A Föld a pokol?
Kedves 10-es valaszado!
Valoban ir a Biblia a szegeny emberrol es a gadag Lazarrol. De ez egy szemleltetes. Jezus a tanitasa soran sok peldazatot es szemleltetest hasznalt, hogy akik hallgattak, jobban megertsek a mondanivalojat.
Ez az eset is egy szemleltetes. Hiszen hogyan lehetne elkepzelni azt, hogy a pokol olyan kozel van a mennyhez, hogy Lazar csak ugy felszolhatna a szegeny embernek hogy husitse egy csepp vizzel a kinjait? Es az az egy csepp viz, hogyan huthette volna le Lazart, mielott megkapta volna, a forrosagtol elparolgott volna.
Ennek teljesen mas az ertelme.
Valoban, a Bibliaban a Seol szo jelenti a poklot. Azt a helyet, ahova mindenki megy a halala utan.
Jezus a halala utan alaszallt a poklokba. De nem a fizikai pokolba, hanem a sirba. Mert hogyan juthatott volna O a pokolba, amikor Isten Fia volt, es tokeletes volt. 3 napig a sirban volt, onnan tamadt fel.
Kicsit el kell gondolkodni ezeken.
Azon kivul Isten buntetett/buntet ha oka van ra. De soha senkit nem kinozott. Milyen lenne a reszerol /aki maga a szeretet/, ha az embereket, akik a 70-80 ev alatt, amit itt a foldon eltek es elkovettek ezalatt bunt, egy orokkevalosagig kinoztatna? Nemde igazsagtalan lenne Isten reszerol ez a tett? Mert a ket idoszak, a 70-80 ev, amit az ember leel a foldon, aranbyban sincs az orokkevalosaggal.
Udvozletem: Judit!
Köszönöm Judit.
Igen, a 10-es válaszadónak ismétlem én is Judit szavait, a Lázár története csak egy jelképes történet, ami nem szó szerint értendő. Ezzel a történettel Jézus szembesíteni akarta a farizeusokat, hogy ők akkor sem fogadják el az igazságot, ha látnának embereket feltámadni.
Jézus itt csak egy jelképes pokolról szól.
Nem vagyok jehovista, még csak nem is ismerem az ő vallásukat, nem foglalkoztam vele soha.
Nem azt állítottam, hogy nincsen pokol, hanem, hogy lesz pokol, de az a Föld lesz. Mert Isten a Földdel együtt fogja majd elpusztítani a gonoszt. A Földön lesz a pokol, a jelenlegi Föld lesz a pokol majd akkor, amikor eljön a kárhoztatás ideje. És utána teremti újjá az Isten a földet és létrejön az új Föld. A pokol nem tart majd örökké, miért is tartana, az Istennek nincs szüksége arra, hogy legyen egy hely, ahol a gonoszok a végtelenségig szenvednek. Ő eleve nem teremtett gonoszságot, az létrejött az ő akaratán kívűl. Miért akarná, hogy a pokol állandó és végtelen legyen. Mindenki szenved majd amennyit kell neki szenvedni és utána a semmivé lesz minden a jelenlegi bolygóval együtt. És ezután teremti meg az új Földet, ami már mentes lesz minden gonoszságtól.
Lesz pokol, ez a föld lesz majd a pokol. Itt pusztítja majd az Isten a gonoszt, mint ahogy Sodomában is tette tűzzel égeti fel a Földet minden rosszal együtt. Sátánnal együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!