Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a baj a hit gyülekeztével?

Mi a baj a hit gyülekeztével?

Figyelt kérdés
vallásos megközelítésből írjatok.
2013. okt. 16. 09:45
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
44%
Agymosás!
2013. okt. 16. 09:48
 2/35 anonim ***** válasza:
18%
A keresztény vallás is, és és hitgyülekezet is agymosás. A keresztény vallás a sumeroktól lopott vallás. A hitgyülekezet a keresztény vallásra épül. Lopott épület lopott tégláiból, lopott vár...
2013. okt. 16. 09:58
 3/35 anonim ***** válasza:
27%

1+2

Az a bajuk, hogy ott Isten valóban működik, ezért szorul rá ez a két válaszoló, hogy rágalmazza, és hazudozzon és valótlant állítson róla.

2013. okt. 16. 10:04
 4/35 Pietrosol ***** válasza:
24%

Szia!

Nem érdemes a részletekben elveszni!

Az egyház, amiből a reformáció során a protestánsok kinőttek sem volt keresztény. Egy vadhajtásról lemetszett és elültetett vesszőből sosem lesz nemes növény.

2013. okt. 16. 10:09
 5/35 anonim ***** válasza:
71%

Összetett probléma, mindenkinek més baja van vele

- Van, aki szerint "szekta" és "agymosás", az ilyenek ritkán tudják jobban kifejteni, esetleg tényekkel alátámasztani a véleményüket, így ezeket nem kell különösebben komolyan venni.

- Sokaknak a bajuk az, hogy túl nagy hangsúly van fektetve az adakozásra. Ez igaz, de kényszerítés, listavezetés vagy bármi ilyesmi nincs, senki nem tudja, hogy ki fizeti a tizedet vagy ki mennyit adakozik, az egész teljesen névtelenül megy.

- A Szent Szellemmel való betöltekezés sokakat riaszt, ezt megértem.

- Sajnálatos tény, hogy a Hit Gyülekezete és a többi keresztény felekezet közzött semmiféle együttműködés nincs, a Hgy nem vesz részt semmilyen összekeresztény rendezvényen, sőt, az is gyakori, hogy a Hit Gyülisek nem hajlandóak még együtt sem imádkozni másokkal, olyanokkal sem, akik szintén pünkösdi-karizmatikus gyülekezetbe járnak, csak épp máshová. Hogy felekezeti szinten ezt ki kezdte, nem tudom, nem is érdekel. Az együtt imádkozás nincs tiltva, csak sokan elég szűk látókörűek ebben a témában, és érthető, hogy a többiek ezt fennhéjázásnak élik meg, ami nagyon nem tesz jót a gyülekezet megítélésének.

Szerintem kb. ennyi.

2013. okt. 16. 10:15
 6/35 anonim ***** válasza:
33%

Figyi,

Ott vannak a gyümölcsei, nézd meg. A rágalmazók sem tudnak mit kezdeni vele.

Ma Magyarország 3. legnagyobb egyháza, iskolái lettek, főiskolája, emberek millióinak nyujtottak önzetlenül kezet, gyógyulások, szabadulások vannak természetes és természetfölötti szinten is.A HAH (hites adakozók országos hálózata)meg első az országban.Családok egyesültek, meddők szülnek, rákosok gyógyulnak, vakok látnak, süketek hallanak.

Álami támogatást egy fillért nem kap és nem kér.Önfentartó.

A rágalmazók meg nyomják az üres rágalmaikat.

Ezen kéne elgondolkoznod.:)

2013. okt. 16. 10:35
 7/35 anonim ***** válasza:
77%

3-as:

Az a baj, hogy volt "szerencsém" hit gyülekezetbe menni egyszer, és nekem nem működött Isten.

Nem mentem többet.

2013. okt. 16. 10:36
 8/35 anonim ***** válasza:
71%

Hogy értitek, hogy azok szerint, akik szerint agymosás, azok nem tudják alátámasztani a véleményüket/megindokolni? Elég megnézni egy hitgyülis műsort, és úgy érzem magam mint valami debil sci-fi filmben, csak azokat legalább direkt csinálták ilyenre, a hitgyüli meg a valóság.

Másrészt pedig egyetlen hitgyülis ismerősöm van, őt teljesen kisemmizték, ugrott a háza és a jövője az adakozásnak köszönhetően. Manipulatív agymosás. Tökéletes példája annak, hogy hogyan lehet megvezetni az embereket, és hogy milyen gyenge a közoktatás.

2013. okt. 16. 10:49
 9/35 anonim ***** válasza:
59%

Teljesen véletlenül odakeveredtem az ATV-n egy Vidámvasárnapra. Kívül állónak szinte tragikomikus a vezető lelkész előadása. És nem a beszédhibájára gondolok. Annyira bárgyú a gondolamenet, annyira erőltetett ahogy az aktuálpolitikát beleviszi. A nézői levelek és kérdések annyira előre kitaláltak, hogy szinte a pártállami időket idézi. A koreográfia Amerikából lopott, egy lényege a pénzszerzés. Teljesen a árubemutatók mintájára dolgozták ki.

Szerintem normális, de főleg keresztény embernek ez visszataszító.

2013. okt. 16. 10:57
 10/35 anonim ***** válasza:
0%

"Akvyr válasza:

Hogy értitek, hogy azok szerint, akik szerint agymosás, azok nem tudják alátámasztani a véleményüket/megindokolni? Elég megnézni egy hitgyülis műsort, és úgy érzem magam mint valami debil sci-fi filmben, csak azokat legalább direkt csinálták ilyenre, a hitgyüli meg a valóság. "

Olyan szürreális, nem? :-))))))))))

2013. okt. 16. 10:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!