Sokan mondják, hogy szerintük a pokol üres, meg hogy jó lenne, ha a pokol üres lenne. Remélem nincs így! Vélemények?
Ez utolsó hozzászóló jehovista.
Nekik az a tévtanításuk, amit olvastál, hogy nincs pokol.
Jézus nem is mást bíz meg erről, nem apostolok, hanem maga jézus tanít a pokolról.
De sok ige szól még róla.
Jézus egyértelműen elmondja, hogy ott felismerik egymást, nincs víz, tűz van, szenvedés van.
A gonoszságban maradt emberek testük a sírba, lelkük a pokolba kerül.
Az említett gonoszok feltámadásakor testükben oda kell állni mindenkinek Isten elé, az utolsó, végső ítéletre.
Onnantól testükkel együtt vettetnek már nem vissza a pokolba, hanem a tüzes tóba, a gyehennába, amilyen nevű völgy van Izraelben is, ott a szemetet szokták megégetni.
Jézus egyre több kereszténynek Nem jehovistának) ad elragadtatást a mennyről is, meg a pokolról is!
Ott a sokféle jogos büntetés mellett ami legjobban kínozza őket:
Egyik esetben pl egy alkoholista apát mutatott meg Jézus a testvérnek, aki maga előtt újra, és újra látta a rettegő családját, és újra, és újra át kellett élnie az általa okozott rettegéseket is, a tűz kínzása, alváshiány, vízhiány kínzások, és a végleges elveszés. kínzás végének reménye nélkül.
A jehovisták eretneksége a pokolról azért is nem csak Jézus tanítását tagadja közvetlen kajakra, tehát hülyének tartják egyből, hanem eleve logikátlan is.
Hány, és hány emberrel igazságtalanság lenne a sima elmúlás.
pl Hitler, hány millió ember életével fizetett a döntéseoiért,. és kutyáinak döntéseiért, és egy öngyilkossággal kiszált a megtorlűstól!
Isten aljassága és igazságtalanságának csúcsa lenne, ha az emberek felelőtlenül csinálhatnának a másikkal akármit, és csak simán kiszállnának a létből egy elmúlással.
Semmi tétje nem lenne a dolognak, semmi értelme nem lenne beszélni Isten igazságáról. ha úgy lenne.
de itt van még sok más érdekes, erről, és más témákról is.
Jehovista reagálására nem vagyok kíváncsi, évekig próbáltam velük bezsélni, nyakas, hajthatatlan elvakult banda.
Te is leírtad a véleményed, én is. léci, ne írd le mégegyszer. inkább gondolkodj, már ha szabad nektek...
Az előttem szólóhoz:
Nem vagyok Jehovista, még csak nem is nagyion ismerem az ő vallásukat. És nem állítottam, hogy nincs pokol, mert lesz pokol. A Föld válik pokollá, amíg megég a sok bűnös ember. Mindenki égni fog a pokolban, aki elkárhozik. De a pokol is el fog múlni, mert új Földet teremt az Isten. Istennek nincsen arra szüksége, hogy a gonoszok örökké égjenek valahol. Miért lenne jó az neki, hisz ő kezdetekkor hibátlan világot teremtett, ahol eredetileg nem volt bűn. A pokol is el fog pusztulni egy idő után, ha majd az Úr úgy ítéli meg, hogy mindenki eleget szenvedett. a Sátán ég majd a legtovább. A poklot nem úgy kell elképzelni, hogy az mindig lesz. A pokol is elpusztul minden bűnös emberrel együtt, mintha soha nem is létezett volna, de majd csak azután, miután eleget szenvedett mindenki, aki elkárhozott. Isten irgalmának a mértékét mutatja az, hogy a bűnösök sem bűnhődnek örökké, mert majd megsemmisülnek, mintha soha nem is léteztek volna. Viszont ők nem lehetnek ott, ahol majd tovább élnek az üdvözültek, az új Földön, a Paradicsomban.
Azért van űntetés, mert Istennek ugyanúgy alapvető tulajdonsága az igazság, jogosság is, mint a kegyelem!
Pokol pedig régtől fogva van.
Luk. 16. Jézus maga mondja, és nem példázatként, hanem tényként!
19 Vala pedig egy gazdag ember, és öltözik vala bíborba és patyolatba, mindennap dúsan vigadozván:
20 És vala egy Lázár nevű koldus, ki az ő kapuja elé volt vetve, fekélyekkel tele.
21 És kíván vala megelégedni a morzsalékokkal, melyek hullanak vala a gazdagnak asztaláról; de az ebek is eljővén, nyalják vala az ő sebeit.
22 Lőn pedig, hogy meghala a koldus, és viteték az angyaloktól az Ábrahám kebelébe; meghala pedig a gazdag is, és eltemetteték.
23 És a pokolban felemelé az ő szemeit, kínokban lévén, és látá Ábrahámot távol, és Lázárt annak kebelében.
24 És ő kiáltván, monda: Atyám Ábrahám! könyörülj rajtam, és bocsásd el Lázárt, hogy mártsa az ő ujjának hegyét vízbe, és hűsítse meg az én nyelvemet; mert gyötrettetem e lángban.
25 Monda pedig Ábrahám: Fiam, emlékezzél meg róla, hogy te javaidat elvetted a te életedben, hasonlóképpen Lázár is az ő bajait: most pedig ez vígasztaltatik, te pedig gyötrettetel.
26 És mindenekfelett, mi köztünk és ti közöttetek nagy közbevetés van, úgy, hogy akik akarnának innét ti hozzátok általmenni, nem mehetnek, sem azok onnét hozzánk át nem jöhetnek.
27 Monda pedig amaz: Kérlek azért téged Atyám, hogy bocsásd el őt az én atyámnak házához;
28 Mert van öt testvérem; hogy bizonyságot tegyen nékik, hogy ők is ide, e gyötrelemnek helyére ne jussanak.
29 Monda néki Ábrahám: Van Mózesök és prófétáik; hallgassák azokat.
30 Ama pedig monda: Nem úgy, atyám Ábrahám; hanem ha a halottak közül megy valaki hozzájok, megtérnek!
31 Ő pedig monda néki: Ha Mózesre és a prófétákra nem hallgatnak, az sem győzi meg őket, ha valaki a halottak közül feltámad.
Saját elgondolásaid, érzelmeid alapján nem válogathatsz az igében!
Ezzel Istent nevezed hazugnak, vagy skizofrénnek, hogy néha jókat ír, amik neked tetszenek, néha meg hülyeséget beszél.
Nem véletlen, hogy ezt maga Jézus mondta!
De Jézus mutatta ezt Jánosnak is, akit szinte egyedül barátjának neveztek, ezért is őt megtartotta jó hosszú ideig!
Jelenések könyve:14:11 És az ő kínlódásuknak füstje felmegy örökkön örökké; és nem lesz nyugalmuk éjjel és nappal, akik imádják a fenevadat és annak képét, és ha valaki az ő nevének bélyegét felveszi.
Jelenések könyve:19:3 És másodszor is mondának: Aleluja! és: Annak füstje felmegy örökkön örökké.
Semmi értelme nem lenne ha következmények nélkül tehetnék tönkre emberek életét a gonoszok, a testvéreiket, embertársaikat meglopók, gyilkolók, aljasok, megcsalók, hazugok...
Isten alapvető tulajdonságai ezek is. Az, hogy most a kegyelem ideje van, ne tévesszen meg senkit!!!
A kegyelem a megtérésre van. Eleve halasztás! aki megtér, végleg kegyelmet nyer, de az csak Jézusban van! Aki nem tér meg hozzá, annak a kegyelem ideje csak halasztás volt, ezért a jogos haragot Isten felhalmozza, gyűjti, poharakban, le van írva!
Nézd meg a szenteket, akiket meggyilkoltak! ott kiáltoznak az oltár alatt!!! Mégsem szólja meg Őket Isten, ogy ygerekek, hát a megbocsájtás? Hát akkor én sem bocsájtok meg nektek!
Van jogos harag!
Itt a földön meg kell bocsájtanunk, mert ugyanolyan bűnösök vagyunk, és a másiknak is lehet kegyelem, míg él. A mennyben viszont már nem saját indulatunkkal, vagy haragunkból látjuk a dolgokat, amik elvakíthatnak, hanem tökéletesen Isten szemszögéből, minden tévedés nélkül!
Jelenések 6:
9 És mikor felnyitotta az ötödik pecsétet, látám az oltár alatt azoknak lelkeit, akik megölettek az Istennek beszédéért és a bizonyságtételért, amelyet kaptak.
10 És kiáltának nagy szóval, mondván: Uram, te szent és igaz, meddig nem ítélsz még, és nem állasz bosszút a mi vérünkért azokon, akik a földön laknak?
11 Akkor adatának azoknak egyenként fehér ruhák; és mondaték nékik, hogy még egy kevés ideig nyugodjanak, amíg beteljesedik mind az ő szolgatársaiknak, mind az ő atyjokfiainak száma, akiknek meg kell öletniök, amint ők is megölettek.
Ha hiszel Istennek, ne félig tedd!
Ha valamit nem értesz, kérdezd meg tőle, és ebben is megmutatkozik a hited, hogy amit még esetleg nem értesz, rábízod-e, hogy igaza van, csak jobban tudja, hiszen Ő az Isten, és esetleg te láthatsz valamit csak rész szerint, homályosan, mintegy tükör által. (Pál itt azért mondott tükröt, mert akkor nem volt üvegtükör, tiszta képpel, mint nekünk, hanem felpolírozott fémet, rezet, ezüstöt használtak, és ez csiszolva is homályos képet adott.)
Okosabbnak tartod-e magadat Istennél, igazságosabbnak-e???
Jób könyve:38:2 Ki az, aki elhomályosítja az örök rendet tudatlan beszéddel?
Jób könyve:42:3 Ki az mondod aki gáncsolja az örök rendet tudatlanul? Megvallom azért, hogy nem értettem; csodadolgok ezek nékem, és fel nem foghatom.
Ez is egy olyan dolog, a saját vélemények, amiket én is párszor le kellett rakjak Isten elé, mint Ábrahám a fiát, le kell tenni az oltárram azzal a hittel, hogy ha alázatos vagyok, és bízom Istenben, hogy Ő csak jobban tudja, és idejében vissza fogja adni, akkor megkapod a válaszokat is! El fog vezetni Isten Szelleme MINDEN IGAZSÁGRA.
Jehovisták a hülyeségeikkel ezért nem jutnak sehová, mert beléjük verték, meg vannak félemlítve az üdvösség elvesztésével (pedig nincs is nekik) és kőfejek, ragaszkodnak az eretnekségekhez. annyira sem bíznak Istenben, hogy gondolkodni merjenek, odatárjanak valamit elé, hogy persze normális, eredetivel egyezőbb fordítások alapján pl önálló szívvel, szabad elmével, nyitott lélekkel keressék Istent, Ő mit is akar nekik mondani.
Vak nép, bolond hazug forrás, otoba végzettel.
Ők meg szolgalelkűen masíroznak az általuk tagadott pokol felé, és soha, soha nem lesz vége a bánatuknak, hogy ilyen hülyeségekben hittek, ami igeellenes, és tagadták Isten Igazságait. Mert a tűz, meg hasonló kínzásokon, férgek, démonok... ezeken kívűl örökre marni fogja őket az a gondolat, hogy hányszor, de hányszor szólták feléjük az igazságot, hogy Jézus hányszor meg akarta őket menteni, de konok ostoba felfuvalkodott lélekkel, megfélemlített szellemmel, a sátán hazugságainak láncaival szólták, erőltették a hazugságot, vetették a konkolyt... és ott volt az üdvösség karnyújtásnyira, de ők megvetették.
És ezt tisztán fogják tudni, és emészti ez is őket, és soha nem lesz vége, és azután sem, és csillibilliárd évek múlva sem telt el semennyi százalék ebből, és nem jön nekik az elmúlás, pedig az akkor megváltás lenne számukra, de nincs vége, és végtelen idő múlva is még végtelen idő lsz hátra, mert pár percet, pár napot nem voltak hajlandók utánanézni az eretnek vallásuk forrásainak, nem vették a fáradtságot, hogy a bibliafordításuknak utána nézzenek, kicsit logikusan gondolkozzanak, hiszen mégiscsak az életükről, gyerekeik, rokonaik Életéről lenne szó.
És azt akkor tudni fogják.
És akkor késő lesz... Ezért mondta Jézus a beszédében, hogy ha nem hisznek a prófétáknak, azt sem hiszik el, ha valaki visszajön.
De a hívőknek, akik még botladoznak, egyre több ilyen bizonyságot, és elragadtatást ad, de ez tényleg nekik szól, mert aki nem keresi eleve az igazságot, az igében, Mózesnél, prófétáknál, újszövetségben, az nem is hisz ezeknek. tehát igazat mondott!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!