Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hívő keresztyénnek vallom...

Hívő keresztyénnek vallom magam, DE úgy érzem, a közösségeik beszippantanak?

Figyelt kérdés

Vasárnap nem járok templomba, mert az esetek többségében unalmas számomra és nem tudok figyelni. Viszont az ifjúsági alkalmakra szeretek eljárni, mert azokon tudok figyelni, szoktak adni valamit lelkileg. Járok a saját gyülekezetem ifijébe és még heti kétszer egyetemi keresztyén ifjúsági alkalmakra. Manapság annyi minden változott a világban a régihez képest, így igenis azt gondolom, hogy az önmagában még nem bűn, hogy én a vasárnap délelőttömet áttettem három hétköznap estére.

Mint említettem, ezek azért szoktak adni lelkileg valamit, ezen kívül szeretem a légkört, ami ott van. Alkalom után jókat beszélgetünk, nevetünk. És mivel szingli vagyok, úgy tekintek ezekre, mint (keresztyén) pár-találási lehetőségre...

Szinte elvárják, hogy legyek ott még ekkor-akkor. Az egyik hely imaalkalmat is rendez, a másik pedig Bibliaórát. Mindkettő gyülekezet elmegy egy-egy teljes hétvégére. Nincs indok, amit elfogadnak (a többiek), ha valaki nem megy.

Szerintük fiatalon pörögni kell, társaságba járni. Egyébként meg Isten a legfontosabb és az Ő dicsőítése. A gyülekezet pedig a hosszú, ottalvós alkalmakon tud csak közösséggé kovácsolódni.

Nekem csak az a célom a közösséggel, hogy senkivel se legyek haragban és egy-két havert szerezzek. Ehhez (nekem, személy szerint) nem kell hétvége.

Van több hobbim (amikkel mellesleg dicsőíteni is lehet), néhány szombaton önkénteskedem, a leendő szakmám kapcsán is szoktak lenni megmozdulások, önkénteskedési lehetőségek, sőt, keresztyén konferenciák. Itthon egyre többet kell segítenem. Gondot fordítok a testmozgásra. És igen, tanulok is. Az utolsó éjszaka tanulás nálam nem játszik, mert leblokkolok a stressztől és nem tudok koncentrálni. Olyan szakon vagyok, ahol sok zh van szorgalmi időszakban, heti 3-4 is lehet, de egy héten 1-2 minimum.

Ezen kívül még magamnak való is vagyok. Nem szeretem a pörgést, csak szimplán legyen pár programom. Nem túlzottan szeretek mindig ugyanazokkal találkozni; és néha kell az elvonulás.

Érzi még más is úgy, hogy beszippantják?

Ugye Isten nem várja el, hogy minden fiatal szinte minden szabadidejét neki szánja? Mert heti négy alkalom (ugye imaalkalmakkal, heti alkalmakkal, Bibliaórákkal együtt) és még egy-két hétvége már kb. az...

2013. szept. 28. 21:40
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

Ha valaki azt mondja, hogy nincs hitem, azt tagadnám. Istent viszont valóban keresem, és ezzel szerintem nem vagyok egyedül... Az jellemző nálam, hogy látom, hogy Isten munkálkodik, sok dolog könnyen jön össze az életemben, jókor vagyok jó helyen, valami nehézségtől mentesülök, sikerül valamiben javamra változnom stb. Viszont amikor konkrétan kérdezek vagy kérek, eddig még sose láttam a választ!! Szóval tudom, hogy nem vagyok tökéletes, de nem is állítottam ezt.

A hobbim a fotózás. Lenyűgöz a természet, a városi parkok, ahol végülis az ember a természetet formálja és sokszor nagyon szépen és maguk a városok, hogy az ember milyen szép házakat, hidakat tud tervezni, egy Duna-partot milyen szépen tud beépíteni. Ezt szeretném megfigyelni, megörökíteni és másoknak megmutatni.

2013. szept. 29. 13:29
 12/15 A kérdező kommentje:
Ha minden imára, heti alkalomra, Bibliaórára, hétvégére elmennék, amit szerveznek, akkor közel mindenről le kellene mondanom.
2013. szept. 29. 13:31
 13/15 anonim ***** válasza:

Így igaz.

Bizony mondom néked, mikor az utolsó üstökös és az utolsó idők eljövendenek, 144 igazhitű jehova tanúi kiválasztatik, és mocsokban fürödtetik. És az ő kínjaik igen nagyok lesznek vala.

De ők nem aggódnak majd, mert tudják, hogy Júdeának 999 törzse van, és a törzsek fejei ők levéndnek vala; és bár megpróbáltatnak és a fügék megaszalódnak, ők azért megmaradnak.

S a többi jehovásból 144.666 kiválasztatik és megtisztíttatik vala.

Azért ne bánkódjatok, mert ott lesz az én testem és megismertek majd, amikor a folyók már felfele folynak.

És kövessétek a baglyokat, mert ők visznek el Sion hegyére.

És bizony mondom néktek, előbb találtok majd gyümölcsöt mag nélkül, mint téglát mazsola nélkül.

Azért vegyetek ti példát az sirályról, mert nem mozgatja a szárnyát, mégis repül az.

"A törpe nem más, mint kisnővésű óriás".

(Timótheániós könyve 345:11 '23 ''2 14°)

"És láték akkor kénköves gleccsereket és tűzpirosan tarka tehéntőgyeket; és tudám én, hogy Zakatos fia eljövend vala. Akkor megnyíltak a bugyrok bugyogói mind és jövének elő a krampuszok, kópék és kipák; és láték 666 millió 10 fejű 3 nyakú torkosborzot, melyeknek farkuk mint a majom feje vala és szájukból gázok és gőzök gurgulázának elő, melyektől a mákos tészta megkeseredik; és vala azoknak a fején korona, a pirosaknak három, a kékeknek nokedli, rajta címerrel, melyen oroszlán ül lábánál keresztcsonttal, alatta rabszolgalánc, felette kettéosztott pólya, arannyal szegélyezve, átlósan bal harántcsíkkal, s vala arra írva: Maggiore fretta, minore atto, s a pólyán embergyerek képe vala; s ettek azok a vadak rózsaszínűt és láték én kéket. De ím egy asszony közelend, egyik kezében kard, másikban karika, s az asszony elkezd füvet legelni; de ím jöve egy hatalmas lokomotív és utazának azon bélpoklosok és politikusok; és a vonaton vala egy szárny, hasonlatos az gólyatöcsnek szárnyához.

S esmét kérdem: nem jobb-é az kinek szeme van, de kenyeret nem ehet, mint akinek két harangja van, de nincs kolbásza?

/Kleofás látomásai, 12 könyv, "A bogarak eljövetele" 23:12 187'' 16/7898,32 § /

/"A szomorúság hajnalban felér egy nevetéssel, mikor alkonyodik"./

/Jukobeánus könyve a Jerikói kajafásokhoz 7656:321 ˘˘!/

2013. szept. 30. 14:32
 14/15 anonim ***** válasza:

A vallás bűn, és elvárásközpontú!

Isten szeret, és szabadságot ad.

Ő tudja, hogy a szeretete képes emgváltoztatni, ha igazán megismered Őt!

Ha Őt ismered, és nem csak tudsz róla dolgokat. Ha megérint, ha szól hozzád, ha beléd lát, beléd nyúl, átformál.

Ha újászületsz, akkor tudod is követni Őt, akkor nem lesznek üresek a napjaid.

Már most jól érzed, ha valahol nincs ott, csak üresség.

Sokan ezt nem merik bevallani maguknak, mert összeomlana az addigi képzeletbirodalmuk.

Pedig össze fog, csak akkor már késő.

Teneked jó az érzéked. Tényleg üres a vallásosság.

Jézus sokkal több, mint szabályok. Ő is undorodott a farizeusok kovászától. Ha te is, ez jó jel, jófelé mész.

2013. szept. 30. 18:48
 15/15 anonim ***** válasza:

Arról, hogy mikor keresed Istent, és hogy Isten hogy áll a törvénykezéshez, törvénymániás emberekhez, ajánlom a szombatról szóló cikket, ahol a témával kapcsolatban írok a szabadságról, amit Isten adott, és az emberi butasáégról, amellyel gúzsba kötik Isten ajándékait, és célt tévesztenek.

(céltévesztés jelentése tévelygés ill fordítva)

Tehát ha elolvasod, remélem felszabadulsz Isten fiainak szabadságára, melyre mindenkit elhívott.

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__4..

2013. szept. 30. 19:00
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!