Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jól érzem, hogy zsák a foltját...

Jól érzem, hogy zsák a foltját nem találta meg, és nemcsak én vagyok a hibás?

Figyelt kérdés

A kérdés szándékosan van ebben a kategóriában. Keresztény, és NEM világi szemszögből szeretnék válaszokat.

Idegesítőnek, furának tartanak, igazából olyan szinten, mint ahogy szeretnék, sehova se sikerül beilleszkednem.

Furák a nézeteim, a motivációim, a hozzáállásom. Mást tartok fontosnak, mint a többi ember.

Ezt rosszabbítja, hogy nem tudom eladni magam, nem tudom jobb színben feltüntetni magam. És csendes típus se vagyok, hanem állandóan beszélek.

Ráadásul valahogy mindig félreértenek. Nagyon sokszor csattan valami másképp, mint ahogy én érzem vagy akartam.

Mindehhez és részben ezek miatt nincs önbizalmam, emiatt az átlagembernél szerintem több segítséget igénylek a környezetemtől és kevésbé vagyok önálló. Valamint túl sokat töprengek, ha leszólnak, ezért védekezem -> támadok. Ráadásul az önbizalom-hiányból is fakadóan sokat panaszkodom.

Próbálok változni, megérteni a többi ember álláspontját.

Az fáj, hogy ha valami téren sokat küzdök a változásért, és mintha látnék is eredményt, akkor tuti, hogy jön valaki, aki közli, hogy mégse értem el semmit... még mindig ugyanolyan vagyok, mint voltam.

Szeretnék egy olyan közeget, amely elfogad. Nem önigazolást keresek, hanem elfogadást. Úgy érzem, az motiválna is a változáshoz!!! Végre nem a fájdalom motiválna, amit az okoz, hogy idegesítőnek titulálnak, hanem pont a pozitív hozzám-állás.

Valamennyire hiszek is benne, hogy Isten készített olyan leendő férjet, vagy ha nem is, akkor barátot, aki hasonlóan elvont, furcsa, mint én. Szeretnék valakit, aki megért, nem ért félre, aki előtt teljesen önmagam lehetek, mert nem fárasztja, ha az érdeklődési köreimről beszélek, mert nem fárasztja, hogy azt vallom, amit, azt tartom fontosnak, amit. Legalábbis bízom benne, hogy van ilyen.

Mert fárasztó, hogy mindig csak én vagyok a hibás, mindig én változzak, persze ha változom nem veszik észre, sőt...

Szerintetek?

2013. okt. 14. 18:16
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

Ebben a kérdésben magamat jellemeztem. És ez is volt a célom.

Szeretnék kevésbé foglalkozni a saját tulajdonságaimmal, de azt akkor lehet, ha változtam, és nincs ezernyi meg egy rossz tulajdonságom, ha befogadtak, és ha a visszajelzésekből azt érzékelem, nem bántok/fárasztok másokat, nem csak eltűrnek.

Ekkor tudnék jobb kedvű lenni és a missziói hivatást is betölteni.

2013. okt. 14. 20:02
 12/28 anonim ***** válasza:
Inkább örülnél, hogy van benned élet.
2013. okt. 14. 20:03
 13/28 A kérdező kommentje:

Van bennem élet? Ezt hogy érted?

Egyébként létező problémákról van szó...

Részben a körülöttem állókat is okolom, ezért is említem, hogy két félen áll a dolog.

Tényleg jó lenne, ha találnék hasonszőrűt.

Hasonló módon elvont, hasonló módon "nem normális" embert hasonló értékrenddel.

Szerintem valahogyan tudnánk egymást húzni is, de adnánk egymásnak önbizalmat is és lenne valaki, aki előtt mernénk önmagunk lenni.

2013. okt. 14. 20:08
 14/28 anonim ***** válasza:
A hosszasan válaszoló vagyok. Nem hidd el bármikor változtathatsz, hagyd a missziót meg a vallást teljesen fölös ilyenekkel foglalkozni. Ne helyezd a jövőbe hogy majd ekkora meg majd akkor, MOSTantól csináld és kész akkor fogod csinálni és minden úgy fog változni ahogy akarod. Hacsak feljössz ide kis megerősítésekre vágysz meg hasonlók, azzal nincs semmi baj de nem megoldás a problémádra. Vedd kezedbe az életedet és csak magadtól függj, rajtad múlik minden, nem másokon, meg ekkoron meg akkoron. Hány éves vagy? Kezdetnek ajánlom csernus bármely könyvét. Nem szeretem annyira de az önismeret elején nagy hatást tud gyakorolni,ha nyitott vagy rá. Ez a boldogság kulcsa de halál komolyan ilyen egyszerű,tisztázod mit akarsz valójában, és csináld meg, úgy hogy ne a vágyaid tengerén hánykolódj hanem, a tudatod egy dologra koncentráld. A másik nem kell halálosan komolyan venni az életet ez egy játék amit te irányítasz, abszolút. Ez a felnőtté válás lényege amit NAGYON sok felnőtt nem fog fel. És ezért öregtestben gyerekek.:D Ez az igazi felelősség ráébredni arra hogy "ott vagyok ahova jöttem"- ahogy mondta besenyő pista bácsi. Ezt kéne oktatni a suliban nem a szent írást...:D
2013. okt. 14. 20:10
 15/28 A kérdező kommentje:
Nem mostantól akarok változni és teszek is érte, hanem már pár éve.
2013. okt. 14. 20:13
 16/28 anonim ***** válasza:
Akkor eddig nem csináltad eléggé, de mondom ne úgy képzeld el magad, mint a szobrot hogy évekig kell munkálni és azt átadd magadnak hogy most oké. Azonnal romlásnak indul pontosabban változásnak dinamikusan működünk nem statikusan, egy nap bőven elegendő " nagy változásokhoz" is.De egy hét alatt hét ember is tudsz lenni. Csak rá kell látni hogy valójában nincs olyan hogy te, minden tudásod magadnak tákoltad. Ott vagyok ahova jöttem...Ezt tényleg jegyezd meg.:)
2013. okt. 14. 20:18
 17/28 A kérdező kommentje:

Ne haragudj, de én nem így gondolom.

És nem kérek további önbizalom rombolást és hibákra való rávilágítást.

Nekem így megy a változás és pont. Én így bírom ki, pont.

2013. okt. 14. 20:23
 18/28 anonim ***** válasza:

Pedig ha hibáid vannak, jó ha valaki szól.

De azért, mert van személyiséged, még nem leszel rossz.

Azért, mert a környezeted hideg, te nem leszel rossz.

Nem veled van a baj. Próbálj meg nem bántani másokat és kész.

Fogadd el, azt aki vagy, de magadat ismered.

És ha tudod a hibád, akkor javítsd ki.

Egyébként mit jelent neked a barátság?

Mit tehet meg veled egy barát és mit nem?

Te mit tennél meg értük?

2013. okt. 14. 20:34
 19/28 anonim ***** válasza:
Abszolút nem ezt a hatást akartam elérni, azt hittem inkább motivált leszel, szóval ne haragudj. Nem akarlak győzködni ami segített jegyezd meg, ami meg nem ignoráld. Köszöntem!:)
2013. okt. 14. 20:37
 20/28 Szeressük egymást ***** válasza:
51%

Ha sokat beszélsz, akkor attól sem erősödhetsz a hitben, ha állandóan negatívan beszélsz magadról.

Ez olyan, mintha magadat vagdosnád, és visszahat a személyiségedre, önbizalmadra. Kezdj el pozitívan beszélni magadról, akkor is ha vannak hibáid, vagy inkább ne beszélj ha panaszkodni van kedved. Tudd meg, hogy Jézus nem a Te főpapod, hanem a megvallásod főpapja:

Zsid 3:1 Annak okáért szent atyafiak, mennyei elhívásnak részesei, figyelmezzetek, a mi vallásunknak (homológia= egyetértés (ugyanazt mondom mint az Ige)) apostolára és főpapjára, Krisztus Jézusra,

2013. okt. 14. 20:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!