Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A keresztényeknek kell,...

A keresztényeknek kell, ajánlott vagy sem a körülmetélés?

Figyelt kérdés

Jézus mondott valami egyértelműt erről?

Csak azért,mert úgy értesültem,hogy a Bibliában mindenre van válasz meg egy ellenpélda is.

2013. okt. 15. 20:40
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Az ószövetség a zsidóknak és a zsidók írták. A Timóteusnak írt levelet Tomóteusnak íródott, a korintusiakhoz írt levél a korintusiaknak, a zsidóknak írt levél a zsidóknak, a rómaiakhoz írt levél a rómaiakhoz, én meg magyar vagyok, így a Biblia nem rám vonatkozik? Ez hamis tanítás. A Biblia minden embernek szól, ahogy Pál általi idézet is, ahogy kiemeltem minden embernek szólt, ahogy Pál is írta. Ez az érvrendszer hamis tanítás, és csupán az érvelés elfogyásának a bizonyítása.

Az evangéliumot kell hirdetni, ami az Atyának kegyelme Krisztus által, és nem a körülmetélés. A körülmetélés nem használ semmit. A szívnek a körülmetélése az igazi körülmetélés. Aki körűlmetélkedik, annak Krisztus nem használ semmit. Ezek a sorok a Biblia egyértelmű bizonyságai arra vonatkozóan, hogy nem kell körűlmetélkedni. Aki körülmetéletlenül hívatott el, ne metélkedjen körül. Aki körülmetélten, az ne fedeztesse el. A gyermekem megszentelődött a hitünk által, és a körülmetélése nem használ semmit. A törvény számos pontját nem tartod be. Aki viszont egy ellen is vét, vétett az egész törvény ellen. Aki ezt nem látja be, nem lelki szegény. Márpedig a megszentelődés első lépése a lelki szegénység.

13. A vámszedő pedig távol állván, még szemeit sem akarja vala az égre emelni, hanem veri vala mellét, mondván: Isten, légy irgalmas nékem bűnösnek!

14. Mondom néktek, ez megigazulva méne alá az ő házához, inkább hogynem amaz: mert valaki felmagasztalja magát, megaláztatik; és a ki megalázza magát, felmagasztaltatik.

Vagy te azt hiszed, hogy a törvényt megtartod? Ha meg nem tartod meg, csupán a kegyelemben bízhatsz, mert az egész törvény megrontásában vagy bűnös. De ha nem, akkor olyan vagy, mint Jézus urunk, ki bűntelen volt. És ehhez sok hitet, kitartást, és minden bele vállveregetést kívánok, de ebben kételkedek.

2013. okt. 16. 11:26
 22/25 munyamunya ***** válasza:

Olyasmi ellen vagdalkozol, amit nem állítottam, ez sajnos gyakori manapság, mert az iskolarendszer leromlott és nem tanítják meg az embereket értelmezve olvasni.

Tehát. Nem mondtam olyat, hogy ránk ne vonatkozna az apostoli - vagy ami azt illeti, bármely más bibliai - tanítás. Jómagam is az Írásokból érvelek. Annyit állítottam, hogy Pál a galatákhoz írt levelében egy ottani, aktuális, specifikusan rájuk vonatkozó kérdésben nyilatkozott, mert a galácia tartományban található számos gyülekezet közül az egyikben felmerült az a probléma, hogy a zsidóból lett keresztények téves tanítást hirdettek köztük, ami a körülmetélkedést és a törvény megtartását az üdvösség FELTÉTELÉÜL szabta. Vagyis hozzátettek a korábban Pálék által hirdetett evangéliumhoz, erről beszél az első fejezet 8-9. verse. Ez ellen szól az apostol, amikor int a cselekedetekből való megigazulás keresése ellen.

Ezzel együtt - ahogyan írtam is, és érthetted is volna, ha... - az a kijelentése, hogy minden embernek tanúságot tesz, nyilván nekem is szól, és én értem is. Nem ANNAK ÉRDEKÉBEN metélkednék körül (ha férfi lennék), hogy ezáltal nyerjek el valamit is az Istentől, hiszen a megmenekülést már ingyen nekem ajándékozta az Ő Fiában, saját kegyelme alapján. Hanem annak EREDMÉNYEKÉNT, hogy már körülmetélte a szívemet, letörte az egómat, helyemre rakott engem. Az emiatti hálámat kifejezendő, megtehetném, hogy körülmetélkedem. De akkor sincs semmi, ha nem teszem.

És ismét, Timotheus nem vétkezett, amikor felnőttként ezt megtette, Pál sem tiltotta el ettől, sőt. Pedig azt a körülmetélést a "zsidók miatt" végezte el Pál.

A "vállveregetést" köszönöm, szép, alázatos megnyilvánulás ez egy folytonosan a Biblia szavaival öblögető embertől...

2013. okt. 16. 12:15
 23/25 anonim ***** válasza:
Lelkileg nem árt, és nem használ.
2013. okt. 16. 18:00
 24/25 anonim ***** válasza:
Egyébként ha valakit akarata ellenére vagy "muszájból" metélnek körül, azzal most mi van ?
2013. okt. 16. 18:07
 25/25 anonim ***** válasza:
41%

Engem pl korulmeteltek es nagyon nem koszonom meg, SOT.

Amugy a Bibliabol en sehol nem tudtam kiolvasni, hogy Jezus zsido lett volna, azt viszont kiolvastam, hogy szerinte nem szukseges a korulmeteles.

Ugy hiszem, hogy tisztesseges kereszteny felfogja, hogy a korulmeteles csonkitas.

Nekem csak hatranyom volt eddig egesz eletem soran emiatt, igy szamomra nem kerdes, hogy valoban az.

2014. jún. 15. 21:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!