Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mik a kereszténység legfőbb...

Mik a kereszténység legfőbb tanításai? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy a holnapi történelem témazáró kifejtős részében a kereszténység kialakulásáról, tanításairól, és Jézus életéről kellene írnom 15-16 mondatot. A tankönyvben rengeteg az anyag erről, és nem tudom lefejteni belőle a leglényegesebb részt. Valaki esetleg írna nekem egy vázlatot, hogy miket kellene feltétlen beleírnom? Előre is köszönöm! :)
2013. szept. 29. 16:24
 1/3 anonim ***** válasza:

A lényeg itt van leírva:

[link]

2013. szept. 29. 16:37
 2/3 anonim ***** válasza:

Egyet értek.

Valóban ez a lényeg.

A menny is a szereteten alapul.

Ott harmónia van, nincs semmi, ami bárkinek bármi rosszat, gonoszt, fájdalmat bajt okozna.

Ezért olyan nem is mehet be, hogy ezt felborítsa.

Szeretet himnuszában is szépen le van írva még.

Aki Istent, és embertársát is szereti, az semmi rosszat, bántást nem okozhat a másiknak.

Erre az Ádámi, jelentése szerint az Emberi természet képtelen, erről szólt az ószövetség, a törvény... Pál is ezt mondja a törvény is Krisztusra vezető mester. Maga a törvény nem rossz, mégis az ember a romlott természete miatt nem tudja betartani.

Kiesett Istenből, a szeretetből.

Ha visszatér a szeretet forrásához, újjászületik hit által, akkor képes lesz ezekre, és akkor a törvény a szívébe lesz beírva.

amúgy mint ismeretek, tanítások még több csoportra oszthatók.

Vannak alaptanítások, melyeket mindenkinek ismernie kell ,aki keresztény, és az Urat követi.

Erről Derek Prince tanít nagyon pontos, alapos igei háttérrel.

http://www.youtube.com/playlist?list=PL7AA505388FF88267

Pál levele a rómabeliekhez 6:1 Annakokáért elhagyván a Krisztusról való kezdetleges beszédet, törekedjünk tökéletességre, nem rakosgatván le újra alapját a holt cselekedetekből való megtérésnek és az Istenben való hitnek,

2 A mosakodásoknak, tanításnak, kezek rátevésének, holtak feltámadásának és az örök ítéletnek.

Tehát itt olyan lapvető ismeretekről szól, amivel tisztában kell (KÉNE!!) lenni mindekinek, és ezután indulhat egyáltalán a fejlődés, a továbblépés.

Őket is ezért feddi meg, mert ahelyett ,hogy érett keresztényként továbbléphetnének, tovább vezethetné őke,t újra ezekről kell velük beszélnie...

2013. szept. 30. 17:41
 3/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Én csináltam a fiamnak egy ilyet powerpointban. Ha adsz egy mailcímet privátban átküldöm...

Üdv. Péter

2013. szept. 30. 17:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!