szemeit az igazságra, és mindezt szeretetteljes szellemben tegyük.

Isten áldjon!

2014. jan. 22. 22:24
 34/35 anonim ***** válasza:
A pápa azért kell mert egy ekkora egyházat ami már ennyi ideje fennáll azt vezetni kell hogy ne legyenek széthúzások és mindenki egy tanítást valljon. Mária nagy szerepet kapott a bibliába angyali üdvözlet, Erzsébet köszöntése, ő szülte a megváltót, szeplőtelen fogantatás stb. Jézus azt mondta az apostolainak akiknek TI megbocsájtjátok bűneit annak meg lesz bocsájtva akinek nem annak nem + amit megköttök a földön az meg lesz kötve a menyben is - ebből jön ha az apostolok rendelkeznek valamivel ami persze tetsző Jézusnak az meg van kötve úgymond hivatalos az Istennél :D. Ami támadás ér minket hogy mi hozunk saját szabályokat, az apostolok is ezt csinálták például a körülmetéléssel kapcsolatba. Amit nem szeretek a hit gyülekezetébe, hogy azt mondják ismerjem meg Isten meg hogy találjam meg, én megtaláltam megismertem és szeretem innentől kezdve más nem érdekel mert tudom hogy a helyemen vagyok. :)
2014. jan. 22. 23:02
 35/35 anonim ***** válasza:

Ami mindig eszembe jut még hogy vannak olyan gyülisek akik kb 2 hete járnak oda és máris okosabbak mindenkinél erről ez jut eszembe:

van a balga ember aki homokra építette házát szakadt a zápor jött az ár és a házat elmosta, viszont az okos sziklára építi a házát szakadt a zápor jött az ár és házat nem mosta el én 21 éve tanulom a vallásomat nem 2 hete de már okosabb mint én erről ez jut az eszembe illetve nagyon hasonlót mondott Jézus Péterről a kőszikláról akire építi egyházát. Meg az alázat amit Sándor nem igazán gyakorol a villáival és a luxusautóival, amikor meg azt kapom válaszul hogy a katolikusok milyen pompába vannak arra a válasz hogy igen de csak a misén és a mise Istennek van nem maguknak viszont a luxusautó magadnak van nem az Istennek, ahogy a templomok dísze is Istennek van.

2014. jan. 23. 08:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!